Šta je novo?

Ubrzajte NET

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

djordje29

Slavan
Učlanjen(a)
04.09.2009
Poena
360
Ne znam da li postoji tema, ako ima neka se spoji.

Tražio sam kako da ubrzam ram, a na kraju sa iskopao kako da ubrzam net. Ovo su dva video klipa koja pojašnjavaju kako da ubrzate net.
Prvi se odnosi kako da vam net konekcija bude brža tj. učitavanje stranica, a drugi se odnosi na brzinu baferovanja videa na YT.
Ja primećujem razlike ali ako hoćete baš, baš, brzinu ipak ćete morati doplatiti provajderu za veću.

Ako kucate u Internet protocol version 4/use following DNS server adersses Perferred server 8 8 8 8, a u Alternate server 8 8 4 4, tada prelazite direktno na Guglov server i pretraga bi trebala da bude brža.

Poslednja izmena:
Ne znam da li postoji tema, ako ima neka se spoji.

Ako kucate u Internet protocol version 4/use following DNS server adersses Perferred server 8 8 8 8, a u Alternate server 8 8 4 4, tada prelazite direktno na Guglov server i pretraga bi trebala da bude brža.

A joj :)
Pre kontaktiranja DNS servera imas hosts i DNS cache.
Posle toga je najbolje koristiti provajderov dns, posto je sigurno blize od google dns-a.

8.8.8.8 moze da ubrza otvaranje sajta samo ukoliko provajderov dns ima neki problem.

P.S. Nisam ni gledao klipove iz priloga

Sa 208.67.222.222 208.67.220.220 DNS adresom sam imao problema na nekim sajtovima, nikako ne želi da ih učita, stalo izbacuje grešku da ne može da se konektuje na udaljeni server, tako da sam se vratio na difolt podešavanja DNS adrese.

Ne mozes ubrzati pristup Internetu van okvira linka koji ti obezbedjuje provajder. Nikakav registry tweak, promena DNS servera, nista. Hoces brzi net - zakupi jaci link ili predji na drugi tip operatera (tipa sa ADSL-a na kabl ili optiku).

Dobro, to mi je jasno, nego ja sam nekako mislio da napravim ''veću rupu'' kroz koju protiče tih 4 Mb/s ili da nekim aplikacijama dam veći prioritet što se tiče upload - download.
Nisam baš stručan, da li u opšte postoji način da se nekako optimizuje ovih mojih 4 Mb tako da druge aplikacije ne guše one koje najčešće koristim, Operu, YT... ili je to to, 4 i ćao, hoćeš brže, plati?

Poslednja izmena:
Postoji, zove se QoS:
The quality of service (QoS) refers to several related aspects of telephony and computer networks that allow the transport of traffic with special requirements. In particular, much technology has been developed to allow computer networks to become as useful as telephone networks for audio conversations, as well as supporting new applications with even stricter service demands.

I jedan primer: http://www.howtogeek.com/75660/the-beginners-guide-to-qos-on-your-router/

Ali i dalje si ogranicen na 4 mbps - ovo je samo zongliranje po prioritetima.

Jasno, ja ni ne želim da krkujem ograničenje provajdera, ja samo hoću da malo kvalitetnije rasporedim ova 4 Mb.
Ovako imam utisak kao da sve aplikacije žele istovremeno da se konektuju na mrežu, pa se stvara ''gužva u šesnajstercu".
Hvala ti za link, sad sam već umoram, pogledaću sutra kad dođem kući. :wave:

^^
Vidis da samo lozi masu, duplirace ti se internet samo kad uplatis kod provajdera vecu brzinu :D, vidis da je ova tema totalna sprdnja :D.
Sad cekamo kostu10 da upadne i da kaze kako je ipak moguce :-devil-:

Ma, ova tema je zrela, ne za lock, nego za ambis! Ili za stickey, nisam se još odlučio:-D

Sa pitanjem i primerima koji su postavljeni, kako da od ove teme ne napraviš sprdnju? Lepo je kUdtiHaEX u svojoj prvoj poruci na prošloj strani napisao.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno