Šta je novo?

Uefa Euro 2008

Laza

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2001
Poena
765
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 7600X 4.7GHz & Thermaltake Toughair 510
Matična ploča
AM5 Gigabyte B650M AORUS ELITE AX DP/M.2/DDR5
RAM
DDR5 32GB 5200MHz Kingston Fury Beast 2x16GB
GPU
MSI Radeon RX 5700 XT, 8GB, 256-bit, RX 5700 XT MECH OC 8G
Storage
M.2 NVME 1TB AData 5000MBs/4200MBs
PSU
Be Quiet Pure Power 12 M750W BN343 Gold Modular
Kućište
Fractal Design Define R4 Black Pearl
Monitor
IIYAMA ProLite 27, ULTRA SLIM LINE, WQHD, IPS, 5ms, FreeSync, Zvučnici, XUB2792QSU-B1
Miš & tastatura
LOGITECH MK470
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pojavila se
08884.jpg

Večeras ću je probati pa šaljem utiske.

Poslednja izmena:
Ja sam se iznenadio koliko i next-gen varijanta izgleda bledunjavo. Inače, videli ste da EA lagano ukida sportske igre za PC? Madden 2009 je otkazan, 99% je isti slučaj i sa NHL-om i NBA-om. FIFA će "preživeti", pretpostavljam i Tiger Woods.

Evo igrao sam malo pa da kažem svoje utiske, onako nabacane. Interfejs je prijatniji (nebitna stavka), teren je zeleniji odnosno žući (ne toliko neprijatno koliko u Champions League 2007).

Ostatak grafike je isti kao u FIFI 08. Srbija je jedna od reprezentacija ali su imena falš (Vidović, Žukić i Ðilas!?), kao i izgled. Slobodnjaci i penali se izvode na nov način sve ostalo je sve isto.

Ja sam se iznenadio koliko i next-gen varijanta izgleda bledunjavo. Inače, videli ste da EA lagano ukida sportske igre za PC? Madden 2009 je otkazan, 99% je isti slučaj i sa NHL-om i NBA-om. FIFA će "preživeti", pretpostavljam i Tiger Woods.

Odakle ti ta informacija, daj neki link. Ne verujem za NBA i NHL.

Stvarno ne znam ko me tera da instališem svaku fifu koju dobijem, ovo je reciklaža na neviđeno.

Sve te igre:Champions League,Euro 2008... su iste kao FIFA samo nose drugi naziv.Sve u svemu FIFA je totalni promasaj za PC.Dok je za konzole uradjeno sve extra.

Znaci i dalje vazi pravilo "Fifa se igra prstima, a PES srcem!"...

Ocigledno da EA sports nema ni jednog jedinog coveka koji zaista razume sustinu fudbala, jer da ima, ne bi pravili ovakve, vise tuzne nego smesne "simulacije fudbala".

Sve u svemu FIFA je totalni promasaj za PC.Dok je za konzole uradjeno sve extra.

Konzole su cudo, cak je i FIFA bolja na njima :D :D

Odakle ti ta informacija, daj neki link. Ne verujem za NBA i NHL.

E sad :) Peter Moore je pričao o tome u nekom intervjuu pre par dana. Madden 09 za PC je zvanično otkazan, za NBA i NHL se čeka samo potvrda.

Ybte, s' obzirom na kvalitet, ne verujem da će ikome od PC igrača ovo da padne (mnogo) teško...

Ogromne su razlike izmedju verzija sportskih igara za konzole i PC u korist konzola, a sada nece ta razlika moci vise ni da se meri, jer nece biti verzija za PC uopste :)

Ybte, s' obzirom na kvalitet, ne verujem da će ikome od PC igrača ovo da padne (mnogo) teško...

Pašće teško, zato što je od izdanja sa sufiksom 09, EA Sports trebao da koristi next-gen engine i za PC portove.

Poslednja izmena:
Pašće teško, zato što je od izdanja sa sufiksom 09, EA Sports trebao da koristi next-gen engine i za PC portove.

Šta im to vredi kad su u svojim sportskim arkadicama odavno zaboravili na fiziku, AI, nije sve u šminki, i ovakav PES je miljama ispred, a da ne pričam o NBA i NHL od 2k sports-a, ukoliko ne naprave neki rez, jako im se loše piše, jer će i na konzolama žestoko ispušiti.

Šta im to vredi kad su u svojim sportskim arkadicama odavno zaboravili na fiziku, AI, nije sve u šminki, i ovakav PES je miljama ispred, a da ne pričam o NBA i NHL od 2k sports-a, ukoliko ne naprave neki rez, jako im se loše piše, jer će i na konzolama žestoko ispušiti.

PES u odnosu na FIFA 2008 za PS3 izgleda kao igra koju su pravila deca ...

Ovo je tema o UEFA Euro 2008. Nema potrebe još jedan FIFA vs PES thread.

Protivnički AI je mnogo dosadan. Kada vode 1:0, dave loptu. Možda jeste realno ali je dosadno do bola!

Za NBA se slažem. FIFA je sasvim solidna, a NHL 08 je koliko mi se čini bolji od NHL2K8, kada se gledaju ocene kritike.

UEFA Euro 2008 je, čini mi se, najgori fudbal još od Fifa International Soccera...

Meni nikako ne ide u glavu zašto u replayu boje izgledaju mnogo bolje nego za vreme same akcije, jer nisu isprane.

Takođe, captain a country je katastrofa na PC-ju, na konzolama je odrađen ekstra.

PES u odnosu na FIFA 2008 za PS3 izgleda kao igra koju su pravila deca ...

Slazem se. Konami vise nema sta da se vadi na stare fore, jednostavno kao da su zakucani u SNES eri. (nije mi namera da flejmujem, zao mi je sto je tako).

Moze da vam smeta i ovo i ono, ali i FIFA 08 i EURO na konzolama deluju kao igre iz ovog veka, a PES 2008 mi stvarno nije jasan. (najmanje pricam o grafici)

A to oko "boja" je tako jer je EA odlucio da menja brightness/contrast zavisno od scene, doba dana i sl. U nekim scenema bas fali tamnih detalja, a neke su isprane previsokim brightness-om. Probaj da izaberes Night ili Dusk kao doba dana za igranje, pa nece biti isprano.

Sve u svemu, meni izgleda odlicno.

A sto se tice EA-a, bolje i da ne izdaju sportske igre za PC nego ono sto su do sada radili. Kako god, sve i da izadje next-next-gen verzija za PC odmah, vise to ne bih mogao da igram sedeci ispred monitora...

Poslednja izmena:
nema NHLa i NBA na PCu, choveche pa u to ime ima da legne jedan karlsberg :d kud se ne setise ranije ... tipa pre 8 godina da to urade, od tad se nista nije promenilo....

nema NHLa i NBA na PCu, choveche pa u to ime ima da legne jedan karlsberg :d kud se ne setise ranije ... tipa pre 8 godina da to urade, od tad se nista nije promenilo....

Ako ćemo do kraja iskreno jedini NHL je imao jednu jako dobru verziju. Sad možda ću lupiti godinu ali mislim da je 05. Bio je to sjajan hokej a nisu mnogo menjali, ubacili su neke detalje i igra je bila sjajna. Doduše hokej je jedini koji je extra urađen, ostalo je treš.

Moze da vam smeta i ovo i ono, ali i FIFA 08 i EURO na konzolama deluju kao igre iz ovog veka, a PES 2008 mi stvarno nije jasan. (najmanje pricam o grafici)

Hoces da kazes da je fifin gameplay bolji? Grafika sigurno da nije vrhunska na pes-u ali sasvim pristojno izgleda. Dok sama igra je daleko bolja od fife, moze se neograniceno dugo igrati, a da ne dosadi :) i uvek se desi nesto novo od akcija, golova, suteva, gresaka. Mnogo bolji fudbal od fife...

Ne bi' ulazio u tu raspravu...zavisi sta ko hoce od "fudbala".

Poslednja izmena:
^Ajd posto si i sam tu raspravu poceo zivo me zanima sta to fifa ima bolje od pes-a a da nije grafika. Ja se godinama trudim da nadjem jedan element u toj fifi koji podseca na fudbal i da odigram jednu utakmicu koja podseca bar malo na pravu ali nikako mi ne ide...:)

^Ajd posto si i sam tu raspravu poceo zivo me zanima sta to fifa ima bolje od pes-a a da nije grafika. Ja se godinama trudim da nadjem jedan element u toj fifi koji podseca na fudbal i da odigram jednu utakmicu koja podseca bar malo na pravu ali nikako mi ne ide...:)

Jel si igrao FIFA 08 na Playstation-u 3 ili Xbox-u 360?

Poslednja izmena:
Ne. Jel hoces da kazes da je mehanika igre skroz drugacija? Dakle sutevi (koji su btw u PES-u totalno realni), dodavanja, akcije, karakteristike igraca koje realno uticu na igru, fizika lopte i samih igraca koji imaju svoju tezinu i inerciju i direktno je vezana sa pomenutim sutevima i dodavanjima...ne grafika.
Ne verujem da su EA Sports odradili 2 potpuno razlicite igre za konzole i pc. (osim grafike)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno