Šta je novo?

Umax AstraPix 430

ciciban

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2002
Poena
620
Da li neko poseduje ovakav digitalni fotoaparat, odnosno da li nesto konkretnije zna o njemu (iz prakse - ne iz specifikacija). Da li su fotografije pristojne (u rezoluciji 1280x1024, tj. 1,3 megapixela, odnosno 1600x1200, tj interpoliranih 2,1 megapixel), i da li video klip( 15fps), sa zvukom, od 2 i po minuta, moze da se poredi sa, recimo snimkom analogne video kamere?
Koliko sam shvatio, sto se tice videa i zvuka, ovaj aparat je identican sa dosta skupljim modelom Umax AstraPix 630, a koji je ujedno i BEST BUY casopisa Digital - da li sam u pravu?

Ja imam Astra pix 530, slike su ok sem uvece jer je blic dosta slab a filmovi preko dana su isto zakon!!

darkpawla je napisao(la):
Ja imam Astra pix 530, slike su ok sem uvece jer je blic dosta slab a filmovi preko dana su isto zakon!!

Kad kazes da su slike (one pod dnevnim svetlom) OK da li su dobre samo za gledanje na monitoru ili su i pristojnog kvaliteta i kada se odstampaju (u formatu 10x15).
Da li pod vecernjim slikama podrazumevas slike slikane napolju ili u stanu - kuci, pod sijalicnim osvetljenjem (da li se i pod sijalicama mora ukljuciti blic).
Posto sam procitao da tek model AstraPix 630 ima auto fokus, nije mi jasno kako se kod ovih slabijih modela vrsi fokusiranje. Pretpostavljam rucno - da li je to komplikovano, tj. sporo. Ima li razlike u fokusiranju kroz opticki vizir odnosno, preko LCD displeja tj. da li vredi izdvajati dodatni novac za model sa LCD-om?
Do koje blizine mozes da slikas objekat. Da li recimo mozes da slikas neki tekst i da ga kasnije, na monitoru, mozes normalno citati, tj. da li takav aparat moze, za ne daj boze, sluziti i kao neka vrsta skenera?
Imao bih ja jos mnogo pitanja, ali bih zavrsio sa jos jednim, za mene mozda najvaznijim. Naime, da li zaista, ti aparati mogu da snime video klipove sa zvukom u duzini od skoro 2 i po minuta ili 52 minuta cistog audio materijala i kakav je kvalitet tog videa od 15fps sa zvukom, odnosno posebno snimljenog zvuka?

Nazad
Vrh Dno