Šta je novo?

Tvrdoglavi maxtor od 300GB

macak-BL

Slavan
Učlanjen(a)
01.09.2004
Poena
319
Kupio sam DiamondMax 10 6v300F0 3gb/s Sata II. Nakacio sam ga na moju dfi lan party i ubacio bootabilni xp+sp2 i dosao do ucitavanja i zamrzavanje, i tako par puta, drugi cd, partitoan magic se odmah zakucava,...probao sam ga nakaciti kao slave pored mog hdd-a pa da ga skrsim u win al jok racunar se zakuca i nista, probao sam i na drugom kompu al isto sve i onda skinem sa maxotorovog site-a POWERMAX utility da probam s njim i on ocita da je disk shit i dao mi je code eror de69a669 i kao da prjavim maxotru i da zamjenim hdd. Preptostavljam da je hhd shit ali necu da ga reklamiram dok se ne konsultujem sa benchmarkcima :) mozda neko ima nesto za reci, ili ...

podigni XP u safe modu, i iskljuci NCQ na maxtoru(na forumu je ranije postojao sticky o nekompatibilnosti NF4 chipseta i SATA maxtora)
imam maxtora 10 250Gb SATA koji je pravio slicne probleme, sa isklj. NCQ radi ok.

Ako to ne pomogne, probaj da reklamiras disk

Poslednja izmena:
Probacu mada ne znam na sta tacno mislis, al taj disk bi trebao biti primarni na drugoj mashini...

Ja imam Maxtor SATA I + NCQ 300 GB. Disk radi OK u Windows-u sa ukljucenim NCQ, ali ga Partition Magic takodje ne vidi tj. vidi samo jednu veliku particiju koju je markirao kao BAD. Iz Windows-ovog partition utilitiy-ja u Administrative Tools je sve OK.

Uglavnom, problem je između Maxtorovih SATAII diskova i NF4, probaj malo potražiti na netu, koliko sam čuo Maxtor je izbacio firmware za svoje diskove koji sređuju ovaj problem.

Evo ti firmware pa probaj :)
Imas i uputstvo :)

Pozdrav

Prilozi

• Maxtor DM10 SATA II Firmware.rar
    627.1 KB · Pregleda: 58
Vi se igrate sa tim firmware-ovima ko dete sa tresnjama !
,Native Command Queuing (NCQ)-komandni protokol koji moze biti postavljen samo na Serial Ata hard disc drive.On omogucava vishe samostalnih komandnih protokola u istom trenutku(na koji nachin imash i na seagate sajtu).Takodje( da skratim prichu) omogucava racionalnije trosenje vremena u izvrsavanju komandi pa na taj nachin i omogucava vecu brzinu prilikom izvrsavanja instrukcija.

Poslednja izmena:
mhz je napisao(la):
Evo ti firmware pa probaj :)
Imas i uputstvo :)

Pozdrav
Ubio sam ga ko zeca, sad sam ubacio firmware kao sto pise u upustvu i reset, sve glat proslo i ladno se hdd ne prijavljuje ni u bios-u. E sta sad ciniti ...ne mogu naci originalni firmware a nisam imao opciju da ga becup, bice zanimljivo vratiti ovo pod garanciju ako ga ne ozivim

Probaj sad sa maxblast-om da ga vratis na normalu.....

Aaa,neverujem,druze stvarno izvini!!
Nisam znao da moze da dodje do ovoga!

A dali si procitao ovo na kraju readme-a!:

Note: you may need to attach the drives to a non-nforce4 controller for the
update to work, as was the case with the updates for the old Diamondmax 10
Sabre I drives

Pozdrav

Znaci probaj na nekoj drugoj ploci!!

Nazad
Vrh Dno