Šta je novo?

Ugradni plafonski zvucnici

kovle

Slavan
Učlanjen(a)
29.03.2008
Poena
350
Upao sam u neki posao iz koga moram da se izvucem kako znam i umem. Nadam se da ce se neko javiti ko je to radio.
U pitanju je restoran, povrsine 100m2. Treba da pronadjem odgovarajuce ugradne plafonske zvucnike kao i da odredim njihov raspored. Cena po jednom zvucniku, ne bi trebala da prelazi 5-6.000. Pojacalo vec imaju, ne znam jos koje je u pitanju ali javice mi. Gde da gledam, koje da gledam i kako da odredim raspored, mozda jos neki savet pride ?
Unapred zahvalan :)

Neces naci za taj novac neko kvalitetno ozvucenje.

Pogledaj u playeru, 4audio, mitros music ili neke druge lokalne radnje.

Koji tip restorana? Koji grad?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Zasto je bitno koji je tip restorana, pa nece biti klub nego restoran, niti bar ili slicno. Beograd je u pitanju. Kakav je JBL(8124)? Koji brendovi valjaju, mozda cu uspeti da podignem budzet i za koliko se moze(po komadu) naci solidno ozvucenje?

obično je dobro ako znaš kakav je tip objekta koji ozvučuješ kao i šta će na tom zvuku ići.

^ Da, bas zbog toga pitao.
Dok je pitanje za grad bilo cisto radi lakse preporuke.
-
Anyway:

Sky corp (BG), tse (BG), Audiolab (NS) ti mogu pomoci oko proracuna, preporuke, instalacije, itd..

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

U Beogradu sam, ali ce restoran biti u drugom mestu. Restoran tradicionalne srpske kuhinje, ali modernog enterijera.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Pojacalo vec imaju, ne znam jos koje je u pitanju ali javice mi.

To je jako bitno, da znas koje pojacalo imaju ..ako je neko 100v linijsko, onda samo izaberi zvucnike koliko dopusta budzet, a raspored/pokrivenost ces morati sam do odredis.

Mislim da jeste, jer sam fizicki udaljen pa cekam da mi posalju model pojacala. Ako je 100v, onda ono u sebi ima step-up transformator? A zvucnici uglavnom danas imaju ugradjen step-down transformator? I vezuju se serijski?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Ako je 100v, onda ono u sebi ima step-up transformator?
A zvucnici uglavnom danas imaju ugradjen step-down transformator?
I vezuju se serijski?

Da, i tad je u spec naznacen output 70V i/ili 100V.
Uglavnom da. Proveri pre kupovine.
Ne, vezuju se paralelnom vezom.

Da, i tad je u spec naznacen output 70V i/ili 100V.
Uglavnom da. Proveri pre kupovine.
Ne, vezuju se paralelnom vezom.

Dobio sam konacno fotku pojacala, na kraju je to stereo pojacalo, SONY STR-DE158 https://www.google.rs/url?sa=t&sour...6NJcwbOFH0jE5Nu5A&sig2=Q8EOb23nsvb0X5bgnpLgpA
Evo slike https://postimg.org/image/t1yp9zkh1/
Sada se stvari lome da li ostajati na ovom pojacalu koje je cini me slabo za ovu namenu ili je na granici svojih kapaciteta. Pitanje je koliko je staro koliko je radilo i da li bi otkazalo uskoro?

Da li je bolje da predloziom 100v pojacalo, jer ce cini mi se do biti pametno ulaganje, nego sada prckati sa ovim ?

Vrh Dno