Šta je novo?

U trendu,sto jeftinije, to ...

simpson H

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
29.04.2001
Poena
680
Kako sam poceo,jos cu da kupim i PCchips za sebe.U zadnjih 10-ak dana sam u fazonu down grade-a svog racunara a ono ...
Prvo uzmem SiS plocu a sada i Eagle GF4MX440,i eto dvostrukog iznenadjenja.Eagle prosto razvaljuje.Nisam siguran o cemu se radi ali evo kratkog opisa karte:

Full pack,podrazumeva kesicu i CD koji se dobija i uz GF256 ovog "Renomiranog" proizvodjaca.Kablic,samo onaj sto konvertuje s-vhs u chinc.i to je to.A karta...Crna shtampa vrlo solidnog kvaliteta,memorija Samsung i aktivno hladjenje.Ovo poslednje je kod mene izazvalo cudjenje,jer sve dosadasnje su imale samo hladnjak bez fanna.Ubodem je u racunar i budem fasciniran.2D savrsen.Rezolucija u kojoj radim, 1280x1024 nije bas NVidia adut,tj. mnoge su se GF karte opekle u ovoj rezoluciji na mom monitoru.MSI GF4MX440 je bio blagi uzas,jer je bilo nemoguce gledati u monitor.Leadtek GF3Ti200 je bio skoro bez mane,ali ovo cudo,to je prosto fenomenalno.I za kraj,OC.Radi besprekorno na 310/500 i daje rezultat 6865 u 3D Mark 2001se Pro.Vise nisam ni probao,jer sa coolbits-om za mem. i nemoze vise.

Najlepsa je cena od 99€.

Jos da dodam,da sam u zadnje 2 godine,3D ludila,promenio bar 25 "svojih" karti.

Pozdrav

simpson H je napisao(la):
Kako sam poceo,jos cu da kupim i PCchips za sebe.U zadnjih 10-ak dana sam u fazonu down grade-a svog racunara a ono ...
Prvo uzmem SiS plocu a sada i Eagle GF4MX440,i eto dvostrukog iznenadjenja.Eagle prosto razvaljuje.Nisam siguran o cemu se radi ali evo kratkog opisa karte:

Full pack,podrazumeva kesicu i CD koji se dobija i uz GF256 ovog "Renomiranog" proizvodjaca.Kablic,samo onaj sto konvertuje s-vhs u chinc.i to je to.A karta...Crna shtampa vrlo solidnog kvaliteta,memorija Samsung i aktivno hladjenje.Ovo poslednje je kod mene izazvalo cudjenje,jer sve dosadasnje su imale samo hladnjak bez fanna.Ubodem je u racunar i budem fasciniran.2D savrsen.Rezolucija u kojoj radim, 1280x1024 nije bas NVidia adut,tj. mnoge su se GF karte opekle u ovoj rezoluciji na mom monitoru.MSI GF4MX440 je bio blagi uzas,jer je bilo nemoguce gledati u monitor.Leadtek GF3Ti200 je bio skoro bez mane,ali ovo cudo,to je prosto fenomenalno.I za kraj,OC.Radi besprekorno na 310/500 i daje rezultat 6865 u 3D Mark 2001se Pro.Vise nisam ni probao,jer sa coolbits-om za mem. i nemoze vise.

Najlepsa je cena od 99€.

Jos da dodam,da sam u zadnje 2 godine,3D ludila,promenio bar 25 "svojih" karti.

Pozdrav

Jel' to cena prema tebi ili prodajna?

Boki, da ti dam ja Leadteka i da ti doplatim za Eagle. :D

Re: Re: U trendu,sto jeftinije, to ...

gozilla je napisao(la):
To mi je sredio dobar drugar:D ,inace prodajna cena je koliko znam ,nesto oko 110€.

Pozdrav

Aca je napisao(la):
Boki, da ti dam ja Leadteka i da ti doplatim za Eagle. :D
Ma Aco,znas i sam da sam pre ovoga drzao Leadtek-a,ali ovo cudo pruza mnooogo vise, nego sto kosta.Definitivno, u 2D nema razlike u odnosu na Leadteka.O MSI GF4MX440 sada mislim sve najgore.Gori prikaz nisam video ni na GF2MX.

Pozdrav

Re: Re: U trendu,sto jeftinije, to ...

gozilla je napisao(la):

Prodajna, prema tebi. :p

Ja ne znam, ali cini mi se da su bas na Benchu pohvalili MSI MX440 sa solidnom 2D slikom, ja je cak samo zbog toga preporucivao ljudima, iako znam da su njuhovi(MSI) MX bili nesto najgore sto moze da se stavi u komp. Izgleda da testovi ili nisu objektivni ili ih ne rade kompetentni ljudi , ili je mozda tvoj primerak bas los, ali nesto smrdi...

Ja sam više puta objašnjavao, ali evo ponovo ću... Dakle, Fedja mi je prvi rekao da onaj MSI ima šugavu sliku, za koji sam rekao da je dobra... Primerak sa testa je imao bolji prikaz nego bilo koji GF4MX koji sam do tada testirao, i to je 100% tako... Onda sam video čak 4 primerka koje je čovek uzeo jer sprema nekome igraonicu, nešto drgačiji i po izgledu, i memoriji, i imali su očajnu sliku... Ja sam dobio neki pre sample primerak koji je razvaljivao, a sam se posle uverio da su ostali bili krsh....

Dakle ja prenosim iskustva sa testiranja jednog primerka, ne vršim testiranje svih primeaka i dajem overall zaključak. Isto tako, Gainward je imao lošiju sliku, ali sam kasnije i sam sa drugom kupio jedan drugi, koji čak nije imao aktivan kuler (za razliku od onog sa testa), koji je imao bolju sliku...

Pozdrav

Nista cudno za Eagle - nekad naletis na perfektnu karticu, nekada na ksh... Tako sam ja imao MSI GF2MX400 pa je zamenio sa odgovarajucim Eagle-om i - progledao. Nikad ne bih rekao da Eagle moze da ima tako dobru sliku... Uostalom, valja biti open-minded kada je o hardveru rec. Setite se, na primer, sta je pre par godina bio LG (large go*no kako kaze moj komsija), a sta je danas.

Ashley je napisao(la):
sta je pre par godina bio LG (large go*no kako kaze moj komsija), a sta je danas.

larger ***** :D :D

Salim se naravno. LG je mnogo poboljsao kvalitet svojih monitora u poslednjih nekoliko godina, cak sada i ja skoro da nemam primedbi, ali ih i dalje zaobilazim. Navikao sam nekako na Samsung posle 6god.

Vrh Dno