To je standardni problem sa lošom ergonomijom na mnogim TFT monitorima, bar na Samsungovim jer sam o njima čitao, ne znam da li je tako i kod drugih. Samo manji broj modela i to onih skupljih imaju nekakvu ergonomiju, ostali ništa, osim naginjanja prema nazad. Ne znam koji je razlog, ne vjerujem da bi im bilo puno skuplje da naprave čestita postolja, tim prije što su TFT-ovi poznati po lošijim uglovima vidljivosti, posebno vertikalnim.
Da li monitor držiš na nivou tastature ili na nekom višem nivou?
I ja sam zainteresovan za 226CW ali mi monitor stoji na uzdignutom dijelu stola, ne na nivou na kome su tastatura i miš. Oči su mi uglavnom na visini donje polovine ekrana (osim ako sjednem pravo što bi bilo bolje ali nije lako dugo tako sjediti). Zato i mene brinu te stvari jer i ja gledam TV i filmove i naginjanje monitora prema dole bi dosta dobro došlo.
Što se tiče posebnih postolja postoje ona neka univerzalna koja u u skladu sa standardom (mislim da se zove VESA standard) pa se zakače na stol ili se buše u zid, ali mislim da nisu jeftina. A posebno Samsungovo postolje samo za taj monitor mislim da nema, postolje je takvo kakvo je.