Šta je novo?

Ubuntu palyeri i (ne)prepoznavanje autora itd

• Začetnik teme Deleted member 9456
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 9456

Guest
Posle duzeg vremena pustio sam neka originalne CD da ih malo slusam. Na moje iznenadjenje Ubuntu playeri ne mogu da procitaju ko je izvodjac, koja je pesma, omot da prikazu nema teorije. Uglavnom sam prelusavao originale iz Narada kolekcije. Neki player pokusava da kontraktita MusicBrainz bazu ali nista, kad pokusam da upisem podatke za taj CD u MusicBrainz bazu prvo se buni na bar kod na cifre koje su sasvim legalne. Sta se desava sa tim opcijama oko prepoznavanja pesma i izvodjaca i prikaza omota. Probao sam u Ubuntu 11.04 kroz Banshee, DeaDBeef, Rhythmbox, Amarok, Audacious (on jedini nabode podatke ali od omota nista).

Poslednja izmena od urednika:
Kod mene Rhythmbox (2.90.1) nece da nadje nista, dok Banshee (2.0.1) radi, odnosno pronalazi cover art i informacije.

Poslednja izmena:
Kod mene Rhythmbox (2.90.1) nece da nadje nista, dok Banshee (2.0.1) radi, odnosno pronalazi cover art i informacije.

Nesto smo neusaglaseni oko Rhythmbox 0.13.3 na About, Banshee 2.0 (2.0.0) on nesto nabode, Audacious nabode podatke ali ne i cover art na opciju pluy CD ali zato se ugasim cim krene screen saver (biser). Nisu mi jasni, sto se bre ne dogovore i svi playeri da citaju raspolozive baze sa podacima, ovako jedan cita jednu, drugi cita drugu a ja treba da ubodem dobitnu kombinaciju. Toliko sam se nagledao tih sitnih gluposti koje mi ponekad pamet pomere i da sam zapisivao to bi bio roman. DeaDBeef koji mi je pre dovlacio cover art i prepoznavao CD sad ne reaguje nista ne prepoznaje. Imam dva CD/DVD drajva ali ni to ne pomaze.
MusicBrainz je za mene enigma, registrujem se, aktiviram nalog, upise u prog username i pass, pustim CD Rhythmbox ispise da nema pojma sta to pustam, popunim podatke kaze mi nije dobar bar kod, malo qurac original donesen iz USA.
Kontam ako sam popunio valjda treba da to upamti i da sledeci put kad stavim taj CD dovuce podatke, e malo sutra, mozda bi pamtio kad bi pravio mp3 pa popunjavao, koliki mi to onda treba disk i koji je to kvalitet ako treba sve da ripujem na dis.

Poslednja izmena od urednika:
ja sam na fc15, zato su novije verzije, mozes da instaliras novi banshee sa ubuntu ppa, https://launchpad.net/~banshee-team/+archive/ppa
i ocisti
.config/banshee
.cache/album-art

Razlika je za Rhythmbox sto je tvoja verzija za gnome3 tako sam nasao. Inace ovo sa ppa ne pomaze. Onako lutajuci po netu naidjem na clanke i jednostavno objasnjenje je "linux je cudo", kod nekog radi kod nekog ne. Kod mene je pravilo da neka verzija radi manje-vise ok a neka ne. Onda cuveno silovanje sa novim distribucijama na svakih 6 meseci, ne moze to biti ok ako samo upotrebis mozak. To su sve teske bete pod nazivom final i onda u sledecih 6 meseci sledi intenzivno krpljenje, nesto ne zakrpe ni kroz 5 generacja.

Ova moja Rhythmbox verzija radi losije nego starije. Zato sam njega i otpisao i presao na Banshee koji mi se ne svidja, al bar radi.
I slazem se stobom oko tog forsiranja, al sta ces.

Poslednja izmena:
Vrh Dno