Šta je novo?

tz7 ili dsc-h20 ili...

cicija

Čuven
Učlanjen(a)
08.02.2004
Poena
609
nesto trece? citao sam po forumu i vidim da je panasonic odlican, ali sam nabasao i na ovog sonija, pa se sad mislim.

da nema nesto bolje sto bi moglo zadovoljiti sledece kriterijume:
aparat za zenu, da fotka dijete uglavnom, igru, izlete i slicno
obavezan hd video
sto bolji auto mod u svim uslovima, jer ne zna nista dalje od toga
ne prevelik, poput navedena dva
dobar iq
oba ova imaju jak zum, sto je slucajno ispalo, nije uslov, moze i 4x
nebitan broj mp, velicina senzora, displej...

znaci pitanje bi moglo biti i ovakvo-najbolji p&s kompakt sa hd videom?

do sad smo imali A640 i bio je odlican dok mu blic nije ispustio dusu, sad sam ga ja preuzeo i ucim se na manual :)

Recimo Ixus 110 IS za 215e. Upravo ga raspakovao. Žena oduševljena, a ja ne znam kako da ga uhvatim da mi ne ispadne:) Ispunjava sve što si naveo. TZ7 je pravi ali 100 e više.

eto ti ga sad, taman sam odlucio da necu ixusa vi njega preporucujete :)

zasto mislite da je bolji od panasonica? samo zbog cijene? ili zbog odnosa onog sto meni treba i aparata?

nisam naveo jer sam skoro odlucio za ova dva a njih otpisao zbog nekoliko prosjecnih i ispodprosjecnih ocjena na nekoliko review-a sto procitah po netu. uglavnom za sporost okidanja cesto mutne fotke pod losim svijetlom, vise suma i slicne sitnice. i live zum u toku snimanja uglavnom nemaju... nije neki minus, ali ako postoji aparat koji ima sve-cini mi se logicnije da uzmem njega.

mozda treba da napomenem da mi cijena nije toliko bitna, tu do 350e

to izadje oko 220e? zasto mislis da je skup za te novce?

Tako mozes da nadjes za sve aparate pa je opet skup :)

Ne bih bas rekao. Evo par primera:

Fuji F70 - 178,5 funti:
http://www.amazon.co.uk/Fujifilm-Fi...3?ie=UTF8&s=electronics&qid=1271251702&sr=8-3

Ixus 120 - 192 funte:
http://www.amazon.co.uk/Canon-Digit...3?ie=UTF8&s=electronics&qid=1271251966&sr=1-3

Razlika od 6-7 pa do 15-20 funti tesko da je isto sto i razlika od 100+eur kod nas. Ovo tamo su realne cene i razlike. Neko ce zbog HD videa rado doplatiti 20 funti, ali za razliku od 100eur ce vec ozbiljno da se razmisli.

Pa F70 je 150e na americhkom amazonu, shto je procentualno isto jeftinije kao i taj Panasonic :)

Samo mi ne mozemo da kupujemo sa Amazona, a i da mozemo koshtalo bi te vishe nego ovde dok platish poshtarinu i carinu, a ako zivish tamo, opet ti je Fuji jeftiniji 30% kao i kod nas...

A na kraju, i tom Panasonicu je cartoon mode zakljuchan :d

mislim da ga mogu naci za oko 230-40e, tako da cu ga uzeti.

cini mi se da nemate bolji predlog?

mozda. ali malo zahtijeva manuelno podesavanje? i nema hd video.

Hvala na pomoci.

Nazad
Vrh Dno