Šta je novo?

U Realtecu = 5.1 zvuk + sluske

TosaNS

Slavan
Učlanjen(a)
12.08.2010
Poena
455
Da li može nekako da se podesi zvuk u realtecu

U igrama se zvuk (vozila, eksplozije itd.) čuje odlično nemam zamerke dok se glas između dva lika čuje jako tiho, primetio sam to isto i prilkom reprodukcije filma (kako u VLC tako i u medija plejeru) svi zvukovi su odlični dok se glasovi glumaca ne čuju (tihi su). Taj problem sa zvukom se javlja kad slušam preko sluški dok kad slušam redovno preko zvučnika 5.1 sve se čuje uredu i glasovi. Provalio sam da je problem u tome što sam u realtecu podesio zvuk po difoltu da slusam preko 5.1 zvučnika a kad prebacim na stereo tada mi zvuk ide na sluskama dobro ali zato kad zvuk ide preko zvučnika nečuje se centralni zvučnik. Moje pitanje za znalce, da li je neko imao sličan problem i kako ga je rešio tj. kako da podesim u realtecu da mi i zvučnici 5.1 i sluske rade kako treba (da se čuju svi zvuci dobro)? Da ne moram svaki put kad hoću da slušam preko zvučnika ili sluški ulazim u realtec i podešavam 5.1 ili stereo zvuk. Ubeđen sam da treba negde nešto da se podesi u realtecu ali ja jednostavno nemam pojma šta ili ću ipak možda morati svaki put da podešavam zvuk bilo da slušam preko sluški ili zvučnika.

Pa samo tako, trebao bi da imash autosensing kad ukljucish sluske on ti izbaci pop up ti stiklirash Headphones, kad izvucesh vratice ti na 5.1

taj autosensing moze da se iskljuci vidi da li nije off.

Ja isto tako nisam uspio da pronadjem rijesenje za ovo.
Posto u zadnje vrijeme rijetko gledam filmove i uopste slusam 5.1 zvuk, iskljucio sam centralni zvucnik i onda je na sluskama sve OK. Kad mi zatreba ii centralni samo u realteku stikliram i to je to.

Hvala na savetima :)

Ima resenje. Postavi da su ti zvucnici i slusalice dva nezavisna izlaza, i da utacinajne slusalica ne mutuje zvucnike. Onda ces u realtek manageru imati da biras zvunike ili slusalice. Zvucnici su 5.1, a slusalice stereo. Kad prebacis na slusalice, automatski se i plejeri podesavaju, i prebacaju 5.1 na stereo. Tako da mozes da gledas 5.1 film na stereo slusalicama bez problema.

A i nemas potrebu da vadis slusalice onda, mogu da ostanu utaknute. Samo prebacis na zvucnike.

Prilozi

• Untitled0.jpg
    Untitled0.jpg
    132.8 KB · Pregleda: 54
  • Untitled1.jpg
    Untitled1.jpg
    106.3 KB · Pregleda: 51
Poslednja izmena:
@ kuzma x

imam kućište sa povezanim prednjim izlazima (MIC i SLUŠKE) i verovatno iz tog nekog razloga mi se dešava kad su sluške bile povezane na zadnje izlaze kućišta nisu htele da rade komp nije video još jedan izlaz za sluške dok je video mic i na prednjim i zadnjim delu kućišta? Na slici 1 samo mi je pokazivao jedan i to prednji izlaz kako i zašto je tako nemam pojma nisam mogao da dodam još jedan izlaz nazad na kućištu za sluške pored tog prednjeg izlaza

kako da dodam još jedan izlaz tj zadnji izlaz

Prilozi

• slika 1.png
    slika 1.png
    73.4 KB · Pregleda: 31
  • slika2.png
    slika2.png
    201.9 KB · Pregleda: 34
koji su ti to realtek drajveri? Deluju mi kao da si ih instalirao sa diska koji se dobija uz plocu. Probaj najnovije.

I na tvojoj drugoj slici je sve ok, imas i zvucnike i slusalice. Sad mozes slusalice da ostavis napred utaknute, a samo da prebacas zvuk iz panela, da biras izmedju zvucnika i slusalica.

Da bi sve to radilo, moras da imas i najnovije kodeke i pleyer. Preporuka je da skines najnoviji klite kodek.

I moja prva slika je iz naprednih postavki. Gornji desni ugao na tvojoj drugoj slici.

koji su ti to realtek drajveri? Deluju mi kao da si ih instalirao sa diska koji se dobija uz plocu. Probaj najnovije.

I na tvojoj drugoj slici je sve ok, imas i zvucnike i slusalice. Sad mozes slusalice da ostavis napred utaknute, a samo da prebacas zvuk iz panela, da biras izmedju zvucnika i slusalica.

Da bi sve to radilo, moras da imas i najnovije kodeke i pleyer. Preporuka je da skines najnoviji klite kodek.

I moja prva slika je iz naprednih postavki. Gornji desni ugao na tvojoj drugoj slici.

Hvala ti sto mi pomazes imam naj novije drajvere realteca kao i lite kodeka instalirane

Medjutim ono sto mene buni je to sto sluske nemogu da rade kako treba kad su mi i povezane od nazad na kuciste na predvidjen izlaz ?

jednstavno se ponasa kao da nema jos jedan izlaz predvidjen za sluske slika je ista potpuno kao na slici jedan nista se ne desava tj nevidi jos jedan izlaz zadnji zasto

da li treba jos negde nesto da podesim ili je problem sto ploca ignorise taj zadnji izlaz automatski kad je na nju nakacen sa prednje starne mada nebi trebalo da je tako po mom nekom laickom misljenju

+ obrati paznju na sliku br 2 gde mi stoji striklirano da onemoguci prednji paneal?? a prednji mi radi i samo tako hoce da rde sluske ako to ne otkacim jednostavno nerade sa prednje strane.

mada meni bi najvise odgovaralo da sluske rade sa zadnje strane a ne sa prednjeg panela

Poslednja izmena:
A to ti je problem? To ne znam. Kod mene su sa prednje strane.

Kad su ti odnapred slusalice, sta god da prikacis na prednji usb, pocinje da se cuje sustanje.

A to ti je problem? To ne znam. Kod mene su sa prednje strane.

Kad su ti odnapred slusalice, sta god da prikacis na prednji usb, pocinje da se cuje sustanje.

Za šuštanje nisam siguran da li je tako nisam još ubaciovao USB s prednje strane

Nazad
Vrh Dno