Šta je novo?

U cemu je kvar

misoa

Slavan
Učlanjen(a)
27.01.2005
Poena
319
Drugara komp zeza (restartuje se kad udje u igricu) vec duze vreme odkako je uzeo novu graficku.Masina je sledeca:
MB : MSI kt333 ultra2
CPU: athlon 2000+
mem: NCP ddr266
PSU: noname 300W
VGA: Club3D 9600 non-PRO(400/400)
HDD: WD400BB
...
Lokalni serviser je rekao 90% CPU i kupio je Barton 2600+.Medjutim ista stvar
i sa bartonom na 133MHz pa i na 100mhz magistrala.Onda je promenio na pajanje(no name 400W)i komp radi ok na 133mhz 4-5 dana i posle se samo ugasi i jedini nacin da ga upali je ako promeni slot za memoriju(do sada menjao tri puta ponestaje mu slotova :D ).I da napomenem da je PRIME95 radio 6h 30min na 166mhz sa malo jacim voltazama.Hvala unapred :)

Poslednja izmena:
Ako restartuje u igrama, zar nije pomislio da mu mozda drajveri imaju neko tripovanje ???
Kreni od najbanalnijih stvari i resicete problem ;)

Drajveri nisu :mad: jer probao od fabrickih do hakovanih za VGA.

Poslednja izmena:
Probaj da stavis drugu graficku karticu ili drugu memoriju.

Problem je sto njemu komp. radi 4-5 dana skroz stabilno i onda se samo ugasi.Pomaze jedino menjanje slota memorije.I kad bi uzeo negde drugu graficku ili memoriju nemoze da je drzi toliko...

Poslednja izmena:
Naponi,temperature....Ima milion nacina da trazi uzrok restarta. Prvo si napisao da se restartuje, a posle da se gasi. Ili se mozda desava i jedno i drugo.

pa komp se jako chudno ponasha. ako nije memorija problem ti reche da si probao na 100mhz fsb-u(predpostavljam da je radila sinhrono) onda ti ostaje plocha. i kako ste uopshte doshli na ideju da menjate slot za memoriju ???

--

Naponi default i to na 2000+ 133mhz-a, staro napajanje(noname 300W) komp se restartuje.Promenjen CPU na Barton 2600+ i danje isto i na 100mhz,133mhz,166mhz, naponi default.Promenjeno napajanje (na noname 400W).Komp radi ok na defaul naponima kao i na chipset 1.6v ,CPU 1.7v , memorija 2.8v ali samo 4-5 dana kad se ugasi i pali se samo ako memorija promeni slot.Kompjuter je prosao 6,5h prime-a i 0.5h memtest .

Nisam bas mislio na podesavanja napona, nego na ocitavanja, i da li variraju previse, recimo kad se pokrene nesto zahtevnije.
Vrlo verovatno da je problem u ploci.

Nadjite drugu graficku.

--

Probacemo i sa drugom VGA.A pitanje kako da pratimo dali variraju naponi dok si u igrici ili 3dmark-u. :)

mozda mu je losa struja u lokalnoj mrezi, recimo trafo za njegov blok je nesto pobrljavio i daje losiju struju pa je jace napajanje (i novije) malko bolje peglalo struju ali se desi da ne moze to uvek da uradi i onda se komp restartuje ?!?? Zvuci glupo ali moguce je. Izmerite napon u mrezi.

--

Dobro si to zapazio
Hvala,al opet neznamo ni kako se to radi :D .A jel bi pomogao UPS ili da odnese kompjuter da radi malo u drugom delu grada(drugi trafo i tako to)

Kad kazes da izmerimo napon u mrezi jer to samo voltmetar u zid i sta pokaze :)

--

I jos cudnija stvar je da mu se komp gasi/resetuje kad ponekad ukljuci sve tri resetke na kvarcnoj grejalici :smash:

Poslednja izmena:
eto, resili ste problem....nabavi neki UPS na probu. Ne vidim kako drugacije. Inace da, uzmes voltemetar namestis ga da meri kako treba, nabodes zice i spalis ga (jer nisi dobro namestio LOL)

Imao sam slican problem pre nego sto su postavili trafo-stanicu u moju ulicu...
Epilog: 4 mrtva napajanja za 2 zime ('98. i '99. godina)

Moje tadasnje resenje: voltmetrom nasao uticnicu u kuci koja daje napon najpriblizniji idealnom (220V) pa razvukao produzni do racunara (UPS-evi bili skupi...). Inace, merio sam napon oko 6-7 popodne, tad je mreza najopterecenija. Kod mene je bilo: 165V, 175V i 195V po razlicitim fazama... i naravno, "ubo" sam produzni u onu uticnicu od 195V... povremeno se shokirao, ali je radio mnooogo bolje.

--

gx-x je napisao(la):
eto, resili ste problem....nabavi neki UPS na probu. Ne vidim kako drugacije. Inace da, uzmes voltemetar namestis ga da meri kako treba, nabodes zice i spalis ga (jer nisi dobro namestio LOL)

E izvini a jel ti nije tesko da kazes sta je to LOL?
Rekao sam da nisam nikakav strucnjak :)

--

E covece ko bre moze da zapamti hiljadu ovih skracenica,ti mozda ;)

hehe, pa ti zapamti one koje se najvise koriste....

p.s. (malo offtopic ali moram da ispricam) sad kad si pitao sta je lol setio sam se jedne anegdote. moja drugarica je jedno vreme non stop visila na netu, chat po ceo dan... i kako to vec ides, pocnes da kupis te chat fazone, kucas svakakve skracenice.... i onda, jednog dana, u sred naseg razgovora (normlanog, face to face...) poceli smo nesto da se smejemo i ona kaze LOL. navikla da kuca to dok se smeje pa ubacila i u zivi razgovor :)

Nazad
Vrh Dno