Ja sam uzeo ovaj monitor pre godinu dana i evo baš sam ga otkačio pre neki dan. U načelu ovo je dobar monitor ali bukvalno ako vam se posreći da dobijete neki koji će da radi kako treba. Dobar je pre svega jer prikazuje u standard modu 100% sRGB gamut skale i oko 75% od wide-gamut AdobeRGB modu, što je u principu fenomenalan rezultat za te pare. Mane su mu neuniformisani prikaz slike jer ima ta probijanja po donjim ćoškovima i čini mi se ponajviše uz levu vertikalu. Prvi koji sam uzeo sam bio odmah vratio zbog toga, pa su mi dali drugi koji je za divno čudo bio ok. Imao je jedva nešto malo vidljivo probijanje u donjem levom ćošku ali je ta razlika bila u odnosu na predhodni koji sam uzeo kao nebo i zemlja. Znači dosta, dosta bolja situacija. Takođe sam bio oduševljan slikom u prvih nekoliko meseci jer je to bio bukvalno praznik za oči nakon nekog jeftinog LG monitora sa tn panelom koji sam ranije imao. Međutim godinu dana kasnije desilo mi se da je piksel otkazao i to baš negde po sredini ekrana, što je i bio razlog da ga otkačim iako sam ga mazio i pazio ko malo dete. Bukvalno je izgledao ko da je izašao iz radnje jučer ako mi verujete, znači ni jedne jedine ogrebotine nigde na njemu, al eto ode piksel! Jeste da je to bilo više nego suptilno i nije u principu smetalo u svakodnevnom radu, ali je meni barem to signal da takav monitor treba otkačiti čim pre i dok je još u garanciji. Kako je to izgledalo možete videti na slici koju sam okačio dole, a takođe sam čuo da od ovoga pate i dosta skuplji Dellovi monitori tako da je to aj da kažemo nekakav prosek za Dell, što me uopšte ne raduje. Inače još se može raći za ovaj model i da mu je antirefleksni sloj prilično loše nalepljen što se uostalom i vidi naročito u donjim ćoškovima koji su upravo zbog toga i malo tamniji i deluju kao da su pomalo zgužvani.
Ja ću sada umesto ovog montora uzeti HP 23xi pavilion IPS LED, iako je to monitor malo drugačijeg koncepta i da kažem ovako više šminkerski. Lepšije izgleda od ovog Dellovog jer ima panel bez ivica, koliko vidim trebalo bi da ima uniformniji prikaz slike, malo veći kontrast i odziv od 7ms, ali ono što mu nimalo ne ide u prilog u poređenju sa ovim Dellovim monitorm, je to što prikazuje 90% sRGB gamut i oko 66% wide-gamut skale. Dakle kome je bitan tačan prikaz boja od ovog Dellovog monitora za te pare potpisujem da niko neće naći ništa bolje, pod uslovom da mu se posreći sa primerkom koji je kupio.