Šta je novo?

TVout na V3

duskoo

Čuven
Učlanjen(a)
03.02.2002
Poena
619
Imam problema da podesim izlaz na TV. Ne razumem se mnogo u TV tehniku pa bi bilo zgodno da mi neko od (srećnih) vlasnika Voodoo kartica pojasni podešavanja u drajverima (koji PAL sistem izabrati, ako je potrebno na koliko namestiti rezoluciju, boje i osvežavanje, itd).

Za PAL sistem najbolje je izabrati Germany jer oni imaju isti PAL sistem kao i mi (znam iz prve ruke). Rezolucija na TV-u ti nece biti veca od 800x600, a za boje....... nije mi poznato (a imam V3/3500). "Boje" ostavi na default-u.

Pozdrav! :smokin

Probao sam i Germaniju i ništa. Izmenjao sam skoro sva podešavanja i bez obzira na sve kada setujem "Enable Tv output" i pritisnem Apply uvek dobijem blank screen i čekam 15 sec da se sve vrati u normalno stanje.
Bitno mi je da eliminišem sve greške u podešavanjima.

PS: Ko drugome jamu kopa, Vasko Popa!

Jesi li siguran da ti je kabl do TV-a 100% ispravan.

uvek dobijem blank screen i čekam 15 sec da se sve vrati u normalno stanje.

Blank screen na monitoru ili TV-u? Ako je na monitoru onda je u redu, jer monitor ne radi dok "radi" TV.

P.S. Ajde Voodoo-ovci, ima vas jos, siguran sam. Javite se!

P.P.S. Ne rece koji ti je Voodoo. Jel 3/3500, sa onom plavom "papucom"?

Nažalost, nisam siguran u kvalitet kabla jer sam ga sam pravio. Zato mi je i važno da da sve u drajverima bude u redu.
A što se kartice tiče, u pitanju je integrisana ploča MSI6168 sa Voodoo 3 2000 + 8mb sgram. Na ploči su izvedena dva pina koja daju signal za kompozitni izlaz. Moj kablić spaja pomenute pinove sa koaksijalnim kablo TV-a.

Blank screen na monitoru ili TV-u? Ako je na monitoru onda je u redu, jer monitor ne radi dok "radi" TV
Na monitoru, na TV-u imam samo sneg ( doduše našao sam jedan kanal koji "reaguje" na promene prikaza slike na monitoru - u dijalogu display properties; slika štrecne pri pritisku na OK dugme i to je sve).

Ako sam dobro razumeo, kod tebe se monitor potpuno isključi po pritisku na "Enable TVout ; OK". I tada bi ja trebalo da potražim kanal na TV-u na kome se emituje signal sa grafičke?
Pozdrav

duskoo je napisao(la):
Nažalost, nisam siguran u kvalitet kabla jer sam ga sam pravio. Zato mi je i važno da da sve u drajverima bude u redu.
A što se kartice tiče, u pitanju je integrisana ploča MSI6168 sa Voodoo 3 2000 + 8mb sgram. Na ploči su izvedena dva pina koja daju signal za kompozitni izlaz. Moj kablić spaja pomenute pinove sa koaksijalnim kablo TV-a.

Na monitoru, na TV-u imam samo sneg ( doduše našao sam jedan kanal koji "reaguje" na promene prikaza slike na monitoru - u dijalogu display properties; slika štrecne pri pritisku na OK dugme i to je sve).

Ako sam dobro razumeo, kod tebe se monitor potpuno isključi po pritisku na "Enable TVout ; OK". I tada bi ja trebalo da potražim kanal na TV-u na kome se emituje signal sa grafičke?
Pozdrav

Aha, aha... znam tu plocu i, nazalost, nisam isprobavao TV out na njoj.

Druga VEOMA vazna stvar: sliku iz kompa nikako neces dobiti preko antenskog ulaza TV-a. Za to se koristi direktan (kompozitni) ulaz u obliku chinc, scart ili bnc prikljucka (nikako RF). Znaci, potrebno je da ti TV ima takav ulaz (svi moderniji ga imaju). Ako nema, onda uzmi bilo kakav video rekorder, pa preko njegovog chinc, scart ili bnc konektora prosledi kroz rekorder i na antenskom izlazu ces dobiti sliku (pretpostavljam, prilicno ocajnu zbog toliko (de)modulacija). Dakle, nikakav "sneg" ili stelovanje kanala nije u igri.

Nadam se da uspevam da ti pomognem (nekako).

Ne znam kakav imas izlaz na tvojoj kartici, a kod mene je sledeca situacija: V3 sa S-video izlazom - 4 rupe na konektoru, S-video kabl i Scart sa S-video konektorom. Scart ubodem u TV (Sony, ako je to bitno), jedan kraj kabla u karticu, drugi u Scart i na TV-u ukljucim AV i imam sliku na TV-u. Kad imam sliku na TV-u nemam na monitoru, a u drajverima kao zemlju odaberem Belgiju. Ako nemas S-video izlaz na kartici, verovatno imas cinc, pa trazi Scart-cinc adapter. Kabl kosta izmedju 150 i 200 din. a Scart izmedju 200 i 250 din. Nadam se da ti je ovo nesto pomoglo.

Hvala na odgovorima. Neke stvari su sada jasne. Obzirom na kompleksnost operacije, zatvaram kućište i idem da spremam ispit, za promenu. Filmovi na TV-u će morati da čekaju.
Još jednom hvala i pozdrav!

Vrh Dno