Šta je novo?

TV vs TV LED monitor

annna

Cenjen
Učlanjen(a)
19.08.2010
Poena
154
Zanima me koja je razlika izmedju pravog TV-a (LCD) i uredjaja koji se zove TV LED monitor? Meni treba uredjaj koji ce sluziti kao televizor, ne kao monitor, pa bih volela da znam sta je bolje ? Velicina ekrana koja mi je potrebna je 24-26 inca. Pozdrav svima

Malo je konfuzno postavljeno pitanje, tako da nije najjasnije da li te zapravo zanima razlika između led-lcd ili tv-tv monitora

Ako te interesuje prvo pogledaj recimo ove linkove:

http://www.productcompare.net/led-vs-lcd
http://lcdtvbuyingguide.com/hdtv/led-vs-lcd.html
http://gadgetwise.blogs.nytimes.com/2009/06/11/whats-an-led-tv/

A da led je bolji;)

A ako te interesuje drugo zavisi čemu će služiti. TV i monitor mogu biti (krajnje pojednostvaljeno) i LED i LCD. TV Monitor je zapravo monitor sa ugrađenim uređajem (tzv. TV tjunerom) koji mu omogućava da se transformiše u TV.
Inače monitori u odnosu na TV imaju često kraće vreme odziva, veću frekvenciju, veću rezoluciju itd. odnosno često bolji kvalitet slike. TV pak imaju više priključaka mogućnost puštanja filmova sa USB, gledanja fotografija i slušanja muzike i često su veće dijagonale.

Naravno ovo je krajnje pojednostavljeno objašnjenje.

Kad je reč o veličini 24-26 u Full HD rezoluciji pre ćeš naći kvalitetan TV monitor nego klasičan TV

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru. Objasnicu bolje sta me zanima. Naime, hocu da kupim televizor za sobu. Sluzice iskljucivo kao televizor. Necu ga koristiti kao monitor. Mesto gde on moze da stane je duzine 63 cm. Tu mogu da smestim televizor od 22 inca, 24 inca i 25 inca. Televizor od 26 inca ne moze da se uklopi jer nijedan nije kraci od 66 cm. Ja zelim najveci sto znaci mogu da kupim od 24 inca. Problem je u tome sto od 24 inca postoje samo neke bezveze marke kao sto su quadro, vivax itd. Sa njima imam lose iskustvo pa sam ih odbacila. Bolje firme ne proizvode tu velicinu ekrana. Nadje se po neki doduse, ali ja bih radije od 25 inca. E sad, pronasla sam TV LED monitor od 25 inca koji se savrseno uklapa sto se velicine tice, ali ne znam koliko mi je pametno da kupujem monitor kad meni treba televizor. Zato me zanimaju razlike izmedju klasicnog tv-a i ovog monitor tv-a. Koji je bolji? Da li klasican TV ima prednost? Evo o cemu se radi http://www.tehnomanija.rs/katalog/lg-25-monitor-m2550d-pz.html
Molim strucan odgovor i molim clanove foruma da me ne kritikuju zbog tipicno zenskog pitanja :) Unapred hvala

Za to sto tebi treba ja bih ti najradije preporucio Benq, extra, ali bas extra sprava i pusta sve zivo sa USB-a :) a i plus ustedis 100 evrica, nije malo :)

E da, ovo moje i nije nesto strucan odgovor, al sam vec preporucio jedan, i taj lik je posle nedelju dana kupio jos jedan za jos jednu sobu, znaci informacija iz prve ruke, extra tv :)

Poslednja izmena:
Hvala na odgovorima. Volela bih da cujem jos necije misljenje. Hajde ljudi... pomozite :)

E sad, pronasla sam TV LED monitor od 25 inca koji se savrseno uklapa sto se velicine tice, ali ne znam koliko mi je pametno da kupujem monitor kad meni treba televizor. Zato me zanimaju razlike izmedju klasicnog tv-a i ovog monitor tv-a. Koji je bolji? Da li klasican TV ima prednost? Evo o cemu se radi http://www.tehnomanija.rs/katalog/lg-25-monitor-m2550d-pz.html
Molim strucan odgovor i molim clanove foruma da me ne kritikuju zbog tipicno zenskog pitanja :) Unapred hvala

Ovo što si pronašla je bar prema karakteristikama izuzetno. Ima sve prednosti monitora a kad je reč o konktorima poseduje ih kao klasičan TV.
Jedina mana je cena.

BenQ 24 koji je preporučio s16 ima slične karakteristike ali drastično manju cenu.

E sad da li se isplati (uglavnom) zbog 2,54 cm dati 100 evra više moraš sama da odlučiš.

Čovek kad se nađe u sličnoj situaciji uglavnom se ponaša kao Buridanov magarac;)

U svakom slučaju šta god da odlučiš prenesi utiske ovde

p.s.
Neverovatno je da žene u globalu neinteresuju karakteristike ali po osećaju uvek biraju najbolje tehničke uređaje

taj BenQ ima VA panel, a to znači da je po prikazu slike odmah iza IPS-a koji se inače koriste u televizorima. ali sumnjam da se IPS paneli koriste na manjim dijagonalama nekoh no name firmi tako da benq ispadne odličan izbor. naravno najbolje bi bilo nekako ga testirati da ne ispadne da je ipak bolji kao monitor umesto TV-a (skaliranje slike itd)

Opet se zahvaljujem svima na odgovorima. Ne znam sta znaci VA panel, IPS, niti skaliranje slike :trust: Da li to znaci da je ovaj LG dobar ili ne? Cula sam da TV-monitor slabije prima signal nego klasican TV, da li je to tacno?

Uzmi taj benq i uzivaj.

+1

Kao sto sam ti rekao, par ljudi ih je uzelo na moju preporuku, jer su bili i u metro-u na akciji za nesto nizu cifru... Extra sliku imaju, bas lepo izgledaju, imaju usb, i sve zive TV ulaze... A to za slabiji signal nema veze sa zivotom...

Evo samo da javim, pojavio se ovaj Benq u metro-u na akciji opet za 21.000 din :)

Nema na cemu, javi sta si uzela :)

p.s.
Neverovatno je da žene u globalu neinteresuju karakteristike ali po osećaju uvek biraju najbolje tehničke uređaje

Samo sto je ova zena je pre svega vodila (ili nije :) )racuna o ceni,a kada platis toliko za tv monitor od 25'',pa normalno da ce da ima extra karakteristike.Kupi skupo i ne brini se .Salu na stranu i ja bih preporucio benq,mnogo jeftinije ,a neku vidljiviju razliku ona nece primetit.Ali ako imas para za bacanje,znas sta ti je ciniti,ne moras nikog nista pitat :D .

Hahah i ja sam u istoj dilemi kao ova devojka da li taj LG ili BENQ....samo me zanima odziv BENQ i bas niko da ne zna......jojjjjjjjjjjjjj.....ma uzecu ga verovatno!

Kakvi su uglovi gledanja, to je ranije bila boljka BenQ-a? Imao sam jedan njihov monitor i bio je uzas zivi...

Drugarica ima Benq g24hd cini mi se da je oznaka i odlican je, e sad kakav je ovaj ne znam.......danas idem u prodavnicu da ga vidim uzivo, ne znam da li ce hteti da ga povezu na kablovsku da vidim sliku.....bar to, mada mene najvise zanima kako ce da se ponasa u akcionim filmovima :D

Poslednja izmena:
Kupljen Benq, ja sam prezadovoljna...evo da odogovorim na pitanje, da su uglovi gledanja odlicni.....skroz iz profila slika se ne menja, sve se vidi....:).....inace, juce sam ga kupila, za sada nisam nasla manu, jedino nema promene nagiba ili ja ne umem to da izvedem, ali ne smeta ni pri radu na kompu, kad ga vezem na lap, niti kad gledam tv, mada ja nameravam da ga kacim na zid.....mnosto mogucnosti, ako nekog nesto zanima, tu sam za pitanja!

Led se sigurno manje greje i manje trosi, cesto isticu svi proizvodjaci u poredjenjima mnogo prirodnije boje kod led display-a.

Hladan je skroz....evo meni radi od jutros, a boje su fantazija, jake i jasne, mada ima onih modova, kao film, ekonomicno, standard, bla, bla.....najvise mi se zvuk dopada, verovatno sto sam ogluvela pored nekog samsunga, na kom se ne cuje nista zivo....:D....na 30 posto je upaljen i zvuk je jasan i glasan :D...samo mi je zao sto trenutno nemam pare pa da uplatim nesto od HD kanala :(.....

Evo i moje ispravke, moze se podesavati nagib na ovom monitoru, nego ja nisam ukapirala!

Vrh Dno