Šta je novo?

Ugradne utičnice

pantelijabg

Poštovan
Učlanjen(a)
27.02.2016
Poena
55
Trebalo bi da stavim ugradne utičnice u radnu ploču. Problem je što je postojeća instalacija takva da će mi najbliža utičnica biti duža od nekih 1,8 metara što je najduži kabl koji nađoh za njih (uobičajeno je 1,5). Pošto su te utičnice, koliko skapirah, praktično modernizovan produžni kabl i ne bi valjalo da ga stavljam u još jedan produžni, zanima me, ako neko ima iskustva, da li je na njima moguće staviti duži kabl, izvršiti zamenu? Ne znam koliko bi to bilo sigurno.
Cenim da su i one što izlaze kao stub i one što se samo podignu pod uglom od 45 stepeni ista priča samo drugačije upakovana?

Ja sam to rešio tako što sam doveo OG kutiju u viseći deo i montirao je na mesto gde ne smeta, pa direktno iz kutije povezao baš tu koja se izvlači.
Tako možeš i ti uraditi, izvući jednu OG kutiju negde u donji element pa u njoj povezati ugradnu utičnicu.P_20240915_221043.jpg

Poslednja izmena:
Ne razumem se baš u struju, ali za ovako nešto bi morala da se razvlači žica, a to nije opcija.

Može da se stavi drugi kabl, ne znam samo koliko su komplikovane za otvaranje. Uglavnom kupiš licnasti 3x1.5mm2 (ili2.5mm2 ako kačiš neke grejalice ili rešoe) kabl i jedan utikač i zameniš.

Imam ja ko bi to mogao da uradi, ja se tu ne mešam. Stavljali bi se mali kuhinjski aparati - mikser pre svega. Možda nekad neki aparat za kafu ili tosteri ukoliko se nekada kupe, i slično.

Moze da se menja u DIY varijanti, kod tog takozvanog gnezda sa fabrickom zicom nacin spajanja zice obicno nije stezaljka vec je preko buksne ako ima prekidac ili je neki tip nerazdvojivog spoja ako nema prekidac. Pa ako hoce neko da se bakce stim moze iako nije predvidjeno, sto znaci da ce trebati nove buksne ili lemilica ako je nerazdvojiv spoj, i na kraju takav DIY spoj moze biti los, pa onda bolje nabavis ugradno gnezdo sa stezaljkom a bez fabricke zice, pa uzmes na metar 3x2.5m2.

Poslednja izmena:
A da li bi lopov mogao da reši stvar, s tim što bi u drugu utičnicu morao jak potrošač, ugradna rerna ili ploča? Ima dovoljno snage u utičnici, to ne bi bio problem.

Ništa, hvala na odgovorima. Videću da se uradi ta varijanta sa menjanjem kablova. Popričaću i sa ovima što prodaju, možda oni tačno znaju šta i kako je unutra napravljeno.

Nazad
Vrh Dno