1. Radio sam ghost sa diska na disk na mom kompu (Abit KX KT333 ploca bez RAID) i transfer je bio nesto ispod 400MB/min. Odneo sam ta dva ista diska u firmu i isto uradio sa jednog na drugi ali je ovoga puta transfer bio 1500MB/min i zaista je zavrsio vise od 3X brze. Pri tome na poslu je slabiji komp sa EPOX KT133A plocom isto bez RAID? Kako je moguce da je ovolika razlika, a u pitanju je stariji chipset. Pri tome je kod mene u biosu sve regularno namesteno kako treba. Kako je ovo moguce?!?
2. Zasto je kod mene na masini u WINXP-u opcija za ukljucivanje write cache-inga u properties-u od HD-a u device manager-u iskljucena i onemogucena (zasivljena i ne mogu da je strikliram), a na ovoj masini na poslu nije zasivljena i regularno stoji ukljucena?
Da ja promenim plocu, mozda je to najpametnije
2. Zasto je kod mene na masini u WINXP-u opcija za ukljucivanje write cache-inga u properties-u od HD-a u device manager-u iskljucena i onemogucena (zasivljena i ne mogu da je strikliram), a na ovoj masini na poslu nije zasivljena i regularno stoji ukljucena?
Da ja promenim plocu, mozda je to najpametnije