Šta je novo?

u vezi foruma

andramisko

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
01.02.2014
Poruke
799
Poena
18
Kako je i da li je moguce da se podesi, da uvek kada otvorim neki deo foruma -temu, da me odmah prebaci na poslednju stranu i poslednji post ? U browseru imam zapamcene direktne linkove za vise tema u Bencu, ali mi svaki put otvori tu zapamcenu stranu pa moram da skrolujem do poslednje....Hvala.
 

Der Schnitter

Flash Drive
Učlanjen(a)
23.07.2021
Poruke
777
Poena
93
Zar tome ne služi "klik" skroz desno na korisnika koji je poslednji postovao u temi, tačnije na "vreme" kad je objavio post?
 

andramisko

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
01.02.2014
Poruke
799
Poena
18
Ne znam, ali na nekim stranim forimima mi uvek otvori poslednju stranu i post bez dodatnog kliktanja. Ima li neko podesavanje, da sacuvam link od teme, pa kad udjem da me direktno baci na kraj. Odnosno da mi uvek otvara poslednji post pa da idem prema starijima ?
 

momsab

Milicija
Urednik
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poruke
2,514
Poena
113
u bookmarku na kraju putanje teme dodati /unread

Kod:
https://forum.benchmark.rs/threads/u-vezi-foruma.486032/unread


 

scylla

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
27.03.2013
Poruke
2,603
Poena
63
To je za prvi neprocitani post.
U postu je napisao da trazi poslednju stranu i poslednji post.
U tom slucaju na kraju ide /latest.
 

pilauda

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
13.10.2003
Poruke
2,377
Poena
38
Da li postoji opcija pretraga teme u kojoj se trenutno nalazim? Vidim samo generalni Search...
 

adamche

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
15.03.2011
Poruke
741
Poena
28
klikni na search pa ispod klikni na everywhere i pojavice se opcije gde da pretrazujes
 

CTR99

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
06.11.2015
Poruke
1,282
Poena
113
u bookmarku na kraju putanje teme dodati /unread

Kod:
https://forum.benchmark.rs/threads/u-vezi-foruma.486032/unread


A kada je u pitanju klik na temu u browseru, kada redovno citam temu, otvara uvek poslednji neprocitani post, a ako duze vreme ne otvaram temu, obavezno me vrati na prvi post u temi. Da li je moguce to resiti?
 

iOS

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
06.02.2016
Poruke
1,382
Poena
83
Podeseno je da, ako duze vreme (pre je bilo mesec dana, a sad bi trebalo da je tri meseca) ne posecujes neku temu, otvori pocetni post teme, koliko se secam. Pisano je nedavno o tome :)
 

CTR99

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
06.11.2015
Poruke
1,282
Poena
113
Za mene kao korisnika je to besmisleno podešavanje, pa neka je i godinu dana. Ne znam da li ima neki razlog za forum, da tako bude.
 

iOS

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
06.02.2016
Poruke
1,382
Poena
83
Taj deo vec ne znam :), ali znam da je slicno podeseno i na Macrumors forumu.
 

Der Schnitter

Flash Drive
Učlanjen(a)
23.07.2021
Poruke
777
Poena
93
Zašto katanac na "Prijava problema i bagova"? Hteo sam da pitam jedno pitanje pa ću ovde ako nije problem, da ne otvaram posebno temu...
Molim vas, postoji li jednostavan način da se prilikom editovanja posta unese citat?
Prilikom postovanja jednim klikom, takoreći, unese se citat ali kako u edit modu? Nije valjda jedino moguće prikaz koda pa posebno unošenje imena člana kojeg citiramo, njegovog broja kao i broja posta?
 

Der Schnitter

Flash Drive
Učlanjen(a)
23.07.2021
Poruke
777
Poena
93
Gledao sam ovde i izgleda da ne postoji lak način da se to uradi.

Postoji obilazni put ako ste voljni da se pomučite malo:
Prvo treba označiti tekst (ceo ili deo) koji će se citirati pa se taj tekst kopira.
Zatim se klikne na Citat i u polje nalepi tekst:
1.jpg
A potom se Isključi BB kod i to izgleda ovako:
2.jpg
Sledeće, treba dopuna u prvoj zagradi da izgleda ovako:
3.jpg
Podatke nalazimo tako što prekopiramo ime člana kojeg citiramo (ili ispišemo), zatim kursor pozicioniramo na ime člana dok se pri dnu ekrana ne pojavi link kao npr. -https://forum.benchmark.rs/members/der-schnitter.228261/.
Odatle uzimamo broj člana (najbrže ide ako se pamti) i upisujemo kao na slici gore. Još nam treba samo broj posta a njega možemo naći ako kursor pozicioniramo pri vrhu na datum ili tri ikonice u desnom uglu. Opet će se link pojaviti pri dnu ekrana i pisaće post pa broj na kraju.
4.jpg
Ako je sve popunjeno kao na trećoj slici, može se proveriti sve ponovnim uključenjem BB koda.

Jeste malo komplikovano ali nisam našao bolji način. Može da se obavi oko jedne minute u zavisnosti koliko dugo treba skrolovati do člana kojeg citirate. Problem može biti i ako vam je ostao jedan minut za editovanje posta.
Koga mrzi da se pomuči može uvek regularno citat ubaciti u nov post. Ovo je za one koji su se pitali ili se pitaju i dalje može li se ubaciti citat u edit modu. Siguran sam da nisam jedini koji se pitao isto.
Ako postoji bolji način, molim da ga objavite.





Prilikom postovanja jednim klikom, takoreći, unese se citat ali kako u edit modu? Nije valjda jedino moguće prikaz koda pa posebno unošenje imena člana kojeg citiramo, njegovog broja kao i broja posta?
 
Poslednja izmena od urednika:

DukeLander

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poruke
11,292
Poena
113
Mislis na ovo sto sam dodao na kraju tvog zadnjeg posta?
 

Der Schnitter

Flash Drive
Učlanjen(a)
23.07.2021
Poruke
777
Poena
93
Nisam siguran...:unsure:

Sigurno se desilo nekima da objave svoj post a naknadno se sete da su hteli i da odgovore još nekom članu citirajući njegov tekst. Ili dok jedan član piše poširi odgovor, 2-3 člana ulete sa svojim odgovorima pa je dodavanje citata iznad teksta nekako logično.
Ako se ne želi pisati nov post sa citatom, kako to izvesti u Edit modu, tj. u onih 10 minuta koliko se ima za izmenu?

Jasno mi je kako ubaciti citat u regularni post:
1.jpg
Ili samo jedan deo:
2.jpg
Bilo da se odabere +Citat ili Odgovorite, nema razlike kad se unesu u polje za kucanje, tj. kad se isključi BB kod. Ako sam dobro shvatio, razlika je: dok Odgovorite šalje tekst direktno u polje za kucanje, +Citat se pamti kao na Clipboardu i može se dodati još citata pa se naknadno izabere i unese putem opcije Unesite citate...
3.jpg
To je što se tiče regularnog posta.

Ako se menja postojeći post, opcija Unesite citate... ne postoji:
4.jpg
+Citat čuva citat za nov post, Odgovorite šalje citat direktno u nov post. Ne vidim način da se citat jednim klikom unese u post koji se menja. Mada Edit mode nije namenjen za neke velike izmene već manje "kozmetičke".

Pisao sam u prethodnom postu o načinu na koji može da se obiđe ova problematika:
5.jpeg
Unese se ime člana, broj posta, broj člana. Ako se unese samo ime, neće biti linka do samog autora posta pa treba i broj posta da se unese. Broj člana ne pravi razliku ako se ne unese, možda ima veze sa notifikacijama... Nagađam ovde, mada to nije ni važno toliko.

Postoji zapravo i brži način da se sve to izvede, za nekih 10-ak sekundi:
  1. Uđe se u Edit mode i isključi se BB kod.
  2. Nađe se tekst ili njegov deo koji se citira i unese se u polje za kucanje novog posta.
  3. Isključi se i tamo BB kod i onda se taj tekst kopira u kompletu zajedno sa Quote tagovima.
  4. Posle se taj kopirani tekst nalepi na odgovarajuće mesto u Edit modu i uključi se BB kod opet (i naravno doda tekst/odgovor ispod citata po potrebi).
Jesam li sad jasniji ili sam ga dodatno zakomplikovao?:)
 

DukeLander

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poruke
11,292
Poena
113
Ako ti bisi siguran, kako da ti pomognemo? :)
Enivej, tako si ga zakomplikovao u prvom ptanju da mi nije bilo jasno sta hoces a vrlo je jednostavno, bez bb codova i sl:
Napises originalni post i kliknes Post reply.
Vidis da si nesto zaboravio/neko je u medjuvremenu nesto postovao, hoces da citiras samo deo posta.
Oznacis misem deo posta, pojavi se Quote|Reply.
Kliknes Reply, pojavi se obelezeni deo kao Quote u novom neobjavljenom postu.
Ctrl-all ili Select all teksta u novom neobjavljenom postu, Copy, Delete, Edit prethosni post, Paste gde hoces da se pojavi quotovani text, Save changes i to je to.
 

Der Schnitter

Flash Drive
Učlanjen(a)
23.07.2021
Poruke
777
Poena
93
Bez potrebe za isključenjem/uključenjem BB koda bi mi bio finalni način ali izbio si mi ideju za naredni post.;)
Dakle, ne može direktno. Mora manji "workaround" ili nov post. Bar će ovo nekom biti od koristi, nisam jedini naopak ovde, valjda.
Hvala za odgovore.
 

ytrewq

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
06.01.2006
Poruke
515
Poena
28
Nisam našao adekvatniji thread, a nisam hteo da otvaram ni novi jer ne znam koliko je ovo zaista bitno, ali kad sam se upravo na poslu posle dužeg vremena logovao sa kredencijalima koji su sačuvani u Chrome-u (obično pristupam od kuće ali retko iz Chrome-a), Chrome mi je izbacio sledeće upozorenje:

forum.benchmark.rs
ytrewq .........
Found in data breach
Just now

...i predložio da odmah promenim password. Da li još neko ima ovakvo upozorenje ?
 

Der Schnitter

Flash Drive
Učlanjen(a)
23.07.2021
Poruke
777
Poena
93
Ako sam dobro primetio, već dan-dva je vremenski period za izmenu poruke 30 minuta umesto dosadašnjih 10. Moglo je 15-20 ali je bolje nego 10.(y)
I uzastopni postovi se automatski spajaju opet. Neko vreme nije funkcionisalo.
 

ragured

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
28.04.2009
Poruke
260
Poena
28
kome se obratiti za male oglase sekciju? pre su pisali moderatori za svaku sekciju na forumu ko su
 

DukeLander

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poruke
11,292
Poena
113
Promene/ogranicenja statusa korisnika mogu samo admini da regulisu
 

Lanikor

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
08.05.2016
Poruke
3,220
Poena
113
Jedno glupo pitanje, moze li PM sanduce da se napuni ili XenForo nema tih problema?
 

sylverside

Flash Drive
Učlanjen(a)
05.11.2021
Poruke
494
Poena
43
Ja se izvinjavam ako nisam dobru temu odabrao, ali imam jako tesko koriscenje foruma zadnjih dana i to samo kad sam ulogovan, kad sam offline sve radi brzo, a kad se ulogujem nemoguce sporo i stalno me vraca na pocetnu stranicu?
 

DukeLander

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poruke
11,292
Poena
113
Nastavis li da spamujes po mob temama, skinuceno discourage definitivno.
 
Vrh Dno