Šta je novo?

Uklanjanje rezultata pretrage

• Začetnik teme Začetnik teme Vortex
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Vortex

Cenjen
Učlanjen(a)
29.10.2009
Poena
159
Naime, uradio sam sajt za jednog prijatelja i okacio na net, dodao u google pretrazivac na google.com/addurl i sve radi ok, ali sta se desava... Bilo je nekih problema oko sajta i na jednom forumu sam se malo posavetovao sa clanovima, a naveo sam i domen i sada u google kada se kuca domen kao rezultat izbacuje sam sajt, sto i treba, ali i tu stranicu sa foruma. Sta da radim da to uklonim?

Zamolio sam admine da izbrisu taj deo posta u kom se navodi domen, uradili su to ali i dalje stoji ta stranica kao rezultat pretrage. Stoji pored nje `Cached`.

Teoretski, mozes da ih zamolis da kroz G removal tool uklone stranicu iz G cache-a. Nesto sporija varijanta je da na bas tu stranicu dodaju G nocache tag.
U praksi, nema sanse da ce pristati na bilo koju od te dve varijante, pa ti jedino ostaje da sacekas da G kroz redovan crawl sam to izbaci.
Barem ti ostaje naravoucenije za ubuduce...

Znači da će kroz neko vreme sam od sebe nestati iz rezultata pretrage?

Jes'

E ok! Hvala na odgovorima!

Nisam nasao adekvatniju teme od ove. Potrudicu se da obrazlozim ukratko.

Na internetu su postojale stranice sa mojim brojem telefona. Kontaktirao sam sve te sajtove i oni su ih izbrisali. Medjutim, ostala je jedna stranica koja je, rekao bih, ostala kesirana, kopija jedne od onih stranica gde je bio moj broj telefona. Webmaster tog sajta mi je rekao da se to samo prikazuje meni, ali to nije tacno, jer se prikazuje i na drugim uredjajima. Jedino sto mi pada na pamet je da kliknem "Posalji povratne informacije" i zamolim Google da tu stranicu ukloni iz rezultata pretrage, jer ne zelim da se moj broj pojavljuje internetu. Imate li neko resenje ili da postupim ovako?

Unapred hvala.

Nazad
Vrh Dno