Šta je novo?

U2412M HDMI

13umble13ee

Cenjen
Učlanjen(a)
18.11.2011
Poena
180
E ljudi ja sam tek sada skontao da nemam HDMI...i da sam ispao ***** 🙂 No, nema veze...ne bi mi ni trebao nego...danas su mi bili iz SBB-a da mi stavi D3 i onda sam shvatio da nemam HDMI, a moj tv je CRT i onda nema svrhe od 1080p. Recite mi vi da li ima neki switch-er ili adapter da ja prikljucim moj monitor preko HDMI-ja na taj D3. Odma otpada opcija HDMI to DVI jer mi je komp povezan preko DVI kabela na monitor. Znaci jedino mi pali opcija kabel HDMI to DP (display port), ali ne znam da li to ima kod nas...i naravno da prenosi signal 1080p.

Ajte nesto mi savetujte sto pre posto mi je HD promo samo mesec dana 😀

koji uredjaj si dobio od sbb-a ?
i koje ima izlaze ?

Viđao sam po prodavnicama HDMI na DP kabl, tako da možeš da probaš njega da potražiš.

HDMI -> DP zahteva aktivan adapter od oko 100 evra.

DP -> HDMI traži samo promenu fizičkog priključka, tj. može bilo koji DP-HDMI pasivan adapter, pa i najjevtiniji (manje od 10 evra).

Ah, u pravu je čika RazbojNick... zapravo sam viđao DP - HDMI kabl. Not the other way around.
Samo što ne mogu svi DP priključci da rade sa tim adapterom, već samo oni koji šalju i stari digitalni signal i imaju ona dva plusa pored "D" (Dual-mode Display Port).

Cekao sam da se javi RazbojNick jer sam citao glavnu temu za ovaj monitor, pa sam tamo video da lik ima isti problem kao ja, i da mu je preporucen taj aktivan adapter...ne pada mi na pamet da dajem toliko pare za mesec dana. Posto sam ja hteo prvih mesec dana da gledam HD jer imam promo paket.... imam ja i TV samo sto kao sto sam rekao ne moze da cita HD. Znaci nista od toga a? A koliko je komplikovano da uzmem DVI to HDMI pa da menjam stalno?

Nazad
Vrh Dno