Šta je novo?

Ubio sam mog PC Macintosha :(

pavlex

Slavan
Učlanjen(a)
24.10.2004
Poena
319
ehh... kao sto reche naslov...
Imam na konfi iz potpisa instaliran MacOS X Leopard 5.2.2 Kalyway i sve je radilo super dok nisam prihvatio update na 10.5.5 :(
Pokrenuo sam ga u verbose mode da vidim sta kaze: package 0 didn't get an hpet
Ne bih da ga ubijam... bas je bio lepo radio nekoliko meseci a ja mutavi morao update da uradim! ;( Sve slike su mi tu, sve sam namestio, radije bih da ga vaskrsnem ako je ikako moguce...
Ajd ako imate neke ideje... idem na insanelymac da pogledam sta oni kazedu
thx...

ps: pazario sam apple keyboard pa me interesuje kak da aktiviram ove dugmice gore u Visti. Radi sve odlicno, al ako moze da se koriste bilo bi cool :)

Poslednja izmena:
Za dugmiće imaš čini mi se na Apple-ovom sajtu drajvere. Nemoj me držati za riječ, ali ja kada sam uzimao tastaturu, tako su mi rekli...

Potraži na netu MacDrive 7, čini mi se da ga ima i na torrentima, pa ga instaliraj u Windows i onda ćeš da vidiš sadržaj OS X particija u Windows-u. Podrazumijeva se da su sve operacije nad fajlovima i folderima moguće (čitanje/pisanje i sve ostalo)...

Javljaj šta si uradio... :wave:

pa rascitao sam po forumima... i niko nije bas resio taj problem... svi su bili dovoljno pametni da ne koriste appleov update :) A oni koji su ga koristili su uradili neke korake i uspeli da pokrenu OS opet ali su im neke druge stvari crkle... tak da niko nije imao definitivan povratak :(
Sva sreca pa sam prekopirao slike iz iPhoto sto je jedino bitno! Skinuo sam iDeneb 10.5.5 OS tako da sam miran sto se tice updatea :D Nisam ga jos probao doduse... pre sam imao Kalyway i radilo je OK. Mada kazu da je ovaj iDeneb jos bolji. A i ima drivere za moju LAN, sto je super!
Uglavnom, idem sa reinstalacijom, svakako sam hteo novu verziju da metnem... a kad sam vec ubio nek ide onda :)
Nego da priupitam, imam dual boot Vista-MacOSX i sad posto cu ponovo da instaliram MacOS, dal ce smetati nesto Visti? Jel ce biti jos uvek da biram koji sistem? reko da ne zeznem nesto...pa da ni u vistu ne mogu da udjem :S
Ajd pa javljam sutra kako radi iDeneb sa novim updateom i driverima!

@castor:pogledacu za to... thx!

Pajo aj pojasni: STA si ubio, tj. sta t je sve crklo? Sta je Kalway i ideneb? Hocu ja da isprobam hackintosha pa da ne nagrabusim ko deran iznad mene :)

Thnx!

Sad bas sam napisao da nisam video to... Ok. Korisno.
A da li je ovaj update proces za 10.5.5 regularan?

da, 10.5.2 sam mislio :) greskica
Da, posle sam nasao taj Combo update... eh prekasno... A dobro covek se uci dok je ziv :D Sva sreca pa sam spasio bitno!
na kraju se ispostavi da mi ovaj iDeneb radi bolje nego Kalyway!!! Radi mi i integra LAN i WiFi kartica bez diranja kextova!!! Odusevio sam se kad sam video da ne moram vise da se bakcem sa tim :) Jedino mi zvuk nije radio pa sad opet instaliram, pogresan driver sam stiklirao ;)
Odlican je ovaj iDeneb, bar za moj komp. Mada sleep jos uvek ne radi, ni sa onim sleep kernelom...al dobro to mi ni nije bas potrebno tak da OK. Bitno da rade mrezne!

@staljin: thx, kasno mi sad malko :) al hvala!!

@nagy: Ma nisam nista ubio! Osim Mac OSa :) Ma sve je lepo radilo i onda ja cackam! Ako i budes napravio hackintosh, nemoj dirati nesto sto ne znas da ne prodjes ko ja :D prvo se raspitaj pa onda diraj! Elem, svi su podaci jos uvek bili tu tako da nije nista izgubljeno, samo nisam mogao da dignem sistem vise (a mozda i jesam al iskreno, mrzelo me da kuckam celu noc,lakse mi reinstalirati). Svidja mi se kod Mac OS-a sto je uredan, nista on ne dira Vistinu particiju, sve lepo odradi, jos uvek mogu da biram koji cu sistem, ko da se nista nije desilo! pametan mali :)
Ne znam jel si hteo dual boot da imas ili sta, al da znas da se ne brines, Mac OS to dobro odradi.
Kalyway i iDeneb su razlicite modovane verzije Mac OS X Leopard-a koje su podesavane tako da bi radile na PC racunarima... Ima ih dosta, ja sam samo ove dve probao i radile su mi obe. Moras se raspitati i videti koja verzija tvojoj konfiguraciji najvise odgovara i onda tu skines i instaliras.
odes na www.insanelymac.com i registruj se pa trazi malo ko ima slicnu konfu tvojoj i vidi koju verziju je stavio. Ili jednostavno searchuj model tvoje ploce ili tako nesto. Prvo istrazuj pa onda tek kreni nesto, da ne bi nesto zasr** ;)

Ja mogu da kazem da imam sad kompletno funkcionalan Hackintosh! Znaci radi Mac ko lood ^^
I jos imam apple tastaturu... ma skroz sam Mac wannabe lol :D

evo me sa Hackintosha :) Sve super radi! I cini mi se MNOGO brze nego pre! (mada sveza je instalacija,verovatno i zbog toga) al sto mi je super jeste da mi sad radi Time Machine! Pre nije hteo! Tak da sam sad odmah uradio backup, a i on ce sam da radi od sad svakih nekoliko nedelja! odlicna stvar...
evo skidam drivere za apple keyboard pa da iskoristim i nju kako treba ;)

e bas mi sad drago sto sam zeznuo ono, ne bih ni nasao ovaj iDeneb :D

Vrh Dno