Šta je novo?

ugao nagiba kod 226cw?

Yaotar5

Slavan
Učlanjen(a)
04.09.2007
Poena
304
znam da ce ovo glupo zvucati,ali me stvarno nervira,zato sto ne mogu da podesim ugao nagiba kod monitora.ne znam jeli postoji neki sistem ili nesto,posto ne ide nikako,a na upustvu pise samo da je opcija moguce,kao da samo treba da se gurne i nista vise.u cemu je problem? :mad:

Pre neki dan sam kupio stariji model monitora, 223bw. Prva dva dana sam se gadno tripovao da ću da ako malo jače gurnem monitor da nešto slomim. Al progutah knedlu, pritisnuh još malo i ... uala! Ide, samo treba malo jača sila. Pretpostavljam da je slično i kod tvog monitora. Samo pažljivo uhvati sa obe ruke, sa obe strane monitora, i pažljivo primeni silu.

Poslednja izmena:
Ja moj 226CW mogu unazad da pomeram,ali nikako unapred,ili mozda nemoze vise?

Nemogu da verujem da je ovako glupo reseno postolje na samsung monitorima. Dal je moguce da nimalo nemoze nadole da se nagne? Sada moram da podmecem knjige kad hocu da gledam film.Jel ima negde da se kupi neko drugo postolje za ovaj monitor?

Reci mi molim te sta ti pise na poledjini 226CW? Iz koje je zemlje???
Trenutno sam u potrazi za monitorom i hocu da kupim 226CW. Medjutim necu da se opecem kao moj drug. Pre par dana je pazario 931C (Made in China) i monitor je poprilicno los. Pravljen je u nekoj oblasti u kini koja pocinje na C.... (Made in China). Sta da vam kazem kad mesa boje(tacnije ne mogu da opisem efekat) u obicnom screen saver. O igrama da ne govorim.

To je standardni problem sa lošom ergonomijom na mnogim TFT monitorima, bar na Samsungovim jer sam o njima čitao, ne znam da li je tako i kod drugih. Samo manji broj modela i to onih skupljih imaju nekakvu ergonomiju, ostali ništa, osim naginjanja prema nazad. Ne znam koji je razlog, ne vjerujem da bi im bilo puno skuplje da naprave čestita postolja, tim prije što su TFT-ovi poznati po lošijim uglovima vidljivosti, posebno vertikalnim.

Da li monitor držiš na nivou tastature ili na nekom višem nivou?

I ja sam zainteresovan za 226CW ali mi monitor stoji na uzdignutom dijelu stola, ne na nivou na kome su tastatura i miš. Oči su mi uglavnom na visini donje polovine ekrana (osim ako sjednem pravo što bi bilo bolje ali nije lako dugo tako sjediti). Zato i mene brinu te stvari jer i ja gledam TV i filmove i naginjanje monitora prema dole bi dosta dobro došlo.

Što se tiče posebnih postolja postoje ona neka univerzalna koja u u skladu sa standardom (mislim da se zove VESA standard) pa se zakače na stol ili se buše u zid, ali mislim da nisu jeftina. A posebno Samsungovo postolje samo za taj monitor mislim da nema, postolje je takvo kakvo je.

Poslednja izmena:
Eh,imamo iste probleme znaci. I meni je monitor na visem nivou,i ja gledam u donju polovinu ekrana direktno,tako da bi mi nekoliko stepeni naginjanja na dole puno znacilo,narocito kada legnem u krevet i hocu da odgledam neki film. Sada razmisljam da uzmem neko postolje od starih CRC monitora i da na njega nalepim ceo monitor sa postoljem,mozda cu tako uspeti nekako.
Ako nista negine nam podmetanje kojekakvih svesaka :mad:

Nemogu nikako da shvatim da nisu o tome razmisljali,mora da ima puno ljudi koji se zale na to,ipak je ovo TN panel.

Inace sve ostalo je super,extra sam zadovoljan monitorom,svi ostali uglovi nisu problem osim kada se gleda odozdo.

Moj je Made in Slovakia,nema bad pixela(zasad,ima 24h rada).

Da VESA 100 standard. A jel znas gde ima da se kupi neko postolje kod koga ce moci nagib nadole?

Pogledajte u poslednjem broju (oktobarskom) DIGITAL!-a na 64. strani. Imate postolja koja se montiraju na stolove, a ima i verzija za montažu na zid.

Poz

A dok ne se ne nabavi postolje... družimo se sa knjigama (ispod monitora)!

Lepše je sa kulturom je..te!

Šalu na stranu, u 80% slučajeva ljudima više znači naginjanje unapred nego unazad (lično volim da se zavalim ko trut pa gledam nekako odozdo). Ako i kad neko zameni postolje, čekamo iskustva i preporuke!

Vrh Dno