Šta je novo?

u vezi SLANJA novca

• Začetnik teme Začetnik teme RATNIK
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

RATNIK

Čuven
Učlanjen(a)
14.04.2003
Poena
609
Na internetu sam nasao neku sitnicu od 35 americkih dolara i hteo bi da kupim,ali nudi mi mogucnost da platim PAYPAL ili da mu saljem novac na kucnu adresu...E sad posto u PAYPAL nepostoji Yugoslavia ili Serbia and Montenegro preostaje mi da mu saljem na adresu.

Dobri ljudi pomagajte hocu da mu posaljem na adresu pare,gde to mogu da uradim i kako ? ili kako da mu uopste to platim !

HELP SOS ...--... ...--... ...--... :smash: :cigar: :cigar:

otvorish devizni rachun u raiffeisenu, i onda mu posaljesh taj novac, barem tako ja radim kad saljem nekome pare u inostranstvo

Za Swift Wire transfer Komercijalna je majka, nema komplikacije i dodatnih dokumenata, cena usluge je 1% iznad 500e ili 300din za sume manje od 500e. Pare stizu na odredishte pristojnom brzinom. Naravno uplacujte direktno u Svetog Save zato sto se shtedi 1 ili 2 dana.
Raiffeisen je jedna od loshijih Banaka kod nas, imaju katastrofalne kamate za sume po vidjenju i jako su im loshe kamate na orochena sredstva, sve usluge su im jako skupe, credit-ne karte, tipa virtuon su ne upotrebljive, a za regularne imaju katastrofalne uslove, krediti su im nemoguci itd...
Mnoge banke imaju vece kamate po vidjenju nego sto su njihove orochene.

lucky2001 Znaci odem u Komercialnu banku, jel treba neka clanarina,kartica,i oni salju na postansku adresu ?

Poslednja izmena:
Ne ne shalju na postansku adresu ,svaki od prodavaca ima svoj swift account, kontaktirash ga i potrazish mu, siguran sam da ce ti dati, znachi trazi mu Swift account, name, address, bank name and address.
neshto tipa

Name: Mr T J Hurst
IBAN: GB21 BARC 2082 1890 9279 37
SWIFTBIC: BARCGB22
Account: 90927937
Sort-Code: 20-82-18
Bank:
Barclays Bank, Queensway, Billingham, Cleveland, TS23 2LP, England

U Komercijalnoj je potrebno da otvorish devizni rachun na koji cesh poloziti novac sa koga cesh poslati swift, potrbno je da ti ostane 5 ili 10 eura kako se account ne bi zatvorio.
I to ti je to.
Pazi ukoliko prodavac izbegava da ti da swift moze da se desi da je prevarant, Paypal zaboravi veliki su prevaranti, pogotovo prema nama.

Znaci na adresu nema sanse poslati.ako ima reci 🙂

gnjavim malo...

lucky2001 je napisao(la):
Za Swift Wire transfer Komercijalna je majka, nema komplikacije i dodatnih dokumenata, cena usluge je 1% iznad 500e ili 300din za sume manje od 500e. Pare stizu na odredishte pristojnom brzinom. Naravno uplacujte direktno u Svetog Save zato sto se shtedi 1 ili 2 dana.
Raiffeisen je jedna od loshijih Banaka kod nas, imaju katastrofalne kamate za sume po vidjenju i jako su im loshe kamate na orochena sredstva, sve usluge su im jako skupe, credit-ne karte, tipa virtuon su ne upotrebljive, a za regularne imaju katastrofalne uslove, krediti su im nemoguci itd...

Zavisi za sta mislis da ih koristis. Ja vec vise od godinu dana kupujem preko net-a (knjige i casopise iz USA i GB) uz pomoc Visa virtuon kartice i do sada nisam imao nikakvih problema.

hoces da kazes da je to zaista sve!!!, a sta ako to ide i preko nekih trecih korespodentskih banaka?

moj slucaj sa societe generale je bio ovakav, kod njih stoji da uzimaju 0.5% + troskovi korespodentske banke. U realnosti je to bilo ovako , slato mi je 180E iz inostranstva, banka u koju je uplaceno uzela je 15E , neka treca posrednicka banka je uzela jos 15E(cini mi se neka nacionalana nemacka,mada nije slato iz evrope), a societe onako pederski kulturno 1E tj njihovih 0.5%
Odmah sam otisao da im se naj** majke i ukinem racun ali eto ubedise me kako oni nisu krivi i kako taj swift nevalja, kao ja sam im bio prvi kome su to radili.

btw ,jel neko zna koliko uzimaju proviziju neke pobrojane banke za kupovinu preko neta,osim toga to mi jos sve zvuci nesigurno,zar tu nisu lake prevar..

Da slichan sluchaj kao sa Privrednom, Meridijan i onom bankom u Knezu mislim da je Atlas ili tako neshto, svi su hoshtapleri kad je u pitanju Swift, pazi kad placash 100e traze da im dash 15e josh, kao za sigurnost, da se nece pojaviti troshkovi, a uvek se pojave.
Oloshi zivi i bagra a tek sa kamatama prorachun je katastrofa na kraju ispadash ti njima duzan, po vidjenju i ne rachunajte da imate kamatu, pa ja u komercijalnoj imam vecu kamatu po vidjenju nego kod rafais. prevaranata na orocheno, u komercijalnoj sam placao do sad oko 30-tak puta i nikad nisam preko 300din platio za uslugu swifta.
Znam i josh oko 6 drugara koji su uplacivali preko komercijalne.
Inache Komercijalna je jedina prava banka koja postoji kod nas, a posle nje je bila Vojvodjanska medjutim direktor Vojvodjanske je postao hoshtapler, pa sad ona otpada, u Komercijalnoj su smenili direktora zato shto pored njega lobi(jedan lobi sto nam maklja po struji) stranih banaka nije mogao da opstane.
Inache sve te strane banke nisu chule o strancima, nashi ljudi su ih otvarali a za licencu su placali strancima samo da bi odvukli sa pameti onu staru naviku od ljudi da beze od Banaka.
Inache svako ko misli da mu je novac siguran u Banci, se grdno vara pogotovu u tim takozvanim stranim bankama.
Inache Komercijalna je prva banka koja je radila preko Kipra kad su bile sankcije a posle nje BK banka, pa su jedini dozvoljavali uplate u inostranstvo bez dokumenata sto je bilo nemoguce posle 5 oktobra. Medjutim posle smene direktora su ih ushtrojili pa morash da prinosish invoice i slichno kako bi narodna banka dozvolila prolaz za tvoju inostranu uplatu, do sad sam ih uspeshno vukao za nos.
Naravno trazi garanciju da ti ne pada na pamet da placash troshkove drugih banaka i ljudi beshte od tih takozvanih stranaca.

misterno je napisao(la):
btw ,jel neko zna koliko uzimaju proviziju neke pobrojane banke za kupovinu preko neta,osim toga to mi jos sve zvuci nesigurno,zar tu nisu lake prevar..

Raiffeissen, za kupovinu na netu sa Visa Virtuonom: 1% po transkaciji, + 1% za konverziju valute (ako je potrebna).

Na kakve to "lake" prevare mislis?

nisam nikada placao preko neta, ali ako ja nekom dam broj svoje kartice i sta sve vec ide,kako je izbegnuto da mi neko kome sam tako platio mi neskine vise sa racuna? pretpostavljam da je to nekako reseno kao sa potpisom prilikom normalnog placanja robe u radnjama, jedino sto kupljena roba preko neta, mozda ne stigne-jel to jedina prevara?
nisam bas upucen 🙂

misterno je napisao(la):
nisam nikada placao preko neta, ali ako ja nekom dam broj svoje kartice i sta sve vec ide,kako je izbegnuto da mi neko kome sam tako platio mi neskine vise sa racuna? pretpostavljam da je to nekako reseno kao sa potpisom prilikom normalnog placanja robe u radnjama, jedino sto kupljena roba preko neta, mozda ne stigne-jel to jedina prevara?
nisam bas upucen 🙂

Kupuj na web-shopovima sa "rejtingom", i ne bi trebalo da bude problema. Nisu to srbi, kapiraju da ce vise da zarade na tebi ako stalno kupujes, nego da te jednom pokradu i da im vise nikad ne dodjes. Uostalom, sigurno postoji nekakav "mehanizam zastite & zalbe" preko banke, u slucaju da ti neko skine vise para nego sto je trebalo, ali ja do sada (na srecu) nisam imao prilike da ga upoznam. Za dve godine sam na 10-ak shopova ostavio bar 2.000 eura, nikada nikakav problem.

Princip koji mnogi i na zapadu primenjuju je da na kartici za web-shopping nikada ne drzis puno para, recimo 20-30 eura da imas ako naletis na neki CD/DVD/knjigu, a da za vece pazare kintu uplacujes pred samo narucivanje, i to samo onoliko koliko ti treba. Tako da, ako te neko i odere, steta nece biti za herzslog...

Name: Mr T J Hurst
IBAN: GB21 BARC 2082 1890 9279 37
SWIFTBIC: BARCGB22
Account: 90927937
Sort-Code: 20-82-18
Bank:
Barclays Bank, Queensway, Billingham, Cleveland, TS23 2LP, England
Ajde malo mi razjasnite ovo.Znam sta znace polja imena,account,bank ali sta je ovo iban,swiftbc.Cini mi se da ne sort-code nesto kao poziv na broj na uplatnici.Ispravite me ako se varam.

Moze i ovako:
Naravno brojevi su fiktivni

ime ili ime firme
adresa
BLZ: 585 700 48
Konto: 0888 925
SWIFT: Deut De 5M 585
IBAN: DE.63.585 70048.00888925.00

ili

ime ili ime firme
adresa
SWIFT: BGLLLULL