Šta je novo?

ubistveni 'USB device not recognized'

Keops

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2002
Poena
620
sta god da nakacim na USB port hp compaq nc6000-e izuzev misa [skener, stampac, webcam, mp3 plejer i ono sto me najvise boli-rezac], dobijem balonce koje kaze:

56454_usbpopup.jpg

i naravno - nista od pomenutih uredjaja - ne radi /a svakako nisu malfunctioned, bar ne oni [laptop, maybe].

probao sam sve i svja, izmedju ostalog i ono sto sam nasao na forumu pri pretrazi fraze iz naslova i - náda. obzirom da se navedena greska pojavi na sveze instaliranom XP-u sumnjam da je [na zalost!] u pitanju hardverski problem.. jel imate neki predlog sta da probam pre nego sto se bacim na dijagnostiku / popravku u servisu [jer mi se prvo servisiranje posle 4 godine koriscenja doticne masine aka prvi servis koji me kaci izvan garancije, ne mili, prostim neplaniranim udarcem na novcanik] ?

big thanks in advance a enivej, big luck da bar eto-[samo] mis radi, te mogu da se obratim za pomoc

Mislim da ces imati udar po dzepu,jer nisam mogao da resim takav problem na jednom desktopu ali su dodatni USB-ovi resili problem samo sto ti nemas PCI karticu koju si mogao dobiti uz plocu koju bi samo ubo u PCI slot i vozi,vec bih na primer mogao da probas update BIOS-a koji sumnjam da ce resiti nesto ali... ili da kupis PCMCIA adapter za njega koji i nije nesto skup (ima ih po oglasima za nekih 20-30-ak eura ako se ne varam) i uopste nije ni blizu tolika investicija kao sto bi bilo samo"cackanje"ploce u nekom proverenom ili ovlascenom servisu za tvoju marku laptopa (verovatno samo pregled ima da te kosta kao PCMCIA kartica sa USB-ovima)!?
Pozdrav ,)

Eto dobio si link,to je standardni slot za prosirenje na svakom laptopu,i tvoj mora da ga ima a kao sto rekoh i nije nesto skup,pa ako ti update BIOS-a ne pomogne (sumnjam ali probaj,uvek postoji sansa) onda umesto nosenja u servis predlazem kupovinu ovog uredjaja!!
Pozdrav ,)

probao sam update biosa, mada se hp ne da pohvaliti preteranom zainteresovanoscu za taj update, jer je poslednja verzija stara dve godine.. i nista. ostaje da isprobam sugerisanu pcmcia-usb varijantu, svestan toga da ce me izaci daleko manje nego servis.

out of curiosity, da li se problem manifestuje i kad dotične uređaje povežeš pre butovanja?

Onda je verovatno nesto problematicno malo zesce,mada mogu i dalje drajveri biti problem!?Naravno ne mislim na drajvere za sam uredjaj,vec za slot,posebno ako si reinstalirao Windows a da sam Windows nije imao (ili nije imao odgovarajuce) drajvere za PCMCIA controler,pogledaj u Device Manager-u da li ima nekih nepoznatih uredjaja ili uredjaja sa znakom uzvikom pored?
Ako to nije problem,lako se moze desiti da je iskrsao neki problem sa plocom,mozda deformacija ili prekid nekog voda od toplote,ili mozda nesto trece,pa da zbog toga ne rade kako treba USB-ovi i PCMCIA!?
Pozdrav ,)

Hm, hm! Idealno bi bilo probati sa čistom instalacijom XP-a! Još bolje, nabavi od nekog Win XP PEE disk i butuj sa CD-a, pa probaj da li će da vidi neki uobičajen USB disk kome ne treba poseban drajver, poput miša ili USB flash-a. Ako ni tu ne bude radilo, USB kontroler je verovatno bacio kašiku.

samo da se zahvalim jos jednom svima koji ste ucestvovali u ovom topiku, specijalno bajcetu iz jagodine: problem je resen u servisu, kalemljenjem usb portova - sve je ispalo 30e, dakle nesto preko cene pcmcia usb cardbus-a koji mi ostaje vise kao uspomena na ovaj pakleni problem nego kao nesto sto cu ikada koristiti /a cisto sumnjam da bi iko to kupio, mada, mozda i (p)ostavim oglas, ne nadajuci se kupcu, at all..

samo da se zahvalim jos jednom svima koji ste ucestvovali u ovom topiku, specijalno bajcetu iz jagodine: problem je resen u servisu, kalemljenjem usb portova - sve je ispalo 30e, dakle nesto preko cene pcmcia usb cardbus-a koji mi ostaje vise kao uspomena na ovaj pakleni problem nego kao nesto sto cu ikada koristiti /a cisto sumnjam da bi iko to kupio, mada, mozda i (p)ostavim oglas, ne nadajuci se kupcu, at all..

Kako se kaleme usb portovi?

Predpostavljam da su kontakti bili u prekidu,usb kao radi ali to nije to,znaci hladan lem ili sl.?

Lemilica,duvaljka,alat je jako bitan a tek strpljenje i mirne ruke :)
Verijem da lap sada radi normalno...

Kod lap topova je chest hladan lem zbog grejanja mashine.Chak sam sa prijateljom osvezio atijevu grafichku...hladan lem...

what can i say [other than pay]..
..mozda jesi u pravu al' imajuci u vidu da sam bio spreman da pazarim nov racunar zbog ovog small but big problema sto bi bilo krajnje izvesno da je otis'o chipset tj. ploca [koja sama kosta k'o nov notebook], tih 2400din. + PDV su mi dosli k'o kutija sibica..
p.s. if it makes any difference, sredili su i kuler koji se nije obrtao [zbog velike kolicine prasine/pepela od pljuga i na kraju, macorovih dlaka ;)]

i, cisto malo smeha na sopstveni racun-

kupio sam pcmcia usb 2.0 cardbus.. i umesto da sve bude reseno, laptop nikako da ga prepozna iako su svi drajveri instalirani.. gundj.

sorry na neupucenosti, ali sta je to i, gde se smesta [nadam se da ne ide u usb tj. da ide u nesto sto imam dostupno na laptopu]?

problem ne bi do drajvera vec upravo do toga sto pcmcia koju sam ja kupio, ironicno, vuce struju iz USB-a [a kabl koji sam dobio za tu svrhu uopste nisam ni pokusavao da utaknem, ne zato sto sam znao da mi USB ne radi nego zato sto sam ja pametnjakovic bio u fazonu 'vidi sto su profi, daju mi kabl za punjenje mobilnog uz ovo, ko da su znali da imam Nokiu'] ne da mi ne bi proradila ever, vec ono.. sramota. :D /u medjuvremenu saznah da postoji i standalone verzija napajanja, al to je sad nebitno - bitno je da ima zainteresovanih pa bar vrnem pola love od vrednosti kartice te i, bar ce nekome doticna biti od koristi..

Nazad
Vrh Dno