Šta je novo?

Ukljucivanje monitora izaziva restart

Civil

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2005
Poena
380
Ortak (koji ce se kasnije javiti) ima problem sa novom masinom. Naime, sve radi super do momenta kada iskljuci monitor na primer pre odlaska na spavanje.Tacnije, do momenta kada se probudi i kada pozeli ponovo da ga ukljuci. Istog momenta se desava restart kompjutera. To se desava u 90% slucajeva. Juce je prikljucio jos jedan monitor i taj drugi izaziva isti problem. Znaci, ukljucena oba, iskljuci jedan (bilo koji), ukljuci ga i... restart...

Kapiram da ovo i nije pitanje za ovaj forum nego pre za forum za napajanje jer ja sumnjam na napajanje... ono je LC Power 550W Silent Giant Green Power...

Da li neko zna u cemu je problem?

Da si napisao da li su CRT ili LCD monitori u pitanju, koja je graficka, i da li je vezano na VGA ili na DVI pa i da nesto kazemo, ovako tesko.

Pošto verujem da to nema veze sa napajanjem (monitor hvala bogu ne vuče struju iz napajanja), tvoj drug bi trebao da proveri da li je struja u kući u redu (ili bar u svojoj sobi).Kod starih instalacija se dešava da kada ima jako puno potrošača padne napon.Najverovatnije kada tvoj drug uključi monitor, a kod uključivanja monitor zna da povuče dosta struje, padne napon a komp ne dobije dovoljno struje i restartuje se.To je jedino što mi pada na pamet.

Moguce. Zivi u starom delu grada mada zivim i ja pa mi se to ne desava. I naravno da monitor ne vuce struju iz napajanja, zaboravio sam na to. :D Poenta je da ima neke veze sa strujom 100%. Inace, CRT monitori su u pitanju (oba), graficka je 8600GT Gigabyte kupljena pre mesec dana i vezani su naravno na... kako se zvase... za DVI ali ima onaj konvertor... znaci nije DVI... :D

Neka proba da ga veze preko produznog na neku drugu fazu u kuci, pa vidi sta je./

Meni se to obavezno desavalo dok sam koristio mustekov ups. APC to izdrzava..

BTW, za svaki slucaj probaj da upalis monitor dok nije povezan sa masinom...

BTW, za svaki slucaj probaj da upalis monitor dok nije povezan sa masinom...

Koja je poenta, monitor radi, samo tada nece imati sta da se resetuje, to bi bila jedina razlika. :)

Definitivno je nesto sa strujom. Ne znam moze li to imati neke veze sa bilo cim drugim.

Pa kako koja je poenta?

Mozda lik hoce da kaze da povratni [neki] signal iz monitora uzrokuje restart preko grafulje, sto ne verujem, da ne kazem nema sanse.

Znaci kada komp radi iscupaj vga, pa ukljuci monitor. Ako se resetuje, uradi kao sto sam ti rekao.

Mada nije mi jasno zasto to vec nisi uradio, dok si otkucao0 post mogao si probati.

Zar ne?

To je problem kod ortaka a ne kod mene. Ne znam zasto on ovo vec nije uradio, registrovan je na forumu. Ja sam mu preneo. Hvala, probace, sigurno.

evo neka proba i sledece: neka uradi degauss monitora, pa bas da vidi dal ce biti restarta.

prebacivanjem na drugu fazu ce problem nestati, skoro sigurno.

I? Šta je bilo na kraju?

Врло је могуће да је у питању електромагнетно зрачење из монитора. Пробај да удаљиш монитор што је више могуће од машине. Мени се дешава да ми се машина угаси због активности на мобилном када је страница кућишта скинута.

Vrh Dno