Šta je novo?

TV Tuner DH9000

Rossonero_ACM

Cenjen
Učlanjen(a)
02.09.2010
Poena
151
Da li je neko imao iskustva sa ovakvim uredjajima,valjaju li cemu?
U pitanju je ovaj uredjaj http://winwin.rs/tv,-fm-i-sat-tuner...00-analogno-digitalni.66.html?productId=34170
2hwic5v.jpg

To bi i mene zanimalo, to je neka tajvanska firma...nigde neki "rivju" nigde nista o toj karti...jos da je DVB-C eeeee...

To je INTEX,made in Chajna... mada je u odnosu na prosecan chajniz asortiman ok...

I kod nas se prodaje ovaj model,kad smo ga dobili omak smo ga raspakovali i kostali...

Iznenadili smo se kako je brza i laka instalacija,kao i koriscenje prateceg programa,jedino je iritirajuce sto treba serial koji je odstampan na papiru install mini CD-a kada se intalira.

Recimo kolega koji je oduvek u PC TV vodama i ima neke zesce PCI TV kartice,ponese kuci ovaj model i sutra sa kiselim fejsom izjavljuje da je ovo strava stvar,nema sta da se patis sa podesavanjima,drajverima,zvukom (neka kasnjenja je spominjao...),znaci turis i ne mislis.

Jedina mu je mana sto treba u slucaju da prikljucis redovan coaxial kabl moras pricvrstiti isti za nesto jer sama masa i neelasticnog istog ume da "lomi" USB stick...

Sve u svemu,super stvar za te parice...

Poslednja izmena:
Ima li podrsku za WIN7 x64? kakav je kvalitet slike?Kakava kasnjenja je kolega spominjao, da nije spor tjuner? Da li znas neku DVB-C ekternu karticu da ima da se kupi u Srbiji?

Poslednja izmena:
Mislio je na kasnjenja njegovih kartica,jer se patio da ih podesi kako treba.
Ima podrsku za Win 7 x64,cak ti i pise na slici na prvom postu.
Ovde je imao kiseli fejs jer je bio skenjan svojim karticama,u smislu koliko se mucio da ih podesi da to radi kako treba a ovde samo ustekas i cao.
Kvalitet slike je ok,bar sto sam ja mogao videti preko analognog signala.
DVB-C nemam pojma gde mozes naci...

Fino, baš tražim burazeru na notebook jedan USB tuner, a ne daje mu se 50eur za leadtek.

heheheh sva sreca po tebe i tvog burazera ali i po mene :D da sam danas opet gledao cenovnike :)

Pogledaj ovo:
http://winwin.rs/-tv+fm-tuner-usb-leadtek-dtv-dongle-h.66.html?productId=24090

Do pre neki dan najjeftinije je ova kartica mogla da se nadje za 4800din a sad mozes da je kupis za 2580din kupovinom breko WEB-a, regularno kosta 2899din. A ne moras da placas postarinu, regujes se na sajtu narucis preko web-a i tamo u napomeni napises da zelis da je licno preuzmes u toj i toj prodavnici, oni ti posalju uplatnicu ti uplatis i sa uplatnicom odes i preuzmes karticu za 2580din :D ili ako neces da se cimas platis postarinu 250din i dobijes karticu za 2830din :D Blicu mene je winwin u Zemunu tako da cu sutra da odem da preuzmem Leadtek DTV Dongle H za 2580din :d

Verovatno ne moram da ti objasnjavam sta je ovaj leadtek za tu intex? :)

Ima samo ime,po meni...

I sad ga bas za inat ne bih kupio,izem ih alave,sad moze 2800 din kad se pojavila konkurencija... ala sam alergican na to...

Ima samo ime,po meni...

I sad ga bas za inat ne bih kupio,izem ih alave,sad moze 2800 din kad se pojavila konkurencija... ala sam alergican na to...

Meni samo to ime znači mnogo pri izboru ovakvih stvarčica... Koliko puta nisam uspeo da nađem drajver za neku čajna karticu, ili čajna kameru, dok toga nema kod npr. Leadteka za tv-tunere i Logitecha za kamere.

Pazi ti radi sta hoces, licno vec dugo godina koristim Leadtek TV karte i najbolje su...Pa taj intex nema sajt! Ajde mi "pejstuj" link od stranice te intex karte na sajtu proizvodjaca?Sta ces ako ti se javi neki problem? ko ce to da resi? sam?ne mozes nigde da skines s neta drajver ili software...totalan amaterizam...

Leadtek je i kvalitet i podrska - jako cesto rade update software-a i drajvera, zasto je pala cena ja ne znam ali zbog te intex kartice sigurno nije...verovatno ih imaju podosta "na lageru" a ljudima bilo skupo 50e za nju, pa hoce da ih se rese ili nesto slicno, a relano ne zanima me...

Ti kako hoces ja sam leadtek narucio, daleko je Leadtek od toga da "ima samo ime", to ime potvrdjuju kvalitetom i podrskom za svoje proizvode iz godine u godinu(mislim na njihove TV kartice)

@Exodusbgd, upavo...

EDIT:Na ovom testu kazu da podrzava i DVB-C ako je ovo ce biti sjajana kupovina:

TEST

Poslednja izmena:
U ***... izvinite sto sam izneo svoje misljenje,evo necu vise,obecavam...amaterom mozes samo sebe javno da prozoves,obrati paznju sta pises.
Izem ti ja drajvere i podrsku i sve kad to ne radi kako treba,od 10 prodatih Leadtek kartica 7 ljudi mi se zali da ne radi kako treba,tj,bas ta podesavanja.***,jel treba da si expert za kompove da bi ti radilo ko svet?

Plus ovo je tema o DH9000,ne o Leadteku,ako se ne varam...

Btw imas sajt,samo pogledaj malo bolje Google

Poslednja izmena:
Ne lozi se, ne znam kako si uspeo da se osetis ugrozenim? ko se tebi obratio za amaterizam?! oni nemaju nigde svoju karticu na sajtu i ja napisem amaterizam a ti se tu pronadjes? Ne znam kako si ti to shvatio da se tebi obaracam da si amater, moj post i dalje stoji - procitaj ga jos jednom.

Te komentare sto citas na ITsvetu da se zale obesi macku o rep, tamo 95% njih ne zna drajver da instalira...ili da skine sa sajta poslednji software...sve te komentare za bilo koji proizvod na ITsvetu nemoj da uzimas zdravo za gotovo.

Posto si jako neprijatan necu vise pisati u "tvojoj temi o DH9000", niti cu pokusati da ti objasnim da nisam ni pokusao da te uvredim, ugrozim ili nazovem amaterom.

A i lepo sam te pitao da mi das link od te karte na sajtu proizvodjaca, bez ikakvog sakrzama, jer ga ja stvarno ne mogu naci, a trazio sam ga i pre mesec dana kada sam razmatrao ovu karticu. Ni winwin ni emmi koji prodaju tu kartu nemaju na svojim sajtovima link ka sajtu proizvodjaca...

Poslednja izmena:
...od 10 prodatih Leadtek kartica 7 ljudi mi se zali da ne radi kako treba,tj,bas ta podesavanja.***,jel treba da si expert za kompove da bi ti radilo ko svet?

Kakav bre IT svet?
Niko se ne oseca ugrozenim vec si ti taj koji ne oseca kako pise postove.
Ako je to tebi normalana konverzacija a ne provokacija gde u jednom postu na takav nacin postavljas toliko pitanja onda def nesto nije u redu samnom...ali vec znam u napred tvoj komentar,da,nesto nije u redu samnom...

Zavrsena prica,bolje i ti i ja da zaobidjemo ovu temu...

Ne mislim da nesto nije uredu sa tobom nego si pogresno protumacio moj post, nikada u zivotu se na prvom obracanju nekom nisam posvadjao niti ga nazvao amaterom...ok je, sto se mene tice, retardirano mi je svadjati se preko internet foruma, stvarno nemam ni zelju ni nameru...zavrseno sto se toga tice, nesporazum...

Sa leadtek TV karticama samo NAJBOLJA iskustva sam imao, znam mnogo ljudi koji ih koriste a i ja sam ih imao 3-4, a i kupovao sam ih za druge i ugradjivao, nikakav problem crkavanja nije postojao, desavaju se poneki software-ski problemi koji ubrzo budu reseni jer leadtek ima podrsku...

Ja cu ovu Leadtek kupiti sutra pa javljam da li je krs kako ti predpostavljas, pa ako ti nije frka da kupis karticu za dan-dva sacekaj...a ja i dalje ne vidim link od intex DH900? A trazio sam na google kako ti kazes...

P.S. Nisam od onih koji pate a brendovima, nego poducen iskutvom znam koliko je pipav "posao" gledanje televizije preko desktop/laptop racunara, koliko god kartica bila kvalitetna cesto se javljaju razni softwereski problemi, a ako prozivodjac nema adekvatnu podrsku i ako ne radi konstatno unapredjenje drajvera i software-a onda nisam spreman da kupim takav prozivod, nista vise...

Poslednja izmena:
E da, pre nekih mesec-dva sam nameštao svojoj mušteriji leadtekovu karticu, i nije imao drajvere. Kako nisam uspeo da nađem drajvere na njihovom sajtu, uputio sam pitanje tehničkoj podršci na sajtu, i odgovor je stigao kroz tri sata (bio sam više nego iznenađen). Na primer - mnogo "zvučniji" brend - Gigabyte, me je udostojio odgovora tehničke podrške za neku ploču nakon 8 dana.

@Exodusbgd, ledatek ima kao neki FTP server na kom su drajveri za "starije" karte, npr jako popularne i verovatno najbolje analogne PCI TV karte na svetu Ledatek Expert nema na sajtu, jer je izbacena pre nekih 8-9 godina :d, ali ima taj ftp server...sto se tice toga Leadtek je mama, eto i tebi odgovorili za 3h...

Nazad
Vrh Dno