Šta je novo?

ukrotiti Firefox

neo geo

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2005
Poena
395
ukratko, da li je moguce da stvari ostanu normalne ..

pocela je da drhti slika u njemu, nakon reinstalacije imam sledece:

ne mogu da stavim bookmark normalno vec moram iz manage bookmarks, podesavanja vezana za navigation toolbar se po restartu vracaju na default, ne pamti zadnji size prozora, vec vraca na default

pre toga sam dizao neki live linux, a i iz win-a sam otvorio neku stranicu sa tog cd-a koja je nastala u prozoru koji je odtada default po otvaranju

da skratim, da li firefox cuva negde sve ove gluposti, tako da ni reinstall ne pomaze, verzija 2.0 ne dolazi u obzir, jer mi nista nije pomogla .. .. pa bi rado pobrisao djubre

\Documents and Settings\TvojeIme\Application Data\Mozilla
\Documents and Settings\TvojeIme\Local Settings\Application Data\Mozilla

To je !! 10x hvala, strasno si mi pomogao ...:banana:

odsada, kad jednom podesim sve, bekap pomenuta dva foldera, pa nek posle riknjava koliko mu volja

Tnx, upravo skidam Mozbackup

toliko me bio izludeo, pogotovo sto ga odavno koristim bez problema, i prakticno ne verujem da cu prelaziti na 2.x, a kamoli na 3.x .... umesto da ostanu to sto jesu, izmisljaju toplu vodu, cini mi se ... ono cudo od drhtanja ekrana stvarno ne mogu da opisem

Meni je drhtalo kada sam koristio razne programe koji služe za promenu tema u Winowsu!

hm, i ja sam se zamislio zasto je drhtao ...

kuci imam stylexp vec godinu dana, pa sumnjam da je od njega odjednom poceo da se trese

na laptopu nemam nista od tih stvari, a zadrhtao je, pa sam pomislio da je mozda od nekog od istih FF plugina koje sam stavio, ili mozda od iste teme (Orbit 3+1)

bilo kako bilo, zahvaljujuci ovom thread-u, firefox je izgubio bitku sa svojim zackoljicama ... trajno !

FEBE extenzija za FF resava takodje problem sa backup-om.

Da li neko može da mi kaže gde se i kako beše,smanjuje u podešavanjima da FireFox ne troši memoriju koliko inače troši.Ranije sam video negde,ali ne mogu da se setim,pa ako neko zna neka objasni korak po korak.Sad troši negde oko 20 mb,ali nisam siguran,kad se minimizuje posle tog podešavanja potrošnja se,mislim prepolovi.

Poslednja izmena:
Heh,evo meni je poceo da se trese kad sam instalirao Vista transformation pack 6...Imal neki nacin da se ispravi to? reinstalirao sam,al ne pomaze..a da ne skidam vista pack jel ,)

Da li neko može da mi kaže gde se i kako beše,smanjuje u podešavanjima da FireFox ne troši memoriju koliko inače troši.Ranije sam video negde,ali ne mogu da se setim,pa ako neko zna neka objasni korak po korak.Sad troši negde oko 20 mb,ali nisam siguran,kad se minimizuje posle tog podešavanja potrošnja se,mislim prepolovi.

ja bi bio srecan kada bi uzimala samo 20mb, kod mene izmedju 75-150 u proseku :D

Memory Usage Upon Minimize

This is how to reduce the memory usage when you minimize your Firefox.

a. Type about:config in Firefox address bar and press Enter

b. Right click in the page and select New > Boolean

c. Type config.trim_on_minimize in the box that pops up. Press Enter

d. Select True and then press Enter

e. Restart Firefox.

What it will do is, when each time you minimize your Firefox, the memory usage will dramatically drop down to 10Mb but then it will slowly increase up to 50Mb. When you maximize it back, it will stay on 50Mb or maybe 70Mb.

http://howto.helpero.com/howto/Reduce-Firefox-Memory-Usage_4.html

wonderkid ... pa ja sam zato pravio temu, i prvi odgovor je bio spasonosan .... obrisi sta je covek rekao, i dobijas blanko firefox ... meni se vise ne trese ... firefox :)

btw da li ti komp sporije radi otkako si stavio transformation pack, i koliko mem uzima taj proces

E, posto je meni nesto prso ff, ja sam ovo uradio na malo drugaciji nacin... :D
Start - All Programs - Mozilla Firefox - Mozilla Firefox (Safe Mode) i gotova stvar... :d

Da obrisem to? Pa ako obrisem,ocu izgubiti history? treba mi to..Ne radi nista sporije,sve radi ok..Samo eto to sa firefoxom..:trust:

Meni se to desilo kad sam pobrisao bookmarkove. Skinuo sam 2.0, dodao neki bookmark i nije se treso.

Nazad
Vrh Dno