Šta je novo?

U vezi TV karte

nervozni

Slavan
Učlanjen(a)
20.02.2005
Poena
301
Evo o čemu se radi, hoću da kupim neku TV kartu i da je ugradim u komp jer imam kablovsku TV i prvenstveno mi je potrebna da mogu da programiram snimanje serije,filmove i druge emisije kada ja nisam tu.
Pa bih molio da mi date neki predlog koju da uzmem, koja nije suviše komplikovana za podešavanje. Još jedno pitanje da li je kvalitet snimka kod svih isti ili to zavisi od karte, i na koje parametre treba obratiti pažnju prilikom kupovine ?

1.mislim da ce ti vecina preporuciti Leadtek TV2000 Expert kao naj-karticu. licno je nisam probao, jer imam externi tv tuner....

2. Naravno da kvalitet snimka zavisi od kartice, imao sam ranije neki pixel view i snimak je bio neverovatno los....
evo ti i link sa cenama, i gde mozes da je kupis...

http://www.pcberza.co.yu/asp/price/group.asp?group=008&producer=0292

Meni se cini da je leadtek 2000XP Expert jedna od prodavanijih kartica...a i sada joj pala cena, moze da se nadje za oko 50 eura...Glavna fora za kvalitet slike je u samom dekoderskom chipu koji se nalazi na kartici a po meni su u samom vrhu Leadtek TV2000XP Expert i Terratec Cinergy 400/600 .Medjutim ova druga se teze nalazi....Medjutim pojavila se i Leadtek-ova USB varijanta tv kartice, WalkieTV ...kartica ima hardverski MPEG4 enkoder ,odlicna je...Jedino,druga stvar je njena cena - oko 125 evra....

Btw, ima li ko ovde tog Leadtek Experta ?
Interesuje me da li bi na mom praistorijskom Athlonu 1600 XP mogao da snimam nesto u >640x400 25 fps ?

Takodje, ne mogu da nadjem drajvere na sajtu proizvodjaca (?!)
http://www.leadtek.com/multimedia/winfast_tv2000xp_expert_1.html

Koji softver preporucujete za njega (pored onog sto dolazi na pratecim diskovima) ?

Pa ja je imam ,naravno da bi mogao u MPEG2 formatu ali na srednjoj ili najslabijoj kompresiji,ili da se odlucis za neki kodek koji ne opterecuje mnogo CPU... A li za to treba veci HDD pa onda posle kompresija u ciljni format...

Poslednja izmena:
Ima Leadteka skoro pa gde hoces. Pravo cudo, dobra karta i ima je svuda za razliku od Terrateca. Svako ko je ima ce ti je preporuciti. Cak mu je i softwer dobar, nemas potrebe ni to da menjas

Sad ste me napalili da kupim tu karticu 🙂 Vidim kosta 50-tak evra nova
Zna li neko koliko Watt-i vuce iz napajanja, plasim se da mi ne rikne ovo moje kinesko ?
Ako je pre-zahtevna, mozda je bolje da stekam pare i uzmem WalkieTV

Btw, imate li neku informaciju hoce li Leadtek praviti (expert) drajvere za Vistu ?
Procitao sam negde da softverske kartice nece raditi na ovom sistemu

Poslednja izmena:
Koliko wati je to kinesko napajanje?Ja sam imao chieftecovo od 300 wati ,na to je islo -> barton 2500 klokovan kao 3200+ napon 1.8 V ,2x512 mb,zvucna kartica,2 hard diska,2 opticka drajva,USB mis i tastatura i naravno ta TV kartica...Ma radice sigurno..ako ne,ja cu ti prodati moje od 300 wati i ovako mi stoji :d
Sta se brines za Vistu? Koliko ima programa koji se mogu koristiti na tom OS-u? Ti bi sutra da ga stavis?? Dok dodje vreme za to ,ta kartica ce uredno da ti odradi sve sto ti treba...Ima vremena...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno