Šta je novo?

Ubisoft piratizovao sam sebe :zgran:

Roflmao :d

Haha. Najludji je owaj shto je napisao noobiesoft : ))

:trust:

Ukrali tuđi crack i nude ga kao rešenje problema za svoju igru ?!?

E svašta... :zgran:

Mene sad tu zanima da li Reloaded moze da ih tuzi za pirateriju!!! :d:d:d

Mrzi me da citam, koja je igra u pitanju???

R6 Vegas 2 :)

Sad kad je upotreba cracka i zavanicno dozvoljena, predlazem da ih vise ne zovemo raznim mastovitim nazivima nego lepo po srpski :d

Ne znam da li je u pitanju trend, dogadjaj ili nova tehnologija, ali verujem da su mnogi vec culi da je Ubisoft "greskom" objavio Rainbow Six Vegas 2 "fix" na svom support sajtu za koji se kasnije ispostavilo da je delo poznate piratske grupe Reloaded, a sve u cilju da se ljudima koji su kupili Direct2Drive verziju igre omoguci da je igraju nakon instalacije generickog 1.02 patcha sa njihovog sajta koji zahteva DVD u drajvu.

Link

Vrh cele price je da je Battery (Reloaded) vec izbacio no-cd za update 1.03 i da u .NFO fajlu pise ovo:

Kod:
         Oh and by the way, Ubisoft, feel free to use this
         cracked update on your official technical support again.

Have a nice summer, cheers.

:D:D:D

već ima ovakva tema, ali nema veze. opet LOL. glupani se nisu sjetili da fajl koji su ukrali makar pregledaju u hex editoru :D :D :D

Mozda je "R...."firma kcerka ovih velikih, a.
Ste mislili o tome ?

maybe.. pa satro prodaju a cerka firma im piratizuje i nudi za dzabe isto sto ovi prodaju.. e sad koga grize savest da koristi piratizovano neka kupi od tate firme,a koga ne.. maybe not..

Ovo je najbolji primer da zastita ne smeta piratima, nego samo legitimnim kupcima i da je treba ukinuti.

Sta kazu najnoviji izvestaji sa berze. Da li se Atari izvukao?

Scena valjda nije htela da krekuje Alone in the Dark u prve dve nedelje jer je nastavak rada Atarija zavisio od uspeha igre...

LOL! Kakva izgubljenost! Niko nije ni proverio šta kače na download.

Pa, zar vam nikada nije bilo čudno to što apsolutno sve pirati stignu da "srede"
i to rade besplatno sve ove decenije?

Zaštitu svakako ne treba ukidati. Prosečan kupac na zapadu želi da kupi nešto, nije mu skupo,
ne voli da se bakće sa crackovima i zaštita je smišljena da taj kupac ne može sam da iskopira
igru za svoje prijatelje. To je to. Zaštita video igara nije smišljena da spreči pirate i redovne konzumente piratizovanog softvera.

Slično je i sa Windowsom i mnogim programskim paketima čija je zaštita prosto rečeno smešna.
Video sam freeware igrice koje su bolje zaštićene od glavnog produkta najbogatije softverske korporacije na svetu.

Odgovor je u tome što Microsoft želi da pokrije što veći deo tržišta. Znaju da će kad tad zaraditi
na tome što je njihov OS svuda. Da li će tu zaradu pokupiti indirektno, kada podstaknuta piraterijom bude povećana prodaja hardvera, ili će zaraditi tako što će putem piraterije neko pasivno tržište postati edukovano i otvoreno za kompjutere, njima je svejedno.

Svi ti giganti planiraju na VEOMA duge staze i veoma su profitabilni, iako im veliki broj korisnika "krade". Pokojni Akio Morita, predsednik SONY korporacije tokom 80'ih je jednom izjavio da Sony
ima stručnjake kojima je jedini posao da prave strategije za sva moguća scenarija i sve moguće
sledove događaja za po čitav vek unapred.

Svojevremeno je Sony spektakularno uleteo na tržište video igara putem svoje prve Playstation konzole. Dok je Nintendo sve nade za prodaju polagao u kertridže koje je nemoguće piratovati,
Sony su se bacili na tada nov medij - CD-ROM - koji se piratovao na tone.

Epilog: Sony Playstation je postao sinonim za video igru, CD medij je zavladao čitavom planetom,
a Sony korporacija je zaradila i od prodaje hardvera, a na kraju i od prodaje softvera.

ne možeš reći da je ovo namjerno urađeno, da je sve po tvojoj teoriji zavjere, ne bi bilo onoga RELOADED u exe fajlu.

To što se desilo je komično, nije "teorija zavere" :D
mada, ne vidim zašto bi išta od onoga što sam naveo nazvao "teorijom zavere"... jednostavno, ljudi gledaju da naprave profit,
ponekada malo više ulože, malo više izgube, da bi zaradili - in the long run.

Ne znam da li je u pitanju trend, dogadjaj ili nova tehnologija, ali verujem da su mnogi vec culi da je Ubisoft "greskom" objavio Rainbow Six Vegas 2 "fix" na svom support sajtu za koji se kasnije ispostavilo da je delo poznate piratske grupe Reloaded, a sve u cilju da se ljudima koji su kupili Direct2Drive verziju igre omoguci da je igraju nakon instalacije generickog 1.02 patcha sa njihovog sajta koji zahteva DVD u drajvu.

Link

Vrh cele price je da je Battery (Reloaded) vec izbacio no-cd za update 1.03 i da u .NFO fajlu pise ovo:

Kod:
         Oh and by the way, Ubisoft, feel free to use this
         cracked update on your official technical support again.

Have a nice summer, cheers.

:D:D:D

hehe, svasta! Bravo za Ubisoft!:D:type:

Nazad
Vrh Dno