Šta je novo?

Ucvrscivanje lcd-a notebook-a. Izvodljivo?

NikName

Slavan
Učlanjen(a)
28.08.2004
Poena
319
Ljudi, znam da nije vrhunski kvalitet FSC Amilo M 7400, uostalom i spada u neku srendju klasu, ali ako neko da 1400 jevreja koliko sam ja pre pola godine dao, ipak ocekujem da sve bude pritegnuto, utegnuto i da nista ne skripi.
E pa meni ne skripi, ali zato nije sve pritegnuto a bogami ni utegnuto.

Lcd je klimav; recimo da moze da se "proseta" napred-nazad 2cm bez otpora tih nosaca koji ga drze.

Aj' molim vas dobri ljudi recite da li to moze da se popravi u nekom servisu, zamenom nosaca, drzaca, i ostalog na ca, ili da ja preuzmem stvar u svoje ruke i lepim LCD u polozaju koji meni odgovara svaki put kad pozelim da promenim polozaj.

P.S. ovo mi je mnogo iritirajuce, ne mogu nista da radim, a da pritom svakog trenutka, klimanjem, ne proverim radijus. :mad:

Pa ako si ga kupio kod nas, nosi ga na reklamaciju,
a ako nisi, Mikros je jedan od zastupnika FSC kod nas, pa ti oni u njihovom servisu mogu to srediti.
Srecno

Cek, cek polako. Mislim da znam u cemu je problem. Kada pomeras ekran napred nazad ne osecas otpor u svakom pomentu tj u prvih nekoliko centimetara pokreta.
Akos am ja u pravu - to je sasvim normalno i ne moze da se sredi nikakvim zatezanjem jer nema sta da se stegne. To ti je ta klasa konstrukcije, slicno da ne kazem isto kao recimo dell... sve odise jeftinom izradom, krckanjem, pucketanjem i skriputanjem.
Nemoj da se nerviras i cimas - nije to nista cudno

Da, potpuno si u pravu. To je. Ali malo mi je cudno da ne moze to da se sredi.
Mozda da napomenem, da nije tako bilo od pocetka, vec se rasklimalo, nekako, odjednom.

Jos jedno pitanje.

Jel to ide u paketu "pod obavezno" sa jeftinijim i najjeftinijim modelima notebook-ova?

Znaci skuplji modeli su operisani od tog "klim-efekta"?

Pa da to je to, u pocetku osecas trenje celim pokretom a posle sve manje i manje. Ne, ne skuplji modeli generalno nego pojedini brendovi (mada se za IBM seriju T moze slobodno reci da je vise nego skuplji). Ti si tvoj platio dosta a eto to ti se desava. Predlazem da se opustis i prihvatis to i ne diras nista da ne bi zeznuo stvar jos vise (ne daj Boze).
Ja sam imao dell-a koji je mogao brat bratu 6cm da se mrda gore dole bez ikakvog otpora ali zato recimo matori IBM T21 sa kog sada kucam ne poznaje takve simptome a kosta 3x manje od tog tvog. IBM...

pozdrav i opusteno :smoke:

Vrh Dno