Iako sam viđao po netu da je nekima apgrejd sa alternate diska prošao u najboljem redu, kod mene je sistem nakon apgrejda pun bagova. Moraće da padne reinstalacija.
Izvinjavam se unapred ali bicu malo duzi u pisanju.
Meni uopste nije jasno kako instaler u roku dva dana moze da radi na dva razlicita nacina. Prvi dan radio sam on-line upgrade celu noc. Ubijao sam instaler bezbroj puta dok nisam nasao brz server. Na 1MB konekciji sve to je trajalo celu noc pri maksimalnoj brzini. Dobio sam jednu nestabilnu verziju Ubuntu 7.10.
Vrato sam sistem na 7.04 uradio normalno sve update, zadnji je bio Opera, deinstalirao compiz i jos kojesta i krenuo prvo u on-line upgrade. Sad on-line upgrade krene i kod druge stavke oko setovanja kanala stane i ne mrda, posle nekog vremena pojavi se obavestenje da mogu da uradim parcijalni upgrade. Zasto sad to kad sam jos pride deinstalirao compiz itd? Sad nastaje apsurd na ekranu stoje 2 prozora, zaglavljeni upgrade i parcijalni ugrade koji radi uzasno sporo. Sve to sam ubio i opet vratio situaciju na 7.04 pre startovanja upgrade procesa.
Procitao sam na netu da se upgrade moze raditi sa alternate CD. Stavim CD restart i boot sa tog CD ali menija za upgrade nigde. Probam na podignuti Ubuntu da stavim CD i uradim upgrade ali nista se ne desava. Iskopam na internetu kako se startuje rucno i krene upgrade sa CD, isti ekran kao ikod on-line upgrade, nesto je prckao po CD i krene da skida fajlove sa interneta. Cemu onda CD ako vuce sa interneta? Zavrsi to za otprilike 2h i krene upgrade, sad sve to sto je skidao puj pike ne vazi, sad posle tolikog vremena krene da cita CD i da sa njega radu upgrade. Ne mogu da verujem... Na kraju sve to zavrsi, opet apsurdi grub sad ima 6 stavki Ubuntu, prvi puta kad sam radio on-line upgrade imao sam 4 stavke Ubuntu kao pre kad je radio update kernela u verziji 7.04.
Sad Ubunte 7.10 radi, podigao sam i Compiz ali nema sve opcije kao onaj prijasnji koi sam imao u 7.04. Monitor sam setovao sam, graficku je prekrstio u neku drugu iz familije, uvodni ekrani su u rezoluciji 800x600, pogledao xorg.conf tamo pise nesto drugo, izmena koju sam uradio i setovao koji je monitor uopste nije upisana u xorg.conf, rezolucija uvodnih ekrana ne pise uopste 800x600 nego veca ali kao da ovaj xorg i ne postoji. Ja ne mogu nikako da razumem kako to sve moze da se desava, kao da je to neko kuvanje pa sad sam presolio a drugi puta nisam, jednom ispadne ovako drugi puta onako...:zgran: