Šta je novo?

U Cemu Je Kvaka?!?

milanlj

Čuven
Učlanjen(a)
09.07.2000
Poena
619
1. Radio sam ghost sa diska na disk na mom kompu (Abit KX KT333 ploca bez RAID) i transfer je bio nesto ispod 400MB/min. Odneo sam ta dva ista diska u firmu i isto uradio sa jednog na drugi ali je ovoga puta transfer bio 1500MB/min i zaista je zavrsio vise od 3X brze. Pri tome na poslu je slabiji komp sa EPOX KT133A plocom isto bez RAID? Kako je moguce da je ovolika razlika, a u pitanju je stariji chipset. Pri tome je kod mene u biosu sve regularno namesteno kako treba. Kako je ovo moguce?!?

2. Zasto je kod mene na masini u WINXP-u opcija za ukljucivanje write cache-inga u properties-u od HD-a u device manager-u iskljucena i onemogucena (zasivljena i ne mogu da je strikliram), a na ovoj masini na poslu nije zasivljena i regularno stoji ukljucena?

Da ja promenim plocu, mozda je to najpametnije :confused:

Koji OS je na Poslu?

4in1 ? Servis pek ? Daj malo vise podataka...

OptiPlex je napisao(la):
4in1 ? Servis pek ? Daj malo vise podataka...

Na oba je WINXP SP1
Najnoviji 4in1
Smatrao sam da to i nije bitno posto se operacija ghostovanja obavlja u dosu. Ghost resartuje windows i onda udje u dos 7.1 i sam se startuje i odradi posao...

Moze da se desi da je u pitanju ATA kabl , tj da si na ABIT-u za
jedan ( ili oba diska) koristio stari ATA33 kabl ,
a na poslu imas 80-pin ATA66 / 100 / 133 kabl za oba disk-a
Ili
Si u bios-u (ako je kao kod mene na Epox-u 8RDA) za jedan od
diskova stavio umesto na Auto - na None - komp ga pronadje
ali radi uzasno sporo
Pozdrav

Òàđìč ÐčŽìč je napisao(la):
Moze da se desi da je u pitanju ATA kabl , tj da si na ABIT-u za
jedan ( ili oba diska) koristio stari ATA33 kabl ,
a na poslu imas 80-pin ATA66 / 100 / 133 kabl za oba disk-a
Ili
Si u bios-u (ako je kao kod mene na Epox-u 8RDA) za jedan od
diskova stavio umesto na Auto - na None - komp ga pronadje
ali radi uzasno sporo
Pozdrav

Ne nije tako banalna stvar u pitanju. To ipak meni ne moze da se desi :D
A nije ni to u biosu. Stvarno ne znam sta moze da bude, a koliko vidim ni ovde na forumu niko nema ideju...

..

Pa moze da se desi da jedna ploca ima u biosu opciju za Ultra dma mod pod dosom ko na Epox-u dok druga nema tako da sa prvom radi u udma modu pod ghostom a sa drugom u pio modu sto bih i rekao po rezultatima.

Re: ..

lucky2001 je napisao(la):
Pa moze da se desi da jedna ploca ima u biosu opciju za Ultra dma mod pod dosom ko na Epox-u dok druga nema tako da sa prvom radi u udma modu pod ghostom a sa drugom u pio modu sto bih i rekao po rezultatima.

Eeee, napokon neki odgovor koji je verovatno tacan. Ploca na poslu jeste EPox pa moguce da ona ima udma u dosu, ali me cudi da abit to nema. No nema ni veze. Izgleda da je problem resen...

Hvala

Vrh Dno