Šta je novo?

Uključivanje racunara

spaske030

Slavan
Učlanjen(a)
23.11.2007
Poena
309
Imam jedan da kažem problem, nije neki poseban problem ali me nervira naime kada je komp ugašen bez gašenja prekidača napajanja kada pritisnem dugme sve se pokreće i upali normalno ali kad ugasim prekidač napajanja pa upalim i pritisnem taster krene 1-2 sekunde pa se kao ugasi a zatim posle par sekundi upali normalno bez ponovnog pritiskanja tastera, probao sam u biosu da podesim ali sam dobio samo to da kad upalim prekidač napajanja on se uključi bez pritiskanja tastera čim dobije struju ako je neko imao neko slično iskustvo? Mb P5Q-E napajanjeChieftec 550w:type:

#eba mu sve najmilije...zamrsio si ga do daske
1. Ovako- napajanje ukljucheno i pali se bez problema OK
2. Napajanje iskljucheno i ti stisnesh paljenje-to shto se upali na 1-2 sec je prazhnjenje kondezatora (zatim se ugasi)
3. a to u biosu je samo da premostish prekidach (u stvari da ga palish na prekidachu od napajanja)

to u biosu bi trebao da iskljuchish...
nego nije mi jasno ovo?!?!?
"........pritisnem taster krene 1-2 sekunde pa se kao ugasi a zatim posle par sekundi upali normalno bez ponovnog pritiskanja tastera......"
to je to u biosu?

Ne to nije u biosu to je ponašanje ovako a to za bios si upravu da se samo pali sa direktnim uključivanjem prekidača napajanja i to mi je isključeno, moguće da je to neko pražnjenje pa onda kreće najnormalnije posle pauze od par sekundi ako je to onda je ok. nije mi bilo najjasnije a na starom kompu mi se to nije dešavalo pa sam pomislio da nije nešto drugo u pitanju.

Sasvim slično, isto ponašanje ali MSI P35 ploče (osam komada sa različitim napajanjima).
Naposka jedinica ploče je verovatno nedovoljno dobro (loše) urađena, mislio sam da je za reklamaciju, ali i pored žešćih strujnih maltretiranja, sve i dalje rade OK.

Ovde je p45 čipset ali dok radi dobro je pošto je komp nov i u garanciji nek radi tako pa videću dokle, koliko se tebi to dugo dešava?:banana:

10-ak meseci...
To su računari za klijenta-projektni biro, pa ih generalno i ne isključuju iz struje. U svakom slučaju takvo "dvostepeno" ukjučivanje računara nikako nije dobro prvenstveno za napajanje, ali i za ostale komponente.
Ovo sam primetio samo na MSI pločama; ASUS, Gigabyte P35 i X48 se ponašaju sasvim normalno.
I samo zbog toga što se sve ploče ponašaju isto nisu otišle na reklamaciju

Nazad
Vrh Dno