Šta je novo?

Tv tjuner da radi bez kompa?

• Začetnik teme Začetnik teme nmnbgd
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

nmnbgd

Slavan
Učlanjen(a)
08.06.2005
Poena
304
Totalno sam neupucen u ovo, ali koliko shvatih, neki eksterni tv tjuneri mogu da rade bez racunara, dakle samo tjuner i monitor su dovoljni.

Jel moze neko da mi kaze koji su najjeftiniji modeli ovog tipa? Gledao sam opise i cene na itsvetu, ali ne mogu da prepoznam koji spadaju u ovu grupu, jer pretpostavljam da ne moze svaka eksterna tv karta da radi bez kompa..

Tebi je potreban samostalni tv tjuner (standalone tv tuner) koji se na monitor kaci preko VGA konektora i ne mora imati nikakvu vezu sa racunarom. Koliko sam primetio na IT svetu se kao najjeftiniji standalone tjuner navodi LEADTEK WinFast TV Pro II za oko 40e u WinWin-u mada je na drugim mestima daleko skuplji.
Od ostalih modela mozes uzeti u obzir i ITEMS 901, 902, PROLINK PixelView Play TV BOX6, LEADTEK TV Pro 1920, KWORLD SA220WP.

Poslednja izmena:
Imao sam LEADTEK WinFast TV Pro II i mogu reci da je odlican externi tv tuner.

Od ovih tunera koje je Vuk naveo, svaka preporuka za Leadtek.
Prolink izbegavati po svaku cenu, barem starije modele (BOX5)

Ok je i ITEMS 902, imam ga nakacenog na 15" LCD-u i slika je dobra, nema onih karakteristicnih smetnji koje su ceste kod internih tv kartica, trazenje kanala je solidno brzo a moguce je i sortiranje kanala. Daljinski ima dobar domet i ugao prijema. Model 902 ima samo compozitni i s-video ulaz dok model 901 ima jos i komponentni.

ok, LEADTEK WinFast TV Pro II it is 🙂
hvala puno

mene intersuje da li moze da se IPTV gleda na monitoru od kompa ako nemoze sta je potrebno unapred zahvalan

Moze da se gleda ukoliko imas neki interni/eksterni/samostalni tv tjuner, a dovoljna je i pci/usb capture kartica sa composite/s-video ulazom na koju ces nakaciti STB dobijen od provajdera.

Nazad
Vrh Dno