Šta je novo?

Ubrzavanje interneta?!

lukasspro777

Slavan
Učlanjen(a)
01.09.2007
Poena
309
Da li je zaista moguce sa nekim posebnim programima "ubrzati" net?Chuo sam za Throttle,ali zaista nemam pojma da li je ovo tachno.Imate li neke linkove za download ili bar odgovor na moje pitanje?:type:

Mozes da pokusas sa Internet Accelerator-om. Problem moze biti sto nije besplatan.

Poslednja izmena:
E,hvala ti puno.Jel ima neki shareware,da bar moze delimichno da se koristi,a ne ona fora plati,pa koristi!Nit' imam pojma da li to radi,niti da li cu dobiti taj registracioni kljuch od njih posle uplate.

Realno gledajuci ti programi mogu samo malo da pomognu, tesko ces naci neki besplatan a da moze da ti znaci. Posto koristim dial up meni je bilo zanimljivo da pregledam sta mi makar malo moze podici brzinu. Gore navedeni je ispao kao neko najbolje resenje, mada iskren da budem nisam ga nesto ni testirao, samo isprobao(preciznije). Mislim da bi trebalo da bude
30 dana za testiranje kad ga skines (ne secam se dobro, jer je poodavno bilo). Isprobaj, nista ne gubis.

Ma i ja sam se nekad lozio na to. Ma svi ti acceleratori su gluposti i stvari stvorene za uzimanje para od naivnih korisnika. Nema te sile koja moze mimo opsega.

Jedino ubrzanje se dobija prelaskom na neku broadband konekciju, ovako je samo trosenje energije i vremena...

mimo opsega naravno da nemoze nista kako ti to samo pade na pamet
ali ako ti koristis 80% opsega na 82 % da podigne je moguce

Bas to. Ne moze on ne znam ti ja sta da uradi.
Pomocu Internet Acceleratora mogu se samo dobiti optimalne vrednosti, realno povecanje brzine za par procenata. Moze da znaci (meni na dial up-u nije znacilo). Ima da se bira za koju vezu se zeli izvrsiti optimizacija. Mozda se bolje pokazuje kod adsl, kablovskog ili satelitskog net-a.

Najbolje resenje za to je da uzmes veci paket :)

Meni kaže da mi je do sad uštedeo 16.5 sati, ali nije jasno na osnovu čega on to meri i kako proveriti je li to tačno. Na odgovarajućem Google forumu takođe nema infoa o tome. U stvari, tamo već dugo niko iz GWA tima i ne odgovara na pitanja i nije jasno da li se uopšte razvija taj program još uvek.

A download? Koja je vajda od ubrzavanja surfa kad i ovako radi sasvim brzo...

Ma i ja sam se nekad lozio na to. Ma svi ti acceleratori su gluposti i stvari stvorene za uzimanje para od naivnih korisnika. Nema te sile koja moze mimo opsega.

Jedino ubrzanje se dobija prelaskom na neku broadband konekciju, ovako je samo trosenje energije i vremena...

U pravu si. Ovi programi što tweak-uju parametre konekcije ne mogu mnogo da pomognu.
Međutim, pre par godina sam koristio program koji je zaista pomagao. Stvar radi na tom principu da se kompletan HTTP saobraćaj preusmerava preko proxy-ja i specijalnih servera koji dodatno kompresuju slike na web stranicama, pa je to pomagalo jer je recimo jpeg-ove od 100-nak KB sabijao u 20 KB i na taj način fizički smanjivao količinu informacija koja se prenosi prilikom surfovanja. Naravno, slike su gubile na kvalitetu, ali neki kompromis je morao da se napravi.

Davno sam batalio Dial-Up pa sam zaboravio kako se program zove, ali Google će sigurno da pomogne ;)

Vrh Dno