freestyler
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 07.10.2010
- Poena
- 169
Resio sam da predjem sa Windowsa na Linux pa me zanima koji da izaberem: Ubuntu 10.04 ili Kubuntu 10.04. Kakva je razlika? 
Prednost minta nad ubuntu linuxom je radi fleš, radi dvd, radi mp3 bez ikakvog podešavanja što je za početnika veoma važno
Pravu podrsku, mnogo vecu stabilnost, mnogo lakse upoznavanje stecices sa klasicnim ubuntuom tj Gnome verzijom. Kao sto rece kolega, za 2 dana je 10.10 final, pa tada skini i nadji neki tutorijal za Ubuntu perfect desktop gde ces korak po korak od ubuntua napraviti daleko bolji workstation nego sto to windows moze da ti ponudi, s tim sto si osakacen samo za igrice. Kada kazem daleko bolji uporedjujem da ces programske pakete koji kostaju sigurno par hiljada eura u sumi na linuxu dobiti naravno free.
@Kritika
Slazem se da je stvarno iritantno kod ubuntua sto te stvari ne rade, ali nije bas neka muka da se dovede u red. Dva-tri klika. A i Danijl00 rece da sada moze prilikom instalacije da se doda.
No, meni je nekako bolje legao GNOME. Pokusavao sam i KDE ali mi je ovaj nekako zgodnije.
Sve to isto dobiješ i na Ubuntuu, samo iz repoa instaliraš paket ubuntu-restricted-extras i to ti je to. Jedini razlog zašto te stvari ne dolaze u osnovnom paketu je što se radi o softveru koji podleže neslobodnim licencama, tako da sam korisnik mora da odluči želi li da ga koristi. Ubuntu 10.10 će te pri instalaciji pitati želiš li neslobodne pakete instalirane i instaliraće ti Javu, Flash, kodeke i ostalo ako se složiš.
Ubuntu 10.10 će te pri instalaciji pitati želiš li neslobodne pakete instalirane i instaliraće ti Javu, Flash, kodeke i ostalo ako se složiš.
Zasto sam osakacen za igrice? Zar ne moze uz pomoc Wine-a?
Zasto sam osakacen za igrice? Zar ne moze uz pomoc Wine-a?
Imam Nvidiu. Ne igram preterano igrice, uglavnom Counter Strike. Da li ima problema sa Counter Strike-om?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari