Šta je novo?

U cemu je razlika izmedju simfree i gevey IP4 u realnom radu?

Bozha

Slavan
Učlanjen(a)
27.07.2007
Poena
319
Posto nameravam da iphone jailbreakujem iovako-ionako, zanima me dal ima neke bitne razlike izmedju simfree i gevey varijante? Cuo sam da su Apple telefoni koji nisu jaibreakovani brzi, fluidniji, medjutim, ja jednostavno ne mogu bez sbs, ifilea, itd...

Sad imam 3gs i razmisljam o prelasku na cetvorku, medjutim, nije mi najjasnije dal je uopste pametno uzimati gevey varijantu?

Moram priznati da je tema veoma "glupa", u nedostatku bolje reči, (bez uvrede autoru) jer će izazvati gomilu vatre i nepotrebnih informacija i, kako to naš narod kaže, prepucavanja. Razlika kažu da postoji ali sigurno više o tome može google da ti pruži nego lični utisci članova foruma. Meni gevey završava posao, ali kao da me neko lupa šerpom po glavi i taj detalj me užasno nervira. Kada budem ponovo išao do mesta gde sam kupio svoj i4 idem do operatera da platim da mi ga otključaju. :wave:

Ja imam oba, tj ja koristim gevey, a zena sim free. Osim zezanja sa zvanjem 112 pri restartu telefona, drugih problema nisam imao sa gevey karticom. Sim tray koji dolazi uz gevey je malo drugacije boje od originalnog pa to moze nekom da smeta. Realno razlike u radu, signalu, nema. To je moj subjektivni osecaj.
Ako ne gasis telefon cesto gevey ce ti biti ok, a posebno obzirom na razliku u ceni od oko 100E.
Pozdrav

Sve zavisi od operatera i da li ti je istekao ugovor ili nije.
Uglavnom ocekuj izmedju 50€ - 100€

Hmm, o tome vredi razmisliti definitivno, jos nesto me interesuje, kupio sam telefon preko oglasa, kako mogu da znam (i da li uopste moze) od kog operatera je kupljen, koliko je jos na ugovoru i sl...i da li ja mogu da ga otkupim, ili to mora da uradi onaj ko je sklopio ugovor?

Problem može biti da se iphone ponovo zaključa posle otključavanja pa moraš ponovo da platiš. Barem je tako ovde u Kanadi. Cena 50$+tax=57$.
Mora da se čeka kraj ugovora *****no totalno.

ako se legalno otkljucava kod njih nece se sigurno zakljucavati, to su bile samo price

Nisam znao da ovo moze...i kakva je to kombinacija....koliko treba da platis u tom slucaju...punu cenu telefona?

U prvih godinu dana ugovora cena je 150e, u drugih godinu dana 50e, a valjda toliko ostaje i pošto istekne ugovor.

Sve zavisi od operatera od koga je telefon uzet, neki deru i posle isteka ugovora a neki otkljucavaju za dz posle 3 meseca.

Nazad
Vrh Dno