Šta je novo?

TWS slušalice

Dobre. 👌 Samo kad bi krenili da ih nabavljaju na kp.

Poy ljudi bez kablova oko vrata.
Kakav je Jabra brend ?
Valjal to necem, tacnije Elite 4 Active model ?

Jabra su izuzetne slušalice.
Nema sa njima promašaja.
Jabra, Sennheiser, Sony... Sa njima nema promašaja iako sam odavno stekao dojam da mi kao narod najviše volimo JBL.
Uglavnom, uzimaj Jabru.

Uzeo Jabru.
Mislio sam da je to neki kinez a ono Danci, prave i slusne aparate...Nego vidim i da se povlace iz TWS biznisa.
Javljam utiske za za gore spomenute sluske. Jedini tip TWS sluski koje sam probao je bio neki Xiaomi i bile su jadne, posebno mic u bucnoj ulici.

Посебно јави за микрофон, тај део ме врло занима.

Jabra je majstor za kvalitet poziva na bt slušalicama. Bilo i biće, ne znam je li ih Sony prestigao njihove slušalice baš nešto nikako da ugostim u kući, uvek mi je nekako prečo Senn.

Imao sam Xiaomi Buds 3 koje sam dobio uz Xiaomi 13, bile ok, neko ih digo. Vidim da je cena na KP od 40e do 80e, jel treba obratiti paznju da nisu neke kopije i falsifikati ili je jednostavno raspon cena takav "zbog zato"?

Da li ima neka druga preporuka ~50e kao best buy u odnosu na Buds 3?

Meni je Soundpeats mini pro ok za razgovore, čak i u gradskom prevozu...ponekada se neko žali da me lošije čuje ali retko

Pozdrav ljudi, gledam da uzmem po par slušalica sebi i burazeru, njemu kao poklon za rođendan naredne nedelje. Izbor mi se sveo na Sennheiser TWM 4 i Sony WF-1000 XM5, ali nikako ne mogu da se rešim koje da uzmem. Uglavnom i on i ja imamo slične preference što se tiče zvuka, najvažnije mi je da ne ispadaju iz ušiju tokom treninga u teretani i da imaju dobar ANC. Ja imam S24 ultra, dok burazer trenutno koristi Huawei P30 Pro, a verovatno će u budućnosti preći na Iphone ili na neki Android tipa Samsung ili Honor. Burazer trenutno koristi Sony WF-1000 XM3 i zadovoljan je njima, ali im je baterija otišla nakon 3 godine

Pozdrav svima.
Imam već nekih 6 godina Mpow Goshawk slušalice koje sam primoran da zamenim, jer godine čine svoje, dobio sam naočare da nosim, i sada mi više ne odgovara takav tip slušalica. Ne mogu komotno da nosim naočare dok njih nosim, i obrnuto...
Pročitao sam temu od početka do kraja, i napravio neki uži izbor šta bih mogao uzeti:
  • Soundpeats Air3
  • Soundpeats Air3 DELUXE HS
  • Soundpeats Air4
  • Soundcore by Anker P20i
Kao što vidite po izboru koji sam napravio, nisam zahtevan korisnik, nebih želeo da dam više od 50€.
E sada, imam par pitanja...
  1. Koliko sam video, razlika između Soundpeats Air3 i Soundpeats Air3 DELUXE HS je između ostalog u kodeku LDAC-u, koji ima Soundpeats Air3 DELUXE HS. Međutim, koliko sam shvatio, upravo zbog LDAC i njegovog kbps-a, troši se brže baterija. Da li onda prednost ima običan Soundpeats Air3 u odnosu na Soundpeats Air3 DELUXE HS što se trajanja baterije tiče?
  2. Da li se isplati uzeti Soundpeats Air4 u odnosu na Soundpeats Air3 tj Soundpeats Air3 DELUXE HS? Na KP je Soundpeats Air3 nekih 37€, Soundpeats Air3 DELUXE HS je nekih 41€ a Soundpeats Air4 je nekih 46€. Koji u stvari uzeti od ova tri, koje su prednosti Soundpeats Air4 u odnosu na ova dva Soundpeats Air3?
  3. Anker P20i ili najbolji od ova tri Soundpeats Aira?
Ima tu još jedna stvar... Ova tri Soundpeats Aira su drugačiji modeli u odnosu na Anker P20i... Anker je sa silikoncima, ide u ušni kanal, dok su ova tri Soundpeats Aira bez, tj idu u ušnu školjku. Nikada nisam nosio slušalice koje idu u ušnu školjku, ne znam kako se generalno ponašaju, koliko čvrsto stoje kada se stave u ušnu školjku.

Meni su p20i bile vrhunske, isto nikada slušalice nisam imao sa silikonskim nastavkom.
Baterija i odlična aplikacija svakako na strani p20i.

Ako ti znači: Soundpeats Air 3 Deluxe nisu multipoint connection, Air 4 jesu.
I dizajn kućišta za Air 3 je malo problematičan - malo teže se vade.
Pozdrav

Meni u petak došlo da proverim koliki im je procenat baterije nakon što sam na poslu (sezona godišnjih pa nema posla) danimaaaa gledao Netflix serije i konstantno slušao muziku...
70% i nisam mogao da verujem!!!!
Fenomenalni zvuk ali baterija monstuozna!
Anker Soundcore P20i !!!!!!!

Jabra Elite 4 Active prvi utisci ;
Mic: Deluje odlicno, ne znam kakvu su magiju koristili da od ovih prcvoljaka cujes i cuju te bolje od telefona.
Testirano na prometnoj bucnoj ulici (4 trake, tramvaji, motori...) prakticno jedva klasicno mozes pricati telefonom.
Sagovornik cuje pozadinsku buku ali ne toliko da je razgovor nemoguc (kad prebacim na fon ili spikerfon uzas).
Deciji parkic, jaka graja vriste decica na 5m od mene isto sasvim razgovor zadovoljavajuc.
Imaju opciju Sidetone koj "pusta" i vas glas kroz sluske tokom razgovora valjda u cilju da ne izgledate kao da se derrnjate sam sa sobom
ANC isto dobar, ANC+ muzika skoro pa si gluv.
HearThrough opcija nesto suprotno od ANC pojacava spoljasnji zvuk da bi pricali sa sluskama u usima. Probao sa kasirkama, pumpi, trafiki i deluje da radi posao, cujem sebe, njih...valjda pricam normalno. Ovo su 100% maznuli od slusni aparati odeljenja.
Zvuk deluje dobro (bas je izrazeniji) mada ja nisam neki audiofil pa ne mogu o tome.
Prve in ear sluske sa kojima mi se usi uopste ne znoje.
IP57 radi svoje, umivao sam se s njima i kvasio ih.
Udobnost: pa bas i nije neka 4h+ i ne zelim ih vise. Ovo je "Active" model pa kao moze za sport ali bas i ne. Teretana moze ali ako trcite ili vozite bajs po neravnom sigurno ce ispadati, mada zavisi i od usiju.
Smatram da su trebali bar 5 velicina silikoncica da ponude (dolaze 3).
Tasteri su fizicki, malo tvrdji i nisu programabilni.
Kutija mi je ispala prvog dana sa nekih 3.5m na parking sa terase, ima ogrebotinu i sad poklopac malo skripucka ali joj nije nista tako da sam i njom zadovoljan.
Baterija odlicna, jos uvek na prvom punjenju od ponedeljka 29.7

Prilozi

• active.jpg
    active.jpg
    41.8 KB · Pregleda: 31
Poslednja izmena:
Hvala lepo na odgovorima @aw snap, @rafiki i @Diablo 2.
Ipak se nisam usudio da eksperimentišem sa tzv half-in-ears slušalicama, tako da sam poručio in-ears Soundcore by Anker P20i. Stižu u sredu, javljam utiske posle par dana korišćenja.
Za moje potrebe, koji slušam muziku preko slušalica oko 1,5h dnevno i to dok sam u pokretu biće ok.

Imam xiaomi slušalice
Rasparile su mi se , samo jedna mi radi
Prebacim na drugi ona isto radi (mislio sam da je crkla)
Kako ponovo da ih uparim

Prilozi

• Screenshot_20240804_133937_Settings.jpg
    Screenshot_20240804_133937_Settings.jpg
    53.8 KB · Pregleda: 19
Jabra Elite 4 Active prvi utisci ;
Mic: Deluje odlicno, ne znam kakvu su magiju koristili da od ovih prcvoljaka cujes i cuju te bolje od telefona.
Testirano na prometnoj bucnoj ulici (4 trake, tramvaji, motori...) prakticno jedva klasicno mozes pricati telefonom.
Sagovornik cuje pozadinsku buku ali ne toliko da je razgovor nemoguc (kad prebacim na fon ili spikerfon uzas).
Deciji parkic, jaka graja vriste decica na 5m od mene isto sasvim razgovor zadovoljavajuc.
Imaju opciju Sidetone koj "pusta" i vas glas kroz sluske tokom razgovora valjda u cilju da ne izgledate kao da se derrnjate sam sa sobom
ANC isto dobar, ANC+ muzika skoro pa si gluv.
HearThrough opcija nesto suprotno od ANC pojacava spoljasnji zvuk da bi pricali sa sluskama u usima. Probao sa kasirkama, pumpi, trafiki i deluje da radi posao, cujem sebe, njih...valjda pricam normalno. Ovo su 100% maznuli od slusni aparati odeljenja.
Zvuk deluje dobro (bas je izrazeniji) mada ja nisam neki audiofil pa ne mogu o tome.
Prve in ear sluske sa kojima mi se usi uopste ne znoje.
IP57 radi svoje, umivao sam se s njima i kvasio ih.
Udobnost: pa bas i nije neka 4h+ i ne zelim ih vise. Ovo je "Active" model pa kao moze za sport ali bas i ne. Teretana moze ali ako trcite ili vozite bajs po neravnom sigurno ce ispadati, mada zavisi i od usiju.
Smatram da su trebali bar 5 velicina silikoncica da ponude (dolaze 3).
Tasteri su fizicki, malo tvrdji i nisu programabilni.
Kutija mi je ispala prvog dana sa nekih 3.5m na parking sa terase, ima ogrebotinu i sad poklopac malo skripucka ali joj nije nista tako da sam i njom zadovoljan.
Baterija odlicna, jos uvek na prvom punjenju od ponedeljka 29.7
Da li postoji mogućnost "pojačavanja"/podešavanja HearThrough opcije ili ima samo jedan nivo glasnoće?

Imam xiaomi slušalice
Kako ponovo da ih uparim
Meni se to desilo sa soudpeats mini pro hybrid. Ja sam to resio tako sto sam usao u bluetooth podesavanja, "zaboravio" slusalice, pa opet odradio uparivanje sa telefonom.

Imam xiaomi slušalice
Kako ponovo da ih uparim
Resetuj ih, trebalo bi da reši stvar. A ako ne pomogne to je to, učinio si šta se može.
1000001601.png

Moze da se podesava HearThrough i Sidetone.
Mogu li te zamoliti da pojasniš koja je razlika između tih opcija. Tačnije, da li postoji mogućnost pojačavanja ambijentalnih zvukova/govora, npr. kao kod slušnih aparata? Hvala!

Poslednja izmena:
Sidetone je opcija samo za razgovore i sluzi da mikrofoni pokupe tvoj glas i puste u slusalicu kako bi i sebe malo cuo. Ova opcija je neko prelazno resenje za ljude koji ne koriste in-ear slusalice pa nisu navikli da pricaju dok ne cuju skoro nista spolja.
HearThrough (kada se podesi na najosetljivije ima neki stalan sum cak iako si u tihoj prostoriji) pojacava spoljasnje zvukove otprilike kao slusni aparati ali kao da je fokus na ljudski glas u odnosu na druge zvukove. Ovo naravno ne radi savrseno i vise je nekako cudno. Na primer na stanici cujem ljude kako pricaju ali saobracaj ili kad nesto protutnji je zaglusen, drugarica kad zove psa ja je cujem ali kad pas laje zaglusi ga, kada vise ljudi prica tesko ih je pohvatati... Dobra opcija da popricas na kratko bez da vadis slusalice.
Levom sluskom saltas ANC/HearTrough/off. U aplikaciji mozes izbaciti off. Kad aktiviras HearThrough pauzira produkciju.

Sidetone je opcija samo za razgovore i sluzi da mikrofoni pokupe tvoj glas i puste u slusalicu kako bi i sebe malo cuo. Ova opcija je neko prelazno resenje za ljude koji ne koriste in-ear slusalice pa nisu navikli da pricaju dok ne cuju skoro nista spolja.
HearThrough (kada se podesi na najosetljivije ima neki stalan sum cak iako si u tihoj prostoriji) pojacava spoljasnje zvukove otprilike kao slusni aparati ali kao da je fokus na ljudski glas u odnosu na druge zvukove. Ovo naravno ne radi savrseno i vise je nekako cudno. Na primer na stanici cujem ljude kako pricaju ali saobracaj ili kad nesto protutnji je zaglusen, drugarica kad zove psa ja je cujem ali kad pas laje zaglusi ga, kada vise ljudi prica tesko ih je pohvatati... Dobra opcija da popricas na kratko bez da vadis slusalice.
Levom sluskom saltas ANC/HearTrough/off. U aplikaciji mozes izbaciti off. Kad aktiviras HearThrough pauzira produkciju.
Hvala na detaljnom objašnjenju!

Hvala lepo na odgovorima @aw snap, @rafiki i @Diablo 2.
Ipak se nisam usudio da eksperimentišem sa tzv half-in-ears slušalicama, tako da sam poručio in-ears Soundcore by Anker P20i. Stižu u sredu, javljam utiske posle par dana korišćenja.
Za moje potrebe, koji slušam muziku preko slušalica oko 1,5h dnevno i to dok sam u pokretu biće ok.

Stigle Soundcore by Anker P20i. Međutim, od prvog momenta problemi...
U startu leva slušalica nije bila uparena sa desnom... Ok, procedura uparivanja, i upare se. Za mene sjajan zvuk, ima i dosta basa, svidelo mi se što u app mogu da mapiram komande na slušalicama. I sve bilo ok u toj prvoj sesiji slušanja. Sutradan, sve krenulo ok, posle 4-5 minuta krčanje u levoj slušalici, i rasparila se posle par sekundi.
Neće da se upari, nema šta nisam probao.
Na netu nađem YT video, čovek sve lepo objasnio, dosta opširnije nego objašnjenje na sajtu Soundcore.
I u toj sesiji obe slušalice rade, bez problema...
Novi dan, sve se ponavlja... Rade, leva zakrči, raspare se. Ponovno uparivanje, ponovo rade taj dan.
I tako svaki dan.
Pisao sam Soundcore, stvarno ljudi brzo odgovaraju, prosledili su moj problem dalje, videćemo šta će biti.
S obzirom da je problem oko rasparivanja očigledno zastupljen među korisnicima, kako je moguće da Soundcore nije pustio update koji bi to rešio?
U svakom slučaju, ako neko planira kupovinu Soundcore by Anker P20i, čisto da zna šta ga može zadesiti.
I da: Garanciju u Srbiji nemam, zato nisam mogao da ih vratim. Videćemo da li će zvanični Soundcore imati neko rešenje.

Ja imam iste i prezadovoljan sam. Svaki dan ih koristim i extra su. Nikakvih problema nemam. Verovatno si loše sreće,pa ti se zadesio takav par sluški. Ja naručio posle par dana još jedne,iste,za sina i njemu isto lepo rade.

Kod mene na Anker Space A40 se takođe dešava. Ne toliko često i drugačiji je scenario (desna slušalica se raspari i nedostupna je dok se ne obavi reset, a i reset je bagovit, nekad uspeva iz prve a nekad iz petog puta).
Što se ostalog tiče vrlo sam zadovoljan ali ovo mi baš ruši sneška, verovatno ću ih bataliti (do sad su imale dva updatea firmvera bez napretka).

Ja koristim A40 bas dosta, nikad mi se to nije desilo.
Verovatno im je QC los pa prolaze falicni modeli.. Steta. Odlicne sluske.

Nazad
Vrh Dno