Šta je novo?

Ucestali problem

StojkeVB

Cenjen
Učlanjen(a)
27.05.2013
Poena
151
Pozdrav,

Imam problema sa racunarom. Desava mi se svakih recimo mesec dana da mi racuna samo automatski ulazi u BIOS, i posle njega ne dize sistem. Samo stoji crni ekran. Svi ventilatori se okrecu. Probao sam da vadim ram, menjam slotove, graficku, hard disk, nista ne pomaze. Onda posle nekog vreme proradi i tako stalno. Evo, bas mi se desilo juce. Menjao sam bateriju, nije do nje. Sta da radim, sta to moze da bude?

probaj flesh biosa.

Proveri i kondezatore na ploci,vidi da li ima neki naduven...

I napojni kabal i produzni i uticnicu i napajanje i start dugme itd...

Kako to misliš "ulazi u BIOS" ? Stvarno uđe u meni biosa ili samo pokazuje početni ekran, pre ili za vreme pokazivanja diskova i ostalog HW. Ako se zaglavljuje prilikom detektovanja diskova, isključi U BIOSU S.M.A.R.T, ako je neki HDD marginalan to ume da napravi takav problem. Možeš i da isključiš diskove pa da vidiš dokle stigne tako.
Malo više o sistemu bi pomoglo u rešavanju problema.

Poslednja izmena od urednika:
ZNAM DA STARIJI SOCKETI POGOTOVO 462 SU ULAZILI U BIOS I ODMAH POKAZIVALI NA TAKT CPU PROBAJ DA NAM OPISES KAKO ULAZI U BIOS I KOJE KOMPONENTE IMAS MB,CPU,MEM,GPU NAPAJANJE A MOGAO BI I DA SLIKAS

ZNAM DA STARIJI SOCKETI POGOTOVO 462 SU ULAZILI U BIOS I ODMAH POKAZIVALI NA TAKT CPU PROBAJ DA NAM OPISES KAKO ULAZI U BIOS I KOJE KOMPONENTE IMAS MB,CPU,MEM,GPU NAPAJANJE A MOGAO BI I DA SLIKAS
Da upavo to,daj da upoznamo to cudo sto nogom otvara bios,bez da predhodno pokuca.

Poslednja izmena:
U pitanju je neka stara 478 ploca, ne znam tacno koja bese, kondenzatori nisu naduveni. Komp mi je u radnji ne radi ni 5 minuta dnevno. Bolji mi za to ne treba. Celeron 2.4, napajanje je neki kinez. RAM 2x512 kingston cini mi se. Zvucna je integrusa neka stara realtek.
jaga, da, bas ulazi u BIOS i pokazuje na takt procesora, posle toga nista. Samo crno. Kako si resavao te probleme?

razlicito ali najcesce nova bios baterija (podigni onaj pipak ispod radi boljeg kontakta)
ako imas i drugo napajanje probaj sa njim ako baterija ne pomogne

Nazad
Vrh Dno