Šta je novo?

Ubrzanje interneta podesavanjem inicijalnog stringa modema

gagast

Čuven
Učlanjen(a)
13.07.2003
Poena
619
Na sajtu Ask mr Modem dobio sam podatke za incijalni string mog modema Rockwell Rockwell 56K V90 External. Mene zanima da li to mogu iskoristiti za nova podesavanje modema koja bi poboljsala brzinu koja je inace bedna 31200kbs i prosecni download oko 3,5 kBs. Kacim se kod YUBC-a sa analognog dvojnika (uzas)! 18.....Vidim na forumu ima mnogo vecih brzina sa analognim centralama i losijim modemima. Ima li spasa ili da trazim druga resenja (satelit, kablovski, wireless).
Evo sta sam dobio sa sajta.
Suggested
Rockwell Rockwell 56K V90 External
Modem Settings

Basic Settings
Contributed Init strings:
at&fx1+ms=11,1,300,33600,1,0

Advanced Settings
BUSY : BUSY
CONNECT : CONNECT
Escape : +++
HangUp : H
NoAnswer : NO ANSWER
NoCarrier : NO CARRIER
NoDialTone : NO DIAL
Prefix : AT
Pulse : DP
Reset : Z
Suffix : ^M
Tone : DT
VOICE : VOICE

UNAPRED HVALA

ja mislim da je tebi najveći problem to što si dvojnik.
tu nema mnogo pomoći.
možeš ti da se dovijaš ovim podešavanjima stringa,
ali jedino pravo rešenje je da pređeš na digitalnu centralu ;)

p.s. telekom kaže da će svi u Srbiji biti na dig. centralama do 2006. god. (ako se dobro sećam) LOL :)

cyberdude je napisao(la):
p.s. telekom kaže da će svi u Srbiji biti na dig. centralama do 2006. god. (ako se dobro sećam) LOL :)
Oni su rekli da im je to plan i da se nadaju da ce ga uz zdusnu podrsku srpske javnosti, eminentnih strucnjaka, vladinih i nevladinih organizacija i institucija, belih magova i ko zna jos koga ispuniti u tom roku :beat:

Nego, za ovaj modem...
Okacio sam fajl sa podesavanjima za sve vaznije modeme ovde:
http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?p=222845#222845
pa potrazi za taj tvoj...

Ne mora nuzno prelazak na digitalnu centralu da bude srecno resenje. Moj primer (u bgd-u) to vrlo potvrdjuje. Dok sam bio na staroj (49x), a u vreme kada su bili aktuelni 33.6 modemi, kacio sam se na toliko. Prebacih se na Alkatel (39x), ali mi nakon koji mesec na liniju stavise i pcm. Od tada ne mogu da se povezem na vise od 28.8 , bez obzira na (56k) modem.
Moj rodjak koji je u (bgd) sarajevskoj ulici, sa stare centrale se na yubc kaci na 52.0 sa lucentovim (lt) winmodemom.

Naravno, gore pomenuti primeri su vise retkost i izuzeci (pa je cyberdude sustinski sasvim u pravu) . Hocu da kazem da se sa analognim linijama nikad ne zna kako ce covek da prodje. To pokazuju i iskustva drugih koji zive na raznim stranama sveta. I neki u vrlo "razvijenijim" zemljama umeju da se pate zbog ovakvih stvari.

Ja se nadam da ce oni koji naplacuju koriscenje telefona, bar cisto iz
ekonomskih razloga poboljsati infrastrukturu, i povecati kapacitete digitalnih centrala. Njima se takodje ne isplati da imaju svakakva ****** sa vezama.

@gagast
Sa tim init ( at&fx1+ms=11,1,300,33600,1,0 ) stringom ne moze da se postigne veca brzina od 33.6, jer se time ukljucuje v34 protokol. Taj string sluzi za iskljucivanje v90 protokola i koristi se u slucajevima kada veza nije stabilna (na vecim brzinama).

U principu tebi bi trebao string koji bi povecao brzinu veze. Nemam bitno iskustvo sa dvojnicima, al za svaki slucaj probaj ovo
+MS=12,1,34667,56000
Teoretski, sa ovim vrlo verovatno neces moci da uspostavis vezu. U sustini taj string pokusava da koristi v90, i da se vezuje do 34.6 (posto modem pocinje da se vezuje od najvise moguce brzine, pa je spusta). Pa ti probaj da stavis umesto 56000 neku nizu standardnu brzinu, npr. 44000. Nema mnogo logike da ce uspeti, al` ipak probaj. Ako postignes poboljsanje iz izvora koji je Crni dao, prijavi string, bice korisno.

I zameni onaj x1 sa x3.

E da, posto ce sa ovim stringom koji sam naveo ( +MS=12,1,34667,56000 ) covek verovatno na nasim (SiCG) centralama dobiti gresku No Dialtone, onda ispred treba staviti x3 (ili x4 ako podrzava). Dakle x3+MS=12,1,34667,56000

Primenio sam ovaj string x3+MS=12,1,34667,56000
Konektovao sam se na uobicajenih 31200kbs ali imam utisak da je ucitavanje stranica brze za minimum 10%. Jasnija slika sta sam ovim podesavanjem dobio, bice prilikom pokretanja nekog mp3 downloada sa. Imam sacuvane log fajlove maximalnih brzina pa cu uporediti. Ovo radi stabilno i vredno je pokusaja ali ipak sam svestan kao i vi sa od babe nikad nece biti devojka.
U svakom slucaju puno vam hvala na savetima.

ja sam od ponedeljka na novoj centrali (bregalnicka, iznad crvenog krsta) BRAVO VLADA I TELEKOM! (i stari komsija Zivoslav sa Slavije koji radi u ptt); pa me zanima da li postoji neki specifican string za dobri stari Lucent 56k?! [o/s XP]
:beat:

crullick je napisao(la):
ja sam od ponedeljka na novoj centrali (bregalnicka, iznad crvenog krsta) BRAVO VLADA I TELEKOM! (i stari komsija Zivoslav sa Slavije koji radi u ptt); pa me zanima da li postoji neki specifican string za dobri stari Lucent 56k?! [o/s XP]
:beat:
Pa jedino onaj za prepoznavanje dial-tonea i busyja
AT%T19,0,2A

jddipqd je napisao(la):
...

Pa jedino onaj za prepoznavanje dial-tonea i busyja
AT%T19,0,2A

fala! cheers

Nazad
Vrh Dno