Šta je novo?

TV2000XP problem, zvuk ultra tih

Vule

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2004
Poena
710
Ubacio sam kod sestre u mašinu Leadtek TV2000XP, onu najstandardniju za ~2500 dinara, instalirao drajver sa CD-a i softver i sve lepo, povezao nazad preko onog njihovog kabela audio in kako bi i trebalo (tako je nacrtano) i našao kanale, ali je zvuk toliko tih da tek kad se maksimalno pojačaju zvučnici nešto se čuje jedva... U podešavanjima Realtek audio drajvera sve je pojačano na maksimum, i mic i in i out i sve, mp3 i video radi lepo i sve se čuje kako treba, ali sa TV karte, neće... Ima li neko neku ideju kako da rešim?

A koju TV2000XP imaš? Postoje RM, Expert, Global.
Ako je RM onda je 'CD Volume' ono što trebaš pojačati. Njime se upravlja i daljinskim kada je PVR aktivan. Ako kod tebe ide na 'Line in' , ili kako se već zove, trebala bi situacija da bude ista/slična. Kablić sa kojim se spaja TV karta i ploča je isti kojim se nekad CD spajao sa zvučnom.
Možda je mutirano?
Usput, takav utišan zvuk se meni pojavio na 64bit 7ci. Ne postoje drajveri. Dscaler daje sliku, a zvuk se jedva-jedva čuje. Odjednom je proradilo. Poslije toga, zvuk ima ali se ne ugasi kad ugasiš dscaler...

Nisam siguran koji je tačno model, pogledaću kad dođem kući.

Nisam spajao preko kabela unutra na ploču, već spolja, jer je samo takav stigao, a sve moguće sam pojačao u drajverima i preko daljinskog... Zvuka nije da nema, čuje se, ali tek kad se zvučnici pojačaju skroz do kraja i kad se nasloni uvo na njih, bukvalno... Probaću danas i preko tog kablića unutra da povežem (tako je nekad išlo, sad taj više ne daju) pa ću videti da li će biti razlike...

Problem sa tihim zvukom kod ove kartice se javlja na 32 bit Visti dok na 64 bit Visti i na Sedmici ga nema uopšte i tu leka nema zbog nedostatka drajvera

Ovde je 32-bit XP instaliran, SP3.

Neznam kod mene radi na XP SP2 trebalo bi i kod tebe da radi.Pogledaj na njihovom sajtu apdejt drajvera,jer to je starija kartica pa bi novim drajverom trebao rešiti problem.Ako se nesnađeš javi da ti šaljem na e-mail

Rešio sam, krajnje interesantno. U audio propertiesu windowsa je sve bilo pojačano, pa sam išao u onaj options i izabrao "rear blue in" i onda mi se to prikazalo, skroz utišano, pa kad sam to pojačao, sve OK, radi odlično, čuje se super... :)

Samo nam reci koja verzija je TV2000XP RM, Expert, Global

WinFast TV 2000 XP Global, sad gledam kutiju...

i kako si zadovoljna tv kartom, kakav je kvalitet slike, da li ima fm ?

Dobro je da si rješio.

Realtekov kontrol panel je često nelogičan. Zavuku neke opcije. Na jednom tabu klikaš po sličicama, na sljedećem imaš kućice pored teksta... Nekako je soundmax intuitivniji.

i kako si zadovoljna tv kartom, kakav je kvalitet slike, da li ima fm ?
slika mutnjikava u fabričkom softveru (i 0 mogućnosti za podešavanje) ali ionako ne gledaš tv sa 20cm, tako da je nebitno.
kanali nemaju normalizaciju tako da su neki tiši neki glasniji, a generalno su svi iritirajuće tihi.
imaš verzije i sa i bez FMa, mada su mnogo češće ove sa.
posle jednocifrenih kanala moraš da pritisneš enter na tastaturi ili OK na daljinskom, ako nećeš da čekaš 3 sec ili koliko već da promeni (daje ti "fore" da ukucaš dvocifren broj kanala) :wall:
interesantna stvar je da kanale menja nestvarno brzo, zadržiš 3-4 sec prste na dugmetu i on izvrti ceo krug od 60ak kanala :)

sve u svemu ok karta ali dosta lošija od PCTVa (koji ovi noobovi kojima je leadtek "the best" verovatno nikad nisu ni videli :D) i njegovog softvera. Doduše, ne znam kakav je sad PCTV, ja sam imao (tj imam i dalje, na polici :D) Miro PCTV Pro verziju.

Usput, takav utišan zvuk se meni pojavio na 64bit 7ci. Ne postoje drajveri. Dscaler daje sliku, a zvuk se jedva-jedva čuje. Odjednom je proradilo. Poslije toga, zvuk ima ali se ne ugasi kad ugasiš dscaler...
Koji DScaler koristis? Meni zvuk radi normalno i u 64bit visti i u 64bit sedmici, DScaler 4.1.17.

4.1.17 verziju. Nisam siguran da li je 32 ili 64bitna.
Ja imam RM. Koji si driver koristio? BtInstaller-amd64-5.3.8.64?

Ja imam Expert, povezan preko line-in.
Driver mislim da sam izabrao da DScaler koristi njegov.

Ja imam Expert, povezan preko line-in.
Driver mislim da sam izabrao da DScaler koristi njegov.
Kako si ti zadovoljan sa tvojom po pitanju kvaliteta slike, podesavanja ?

posto vidim da ova 2000 XP Global ne daje bas neke zadovoljavajuce rezultate, ova 2000 XP Expert i trebalo da je bolja

to su ti iste karte, isti čip, isti softver, razlika je manje-više u bundle-u.

Pa ne znam sta da ti kazem, meni je ok slika. Mislio sam da ti uploadujem screenshot pa da uporedis sam, ali na slici ispadne losije nego sto stvarno jeste, dobiju se neke linije.

to su ti iste karte, isti čip, isti softver, razlika je manje-više u bundle-u.
Nisu, jer Expert ima bolji tjuner i najbolji sliku u klasi TV2000 XP koju čine Expert, Global i RM modeli. Expert ima najbolji tjuner i najbolji čip, dok RM i Global imaju lošiji čip i lošiji tjuner, respektivno.

http://www.leadtek.com/fr/tv_tuner/image/analog_tv.pdf

Naravno da slika zavisi i od kvaliteta signala i softvera, ali je bar sa hardverske strane Expert najbolji.

Poslednja izmena:
Nisu, jer Expert ima bolji tjuner i najbolji sliku u klasi TV2000 XP koju čine Expert, Global i RM modeli. Expert ima najbolji tjuner i najbolji čip, dok RM i Global imaju lošiji čip i lošiji tjuner, respektivno.

Naravno da slika zavisi i od kvaliteta signala i softvera, ali je bar sa hardverske strane Expert najbolji.

E da sam nasao negde ovako lepo objasnjeno pre par nedelja kada sam birao kartu!

Jer uspeo neko da namesti DScaler na Globalu (WinXP SP3)? Vidim da nije podrzana i nema sanse da dobijem ista osim snega!

Zasad je favorit TV2000 XP Expert, sad me zanima kakav je cip od PVR3000 Deluxe i da li je kartica bolja od TV2000XP Expert u kvalitetu slike ?

isti čip je bre

http://www.leadtek.com/eng/tv_tuner/specification.asp?pronameid=169&lineid=6&act=2
http://www.leadtek.com/eng/tv_tuner/specification.asp?pronameid=93&lineid=6&act=2

može da bude samo razlika u reviziji koja je posledica starosti karte (npr expert od pre 2 god ima stariju reviziju nego global od pre 3 meseca).

sve u svemu, isto ******

Ok, da nacrtam za one koji nisu skapirali: Expert i RM imaju isti tjuner, Expert i Global imaju isti čip. RM ima lošiji čip, Global ima lošiji tjuner. Expert ima oba bolja.

Revizije nemaju tu ništa, razlika je eventualno u formatu kartice (low-profile ili ATX), konektoru za zvuk (audio out spolja ili AUX na kartici), prijemniku za daljinski itd, ali nikad u ove dve komponente (tjuner i čip).

...
I svi zajedno jednu očajnu podršku iz Leadteka. Po principu "ako bude - biće".

Mišljenja sam da je kvalitet signala koji stiže do kartice od presudnog značaja za kvalitet slike. Kod mene na PTT kds-u ništa ne bi pomoglo. Možda se time vode oni koji kažu da je sve to isto. Isto je u uslovima u kojima je kvalitet signala upitan. Mislim da smo kao takvi u većini...

Osjetljivost tjunera na ovim karticama je ok. Ok je i brzina mjenjanja kanala. Kvalitet slike je onako -da se gledati :)

Ok, da nacrtam za one koji nisu skapirali: Expert i RM imaju isti tjuner, Expert i Global imaju isti čip. RM ima lošiji čip, Global ima lošiji tjuner. Expert ima oba bolja.

Revizije nemaju tu ništa, razlika je eventualno u formatu kartice (low-profile ili ATX), konektoru za zvuk (audio out spolja ili AUX na kartici), prijemniku za daljinski itd, ali nikad u ove dve komponente (tjuner i čip).

još jednom, isto ******. ti predstavljaš kao da su to razlike nebo i zemlja a razlike su na papiru (sajtu). Imao sam PCTV sa connexant 848 čipom (koje je tek to *****, jel da :d) i slika je za klasu bolja nego na leadteku.
Ali kao što sam rekao, ionako nećeš gledati tv sa 20cm. Dovedi joj dobar signal (da imaš boje, nemaš sneg itd) i sa 2-3 metra sve su dobre/iste. Leadtek ima druge probleme, slika je tu najmanje bitna.

inače mislio sam na revizije čipa, ne kartice.

i kakva je ovo cenzura bre, ne mogu ni da psujem ko čovek

Poslednja izmena:
Vrh Dno