Šta je novo?

TV tuner + Budala! [grave dig]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

LuxoR

Čuven
Učlanjen(a)
20.01.2002
Poena
619
E ovako za letnji raspust sam radio kod jednoga u Resniku. Imam 17 godina i stvarno se razumem u hardver (stvarno bez ikakve lazne skromnosti). Taj mamlaz je video da jos nisam ni punoletan, a u kompjutere se razumeo koliko ja u hemiju (citaj: nimalo) pa je lepo poceoda me iskoriscava. Navodno cu dobijati 50% od svakog posla.
Pitaj Boga koliko sam mu windowsa instalirao, kompjutera popravio i musterija usluzio. Svaki dan tokom letnjeg raspusta sam isao kod njega od 9 ujutru pa nekad i do 11 uvece!!
Lepo mi je jednom pzajmio tv kartu (Image World Conference TV) i kada sam video da mi ni dinara nece dati, onda sam lepo presatao da odlazim kod njega i istu karticu prodao!

Poceo je da me juri za istu karticu... mom caletu koji se slucajno javio na telefon je napricao kako je on meni dao pare i da mu toboze nije jasno zasto sam ja kod njega prestao da dolazim...
Sta on meni sada moze da uradi? Mislim ono, nit ima registrovanu firmu, nit placa porez, ali cale oce da mu kupim karticu...
Zato molim vas ako ima neko, vise mi je svega preko glave (TV + FM)
I sta ja da radim sa tim debilom??
Sta treba osoba u ovoj je**noj Srbiji da zna i da kaze da bi joj neko verovao da je ozbiljna, da se razume u posao a ne da ga zaj**ava kao da je poslednji idi(j)ot

Re: TV tuner + Budala!

LuxoR je napisao(la):
E ovako za letnji raspust sam radio kod jednoga u Resniku. Imam 17 godina i stvarno se razumem u hardver (stvarno bez ikakve lazne skromnosti). Taj mamlaz je video da jos nisam ni punoletan, a u kompjutere se razumeo koliko ja u hemiju (citaj: nimalo) pa je lepo poceoda me iskoriscava. Navodno cu dobijati 50% od svakog posla.
...
Sta treba osoba u ovoj je**noj Srbiji da zna i da kaze da bi joj neko verovao da je ozbiljna, da se razume u posao a ne da ga zaj**ava kao da je poslednji idi(j)ot

Sad bih ti ja rekao da skupis jednu malu operativnu jedinicu, odes lepo kod tipa i argumentovano mu pokazes gde je pogresio, pritom kao naknadu za pretrpljeni dusevni bol uzmes ono sto ti zapadne za oko, a u isto vreme se potrudis da shvati svu pogubnost svoje dosadasnje politike vodjenja neregistrovane firme i neplacanja poreza dragoj nam drzavi. Ali posto bi ovo neko mogao da protumaci kao poziv na nasilje ili nesto slicno, uzdrzacu se od bilo kakvih saveta povodom tvog problema.;)

Re: TV tuner + Budala!

LuxoR je napisao(la):
Pitaj Boga koliko sam mu windowsa instalirao, kompjutera popravio i musterija usluzio. Svaki dan tokom letnjeg raspusta sam isao kod njega od 9 ujutru pa nekad i do 11 uvece!!
Lepo mi je jednom pzajmio tv kartu (Image World Conference TV) i kada sam video da mi ni dinara nece dati, onda sam lepo presatao da odlazim kod njega i istu karticu prodao!

Poceo je da me juri za istu karticu... mom caletu koji se slucajno javio na telefon je napricao kako je on meni dao pare i da mu toboze nije jasno zasto sam ja kod njega prestao da dolazim...
Sta on meni sada moze da uradi? Mislim ono, nit ima registrovanu firmu, nit placa porez, ali cale oce da mu kupim karticu...
Zato molim vas ako ima neko, vise mi je svega preko glave (TV + FM)

Chekaj, chekaj, kod koga u Resniku. 'Ajde malo detaljnije opisi mesto gde si radio i lika za kog si radio, odnosno da li ti je prodavao neke lose priche. Ta pricha mi je nesto mnogo poznata

TC resnik

Kod trznog centra eno ga reklamira se po PCBerzi... AFI (tako sebe zove)
nema registrovanu firmu, ne placa porez a ovamo se ku**i, pored toga sto ne zna posao, sto nema smisla za posao i uzasno je u svakom slucaju...
A tek prica sto je prodavaoooooo jaoojjjj pa haos, ma Baron Minhauzen (ili tako nekako) mu nije ravan...

Eeeeeeeeeee,
pa kod njega sam ja radio pre nekolicinu godina. Radio sam citavih 3 dana pre nego sto sam ga provalio. Da sam ja ostao toliko dugo kod njega, kao ti, verovatno bih ga ubio.
Tip je prava muftara, da ne kazem Dzudza.
Vidjam njegove oglase svuda, po Halo oglasima pogotovu. Mozete da ga prepoznate po smesno velikim cenama za hardver koji "prodaje".

Bas mi je drago da cujem da je neko njega ojadio, steta sto si mu uzeo samo tu TV karticu, trebalo je mnogo vise. A ako nastavi da te zivka, slobodno okupi ekipu za gazenje... ko zna mozda ti se i pridruzim :)

Pozdrav...

Kupi nesto od njega bez poreza pa otidi do Djelica.

Taj tip sigurno ima podebeli dosije i treba ga prijaviti nadleznima. Sto se tice TV kartice gde je dokaz da je to njegova kartica? Dokaz o poreklu imovine? Da li je ta kartica uopste postojala? Taj tjuner je u stvari nebitan! Nemoj mu ni dinara dati zato sto ucenjuje; ucenjivaci nikad ne prestaju sa ucenom. Najbolje je da ga ignorises i s vremenom ce prestati da te uznemirava!

http://www.beograd.co.yu//srpski/grad/grvlast/gruprava/inspekcija/index.htm

e hvala na ponudama da ga bijete ali...

Hvala na ponudama da ga bijete.... :)

Poenta je u tome sto je na sve to moj matori isp**deo pa cu da mu kupim jedan TV tuner i odnecu mu... :(
Ne mogu da se bijem sada (ali ako vi ocete ... :)) samo cu mu skresati u lice stvarno sve i svasta... bar cu se lakse osecati...

Ono sto ja vas pitam, ako mu ne odnesem, sta on meni moze da uradi (po pravnom osnovu)...
s'obzirom da taj tuner nije kod mene, a i on nema nikakav dokaz da ga je meni pozajmio...

jedno pitanje van ovoga: koliko se racuna potpis maloletne osobe? (ne nisam bio lud i potpisao da sam uzeo, ovo mi treba radi jednog druga koji se malo zaj**o:))

Re: e hvala na ponudama da ga bijete ali...

LuxoR je napisao(la):
Hvala na ponudama da ga bijete.... :)

Ono sto ja vas pitam, ako mu ne odnesem, sta on meni moze da uradi (po pravnom osnovu)...
s'obzirom da taj tuner nije kod mene, a i on nema nikakav dokaz da ga je meni pozajmio...

Koliko ja kapiram, po pravnom osnovu on moze da te povuce za k****. Nego ti lepo, ako neces da prljas ruke, dobacis jednu anonimnu dojavu finansijskoj policiji pa ce onda on imati mnogo vece probleme na umu od tog jednog TV tunera. A i ucinio bi uslugu svim njegovim potencijalnim musterijama.

Re: Re: e hvala na ponudama da ga bijete ali...

shagrath je napisao(la):
Koliko ja kapiram, po pravnom osnovu on moze da te povuce za k****. Nego ti lepo, ako neces da prljas ruke, dobacis jednu anonimnu dojavu finansijskoj policiji pa ce onda on imati mnogo vece probleme na umu od tog jednog TV tunera. A i ucinio bi uslugu svim njegovim potencijalnim musterijama.

E ovo obavezno!! Nemoj nikako tom seronji da dozvolis da tako jevtino prodje. Ako vec neces da ga bijes sto bi mozda za takve likove bilo jedino efikasno, onda obavezno, ali obavezno anonimna dojava inspekciji, pa nek se oni nose sa njim. I to moze tako bar jednom mesecno dok ne zatvori biznis ili dok se ne nauci pameti. Ako se tako ponasa sa svojim zaposlenima, kako se tek odnosi prema musterijama.

musterije...

E sa njima, tip ga nazove da ga pita za konfiguraciju, a on ga otera u tri i kaze mu: "To imas na sajtu pogledaj sta oces pa mi posalji mail..."

Genijalno i imbecilno!!! Ako tip nema komp (jer zove da ga pita jelte da uzme jedan kako onda da mu posalje mail...)
Ploce sara flomasterima jer ne zna koji je koji slot pa mora da pise pored svakog i na svakom (da ne pominjemo sto to vec pise na ploci...) a o tome koliko se ne razume u posao, to je za legende price u mnoogo tomova, takve treba samo sklpirati...

Koliko sam samo puta do kasno ostao kod njega, Boze sacuvaj da se ponudio da me odveze ili neki put doveze, davao mi je ponekad 50 din. Za jedan dan od 10 ujutru do 10 uvece BUKVALNO 50 dinara od kojih potrosim 40 na prevoz!!! De je tu zdrav razum FX

Ma to ti je srpska politika, nazalost i sam sam to iskusio. Gazda uvek ide logikom bolje da izrabljujem nekoga max i da mu dam 400DM, nego da uzmem 2 coveka i platim ih po 2x300DM ili najbolje je da uzme klinca koji zna posao i ne plati mu nista, obrazlozenjem da treba jos da nauci :( :mad: . Pozdrav.

Loxore, a zasto si pristao da radis za dzabe? Sto se nisi dogovorio oko placanja? Sto nisi trazio da te placa mesecno? Ti si na kraju krajeva ispao naivan...
A tvoj cale... pa na cijoj je on strani? Nije ga briga sto si ti dirinchio celo leto za dzaba?

Sto se tice trgovca... ja bih ga najradije naheftao, ali i finansijska ce da obavi posao... obavezno mu posalji.

Poruka od Drljace iz drugog thread-a

drljaca je napisao(la):
boom Procitaj pazljivo:eek:des u opstinu Rakovica,inspekcija rada,prijavis coveka,kazes da drzi neprijavljene radnike(a),zakitis malo, bla,bla,bla,zatim kod g.dina Radovica,nacelnika finansijske uprave,ili Aleksandre Gajovic,predsednice Io_Opet bla,bla,bla,kazes da si radio kod njega,jel imas DVA svedoka da si radio tamo?P U N O L E T N I svedoci,napisu izjave, i zatim ce ga O D R A T I !!!!Finansijeri,ne svedoci!!!
BRATE,POTPIS JE POTPIS,postoje i roditelji koji odgovaraju za maloletna lica,pa napravili su tu decu,(u vezi potpisa)boom boom boom
NIKAKO SILU DA KORISTIS ISPASCES TI KRIV!!!!!FX FX FX

Running Man je napisao(la):
Pa oni cesto znaju da staju na onu drugu stranu :mad:

Pa dobro, mislio sam uopste, a ne na tvoj slucaj :)

Ha, znam tog Afija jednom sam kod njega kupio rezac, i tad sam odlucio da vise nikad ne kupujem kod njega osim ako nemam nesto extra povoljno, pa covek nema veze sa poslom, i mislim da mu ja nebi dao ni dinara, mozda koju psovku :)

I šta se na kraju desilo sa ovom pričom? :)

I mene interesuje rasplet... bas zbog vremenske distance... hehehe

Ako ako :D,good old times lol :p

Pretpostavljam da ga je taj AFI lik na kraju ostavio na miru,inace mu se(AFI-ju) ne bi lepo pisalo .

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno