Ja sam nedavno kupio Galaxy Buds Pro, imam Samsung telefon ali sam ih prvenstveno kupio zbog rada na kompu i video konferencija, da me kabl ne bi vezao tokom dugih sastanaka uz komp.
Posle toliko hvalospeva o ovim slušalicama, da budem iskren, prilično sam nezadovoljan. Par stvari:
- Često se dešava da bluetooth konekcija sa računarom zabaguje i recimo rade samo slušalice a mikrofon ne registruje uopšte. Nekada se reši ponovnom konekcijom a nekada mora restart kompa ili neka slična zezancija. Guglao sam malo o tome i vidim da se dosta ljudi žali po netu.
- Rekao bih da ANC ne radi baš sjajno. Nekoliko puta su se sagovornici žalili da me ne čuju najbolje kada su mi slušalice povezane sa telefonom. Npr ako sam bio u kafiću, rekoše mi da se čujem kao iz bureta i da se čuje buka u pozadini. Takođe su mi jednom rekli da se prekida, za ovo nisam siguran da li je bio problem sa mobilnim signalom ili slušalicama. Takođe sam radio test na računaru da bih čuo kako nekome drugom zvuči (dakle u tihoj kancelariji) dok pričam - i nisam najzadovoljniji rezultatom. Očigledno je da pozicija mikrofona donosi takve rezultate, koliko god tehnologija pokušavala to da nadomesti.
- Phone Link aplikacija na računaru - ako je neko mislio da poveže telefon sa računarom i da se javlja na pozive preko računara i ovih slušalica, to neće moći. Nisam se udubljivao preterano, ali nekom pretragom na internetu bih rekao da je problem sa bežičnim bluetooth slušalicama, jer je istovremeno i telefon povezan preko bluetooth-a, pa to ne može još uvek da radi. Ovo radi bez problema sa žičnim slušalicama.
- Šteta što ne postoji mogućnost da u isto vreme mogu da budu povezane i sa telefonom i sa računarom, to bi olakšalo dosta stvari.
Eto, možda će nekome značiti ko razmatra kupovinu.