Nedavno sam prešao na Ubuntu operativni sitem i naišao na ozbiljan problem oko pogonskih drajvera za amd izdvojenu grafiku na laptopu(intel hd3000 + amd hd6470). Nakon nekoliko neuspešnih instalacija ovog drajera rešio sam da batalim goli pristup (jer me više boli glava da reinstaliram prokletiju svaki put kada izgubim GUI) i da taj problem probam da rešim iz virtualbox-a pa potom ono što uspe primenim.
E, tu se javlja problem jer ne mogu da pokrenem virtualbox na tom sistemu. (Iskreno, nisam nikada koristio dotični program)
Problem je u sledećem:
no suitable module for running kernel
majao sam se po raznim tutorijalima i pokušavao da ovo otklonim (ono standard instaliram linux generic headers, dkms reistaliram i petljam itd.) čak sam video da i na sajtu programa ima rešenje za ovaj problem ali mi ni njihovo uputstvo nije uspelo.
Nadam se da će neko od iskusnih linux korisnika da mi pomogne.
Pozdrav
E, tu se javlja problem jer ne mogu da pokrenem virtualbox na tom sistemu. (Iskreno, nisam nikada koristio dotični program)
Problem je u sledećem:
no suitable module for running kernel
majao sam se po raznim tutorijalima i pokušavao da ovo otklonim (ono standard instaliram linux generic headers, dkms reistaliram i petljam itd.) čak sam video da i na sajtu programa ima rešenje za ovaj problem ali mi ni njihovo uputstvo nije uspelo.
Nadam se da će neko od iskusnih linux korisnika da mi pomogne.
Pozdrav