Šta je novo?

ubrzana slika

mmssm

Slavan
Učlanjen(a)
21.10.2004
Poena
304
Kada sam video snimak prebacio u mpeg 2 a kasnije preko dvd architekta u dvd format , prilikom gledanja tog snimka uocio sam da je snimak ubrzan (ne nesto mnogo -ali je primetno)
Zasto se to desava i gde ja to gresim?

He he, to je normalno i meni je tako.Snimak ide u stvari normalno, jer tako snimak i treba da idde.Recimo kad preko tmpgenca napravis fajl snimak ide sporije.

pozdrav

Serbianboss je napisao(la):
He he, to je normalno i meni je tako.Snimak ide u stvari normalno, jer tako snimak i treba da idde.Recimo kad preko tmpgenca napravis fajl snimak ide sporije.

pozdrav

Znaci ne treba nista da podesavam? Hoces reci da na kucnom dvd to ide normalno? Izgubio sam silno vreme podesavajuci ali nista mi nije uspevalo.

Meni to ne izgleda normalno? Ako nesto traje 1h=60min=3600sec, mora i na DVD-u da traje tacno toliko (ako nema preskakanja zbog ostecenja i zaprljanosti). Jedino kada to ne traje isto, je kada se konvertuje film (24fps) u PAL (25FPS) kada se namerno samo ubrza film, sto izgleda tecnije (manje trza) nego dodavati po jedan frejm svakih 24. Pri svim ostalim konverzijama moze biti problema, ali postoje metode da film uvek ide normalnom brzinom.

Gjagji mislim da si pogresno razumeo.Ne ubrza se slika na taj nacin kao da si ubacio u neku brzinu.Nego architect pokaze sliku nekako realnije(izvinite ali ne znam kako da se izrazim).Architect radi po meni najbolje, nema sigurno tu nikakvog preskakanja.Zbog cega? Pa jednostavno kada dig kameru nakacim na televizor i pustim play slika ide istom brzinom kao kada renderujem preko architecta.

pozdrav

Uvek je problem uporedjivati sliku na monitoru sa slikom na TV-u. Nesto se sigurno menja prilikom svih konverzija koje snimak dozivi (traka, citanje trake, A/D, prenos u kompjuter, obrada, snimanje na disk (EMF, CRC, etc.), pa procesi koje odradi DVD plejer, da bi signal stigao do TV-a... eh mnogo stvari za jedan jadan signalcic.

Vrh Dno