Šta je novo?

U vezi ADSL-a i spliter-a

pravo_u_raj

Čuven
Učlanjen(a)
20.07.2003
Poena
609
Jedno mozda malko glupo pitanje...
Devojka ima stan na 2 nivoa, i gore i dole telefonski kabl izlazi iz zida, znaci nema kablova po stanu.
Dole je samo fixni, a gore i fixni i komp.
Zanima me, kad krene ADSL, da li ce joj dole trebati spliter ili samo gore?
Mozda jeste glupo pitanje, ali bolje ispasti glup nego iz autobusa :D

morace spliter i gore i dole
ako dole samo ubodesh telefon imaces (tj. imace ;) ) smetnje i na telefonu i na aDSL-u

pravo_u_raj je napisao(la):
Devojka ima stan na 2 nivoa, i gore i dole telefonski kabl izlazi iz zida, znaci nema kablova po stanu.

Pa kad krene ADSL .. :d .. nece moci da koristi fixni telefon bez splitera .. jednostavno .. signal nije isti .. morace da budzi spliter da bi on mogo da joj odvoji net i phone .. ,) ..

:wave:

mislim da kod sezama mozes da qpis josh jedan...

ma kupi defojka wireless router pa 2x kartice za komp i milina a sve cirka ne prelazi 200 eura (:)
i nema kablofi

Ma opusteno, dace ti, imam slicnu situaciju, samo sto je u pitanju kuca a isp beotel, samo sam im objasnio situaciju i dali su mi jos jedan spliter za dzabe, bez ikakvog spominjanja placanja tog dodatnog splitera.

Pozdrav

Kod Sezama je dodatni spliter 400 din.

au ala deru, pa u netixu je cisco spliter nekih 200-250 din.

pravo_u_raj je napisao(la):
Pretpostavljam da je u pitanju jedan broj na oba nivoa. Ako je broj doveden na jedan nivo, a odatle nekim kablom na drugi, spliter moraš staviti na nivo na koji je stigao broj, a posle splitera, na telefonski izlaz stavljaš telefona koliko je bilo i pre nego je ADSL stigao. U tom slučaju moraš imati još jednu paricu do modema.
A, ako ti instalacija dolazi do svakog nivoa posebno, spliter moraš staviti u razvodni ormar gde ti stiže broj, na telefonski izlaz priključuješ obe parice za telefonske aparate s tim što moraš izvući još jednu paricu od splitera do modema.

Poslednja izmena:
@Dabar
pa iz svega sto si napisao proizilazi da ja mogu da stavim po spliter na svaki kraj i to da radi najnormalnije...
jel sam u pravu ili ne?

Da, istu situaciju imam i ja, potkrovlje (gde je komp) i prizemlje gde su ostali :)
Elem, stavis spliter pre telefona u prizemlju, stavis spliter pre telefona i ADSL modema na spratu i to je to.

Pozdrav,
Doggy

Nazad
Vrh Dno