Šta je novo?

Uefa Euro 2008

Da bi dalje pricali, moras da odigras FIFU 08 na nekoj od novih konzola, a ako ti posle toga ne bude jasno sta je bolje ili gore, zavisno od toga sta hoces, ja ne mogu da ti objasnim niti mi je cool da to radim u slobodno vreme. Mogu eventualno da iznesem svoje misljenje i to je to.

To sto svi zovete "grafika" je samo jedan delic celog paketa. Animacija u pes-u je 20 godina iza FIFE, kretanje igraca u PES-u o kome se toliko prica je nesto najgore sto sam video u zivotu itd... Kompletan utisak dok igram PES mi ni najmanje ne docarava atmosferu fudbalske utakmice, a kad se na to doda dizajn cele igre kao iz '92. , odsustvo licenci, najgori komentator u istoriji covecanstva, itd. dobije se totalni trash koji kad se posmatra kao "igrica" moze da bude izuzetno zabavan (cesto i zabavniji od fife). Ja igram i jedno i drugo i igre uopste nisu za poredjenje jer daju dva totalno razlicita iskustva i po meni je PES 2008 najdalje od realnosti.

Odigraj, pa vidi sta ti vise odgovara i to igraj, a sad da se vratimo na EURO 2008.

Poslednja izmena:
Ne. Jel hoces da kazes da je mehanika igre skroz drugacija? Dakle sutevi (koji su btw u PES-u totalno realni), dodavanja, akcije, karakteristike igraca koje realno uticu na igru, fizika lopte i samih igraca koji imaju svoju tezinu i inerciju i direktno je vezana sa pomenutim sutevima i dodavanjima...ne grafika.
Ne verujem da su EA Sports odradili 2 potpuno razlicite igre za konzole i pc. (osim grafike)

Jesu, sve je drugacije, tacnije receno SVE JE MNOGO BOLJE U VERZIJAMA ZA KONZOLE. To sto su izbacili za PC je tek reda radi.

PES je nista naspram FIFA 2008 u verziji za PS3/X360

Ukoliko nisi u prilici da probas, pogledaj na youtube, postoji gomila filmica na zadatu temu :)

Poslednja izmena:
Pogledaj review i jedne i druge igre na eurogamer-u, on je mozda i najbolje skapirao stvari, za razliku od ostalih koji ili su do sada igrali pes ili fifu i nikako ne mogu da shvate drugu stranu. Pogledaj i komentare ljudi koji su do tada igrali PES.

Svako ko godinama igra PES i samo je na to navikao, vrlo tesko prihvata bilo sta drugo, a tim pristupom cete zauvek igrati PES koji je isti kao pre 10 godina. PES 2008 je mnogo brzi nego sto bi trebalo, pa je logicno da ce vam fifa posle toga delovati sporo i tromo.

Jednostavno, morate da odigrate next-gen FIFU duze od minut i bez blokadde u glavi koja govori "Pa ovo nije PES".

Poslednja izmena:
^ OK, necu gledati nikakve review-e vec cu sam probati. Iskreno, imam blokadu u glavi jer igram PES od prvog dela na PSX konzoli a tada (i mnooogo godina kasnije) je fifa bila smesna naspram PES-a. Igrao (probao) sam ove novije fife ali kao sto se svi slazemo nisu ni za q.

Ivan® je napisao(la):
PES 2008 je mnogo brzi nego sto bi trebalo, pa je logicno da ce vam fifa posle toga delovati sporo i tromo.

Slazem se u vezi brzine i meni to smeta, videcemo...

.:GoRaNStEin:. je napisao(la):
Ukoliko nisi u prilici da probas, pogledaj na youtube, postoji gomila filmica na zadatu temu

Nista mi ne znace ti filmovi, moram da probam, nemam konzolu al' cu se snaci, makar otisao do neke igraonice i pikao fifu sa petacima, valjda me niko nece videti :d
Necu vise da vam trujem temu...:wave:

O ukusima ne vredi raspravljati...

@Goranstein: Moguce je to sto pricas, ali moras razumeti zasto ti niko ne veruje. SVAKA fifa u poslednje vreme je bila glupa i dosadna, nije bitno da li je arkada ili ne, jednostavno je bila neigriva arkada. PES je svake godine bio bolji i zabavniji, a sto se tice realnosti PES 2008 je zakazao, 6ica je mnogo realnija. Ti nama sada pricas kako je sve u fifi odjednom super, sto mi je potpuno neverovatno, ali cu se potruditi da proverim. Nemam problem sa igranjem fife, igrao sam je tolike godine i radujem se njenom poboljsanju jer kvalitet radja samo jaka konkurencija. Neke stvari su u pes2008 namerno sje*ane, sto nije nista novo, jer mora i 09 da se prodaje, a da su ostavili dobre stvari iz prethodna 2 pesa dobili bi jaako dobru igru. Nije ni bitno, ne bih zamarao vise, nadam se da razumes nasu nevericu, a nadam se i da cu uskoro probati fifu 08 za ps3/xbox.

ja sam odigrao dvaput ovo cudo, jednom na semi pro jednom na pro sa sve kvalifikacijama, kao i svaka fifa i ova sabija :D a vi pesovci hejteri sta se javljate uopste? kad vidite fifa topic zaobidjite ga, to i ja radim sa majmunskim pesom.

Ne znam za konzole ali ako igras na PC-u onda verovatno fudbal u zivotu nisi video a kamoli igrao :d

Da li je moguce da zaista verujes da je tako?

DA, na primer igranje glavom. Sada je totalno sr*nje, uopste ne moras da se gradis dok je lopta u vazduhu, samo stisnes sut. U PES 6 si morao da drzis R2 i strelicama sebi pravis prostor (ides ka lopti ili od nje, zavisi od toga da li hoces da se ubacis pre odbrambenog igraca ili hoces da cekas da ga preskoci lopta) da bi udario loptu, a to se jako dobro vidi kod kornera ili centarsuteva. Sada ako hocu da se gradim, moj igrac ce promasiti loptu, jer automatski ide ka njoj, sto ce reci da se kod kornera koristi samo sut, sve ostalo je cista sreca (dobro izveden korner se podrazumeva). To je samo 1 primer, ima ih jos par. S druge strane, napokon je moguce dati dugu loptu od auta do auta, sto je jako bitna stvar, a u PES 6 nije uradjena dobro.

Poslednja izmena:
Pitao sam da li je moguce da verujete da su nesto namerno sjebali da bi mogli da prodaju i PES 2009 (?!?!)

To sto svi zovete "grafika" je samo jedan delic celog paketa. Animacija u pes-u je 20 godina iza FIFE, kretanje igraca u PES-u o kome se toliko prica je nesto najgore sto sam video u zivotu itd... Kompletan utisak dok igram PES mi ni najmanje ne docarava atmosferu fudbalske utakmice, a kad se na to doda dizajn cele igre kao iz '92. , odsustvo licenci, najgori komentator u istoriji covecanstva, itd. dobije se totalni trash koji kad se posmatra kao "igrica" moze da bude izuzetno zabavan (cesto i zabavniji od fife). Ja igram i jedno i drugo i igre uopste nisu za poredjenje jer daju dva totalno razlicita iskustva i po meni je PES 2008 najdalje od realnosti.

Odigraj, pa vidi sta ti vise odgovara i to igraj, a sad da se vratimo na EURO 2008.

Slazem se sa napisanim kao i sa tvojom konstatcijom oko brzine igre u sledecem postu. FIFA je brzinski mnogo realnija (na slow podesavanju) a i sto se kretanja igraca tice. PES apsolutno ima lepse golove, atraktivnije driblinge i neku vrstu smeka koji fifa nema. Generalno, kombinacija fifine kinematike i brzine sa atraktivnim potezima iz PES bi bila sjajna igra. Steta je sto EA za PC pravi jos uvek ..pa ne trash ali *** nije ni daleko od toga.

Poslednja izmena:
@Ivan: Pazi, ne kazem da je to neka zavera, ali jedno je sigurno. Oni mogu da sednu i odrade jednu izuzetnu igru sa temom fudbala, koja bi imala arcade i sim mod, ali ne zele jer im to nece doneti onoliko para koliko im donosi prodaja ovih polu-igara svake godine. Mogli su da igranje glavom odrade kao i u pes6, ali verovatno nisu hteli da se potrude jos malo. Bojim se da su poceli da naginju ka fifi (sto se tice samog osecaja u igri, kao i fizike), nadam se da nisam u pravu.

Ja igram PES odavno, ali probacu i ovu Euro 2008 Fifu i to u PC varijanti (nedostupna mi konzolna).
Probacu, i ne ocekujuci mnogo, mozda mi se i svidi. :d

Definitivno sam se zauvek rešio PC verzije UEFA Euro 2008. Grafika je stara jedno 5-6 godina a izvođenje...mila majko, nema igre koja toliko forsira šablonizovane akcije.

Pretera ga sa grafikom. Bilo PES bilo FIFA iz 2003 godine izgledaju mnogo lošije. Grafika je pristojna u najmanju ruku i ne zaostaje za najnovijim PESom.

PC verzija ne zaostaje? Sa onako jadnim modelima igrača i užasnim teksturama? FIFA 2001 je imala lepše urađenu travu!

PC verzija 08 ne zaostaje u odnosu na bilo koju verziju iz 2003. Možda su ti loša podešavanja u drajverima, uključi anisotropic filtering ako ti je trava loša.

Vrh Dno