Šta je novo?

TV tjuner bez line-out-a

Skyw@lker

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2003
Poena
630
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700X + Cooler Master Hyper 212 RGB
Matična ploča
Asus TUF Gaming B550M-Plus
RAM
DDR4 32GB (2x16GB kit) 3200MHz CL16 HyperX Fury RGB
GPU
ASUS TUF RX6800 OC Edition 16GB GDDR6
Storage
Kingston 1TB M.2 NVMe SA2000M8/1000G + Western Digital 4TB + 2 x WD Elements 8TB
Zvuk
AV Yamaha RX-A2A
PSU
BE QUIET! Pure Power 12M 850W
Kućište
Fractal Define R4 Black Pearl
Monitor
Gigabyte M27F
Miš & tastatura
Logitech K350 + Logitech M705
Ostale periferije
PS5 , Xbox Series S
Laptop
Lenovo ThinkPad T14 Gen 1
Mobilni telefon
Samsung S24 Ultra
Pametni uređaji
Hawei Watch GT 3 Pro, Huawei Body Fat, Xiaomi Mi Hub 2, Xiaomi Mi Kettler
Steam
markov211
Pristup internetu
  1. Optički internet
Potreban mi je pre svega brz i jednostavan PCI TV tjuner (po mogucstvu da ima i FM), jer zelim da menjam moj stari EasyTV. Pre svega treba da se povezuje interno sa zvucnom karticom (ne externo preko line-out-a), jer mi je potreban line-in na zvuc. kartici, i takodje da ima dobar software. Dodatne mogucnosti (time shifting, vise prikaza odjendom itd.) me ne interesuju toliko, samo da dobro i brzo radi na mojoj masini (Sempron 64 2400+, 2GB RAM-a, 7600GT itd...) Znaci cena ne bi trebalo da prezali 35 €...

Da li neko moze da mi preporuci takav?

Unapred zahvalan

Sky

Hvala, sada sam pogledao neke review-e i deluje mi ok... Samo sta znaci to 10bit adc?

Aha, hvala puno jos jednom... Od sutra se bacam u potragu. Vidim da su bas nahvalili taj model.

Konacno nabavih Leadtek Global, povezao karticu, instalirao drajvere i TV kartica proradila bez problema, slika extra, zvuk ide preko (aux) internog kablica na SB Live! i u prvi mah sve mi je izgledalo lepo i bajno... ALI... nesto me djavo terao da "ceprkam" po opcijama onog Win Fast programa za gledanje TV-a i nesto sam cackao oko kodeka i sam ne znam ni sam sta sam uradio, ali slika i zvuk vise ne valjaju uopste!!! Ne mogu nikako da vratim na staro... :(
Pomagajte ljudi, preinstalacija drajvera i software-a nije pomogla jedino mi ostaje preinstalacija celog sistema ali to je cim zesci, ako je neko imao slican problem nek se javi!

Unapred veliko hvala!

Ja bih ti preporučio da napraviš ghost čistog sistema, po 50-ti put, pet godina zaredom. Ovo je 51. dokaz da ti je bolje da imaš imidž sistema, jer preinstaliravaš Windows jednom mesečno. Ili ne čačkaj sistem kad nisi stručan, ili me poslušaj... ili gubi po 20 sati mesečno na sređivanje sistema :)

mislim, zeznuo si kodeke i sada jedino pomaže ubijanje sistema i instalacija od nule? ko to još ovde radi, neka digne dva prsta :D

Preinstalirao sistem od nule. Format c: , stavio nov XP sa Service Packom 2, instalirao samo sistemske drajvere, bez codec-a, i instalirao TV karticu i opet ISTO! Slika susti, zvuk pocketa, haos... Ne znam sta vise da radim zaista, a tolike "hvale" oko tog Leadtek-a, sad mi dodje da ga bacim...

Skini novu aplikaciju sa njihovog sajta. Imao sam problema nova aplikacija za gledanje TV-a je sve rešila, izgleda potpuno drugačije od stare.

Ako mislis na WinFast PVR2 ni to nije urodilo plodom... Vec sam na ivici zivaca, ceo dan pokusavam da je podesim, menjao sam slot, brisao iz registry-ija, ostaje mi jos da je probam na drugom kompu ili da cekam ponedeljak i reklamiram je...

Preinstalirao sistem od nule. Format c: , stavio nov XP sa Service Packom 2, instalirao samo sistemske drajvere, bez codec-a, i instalirao TV karticu i opet ISTO! Slika susti, zvuk pocketa, haos... Ne znam sta vise da radim zaista, a tolike "hvale" oko tog Leadtek-a, sad mi dodje da ga bacim...

Možda da ponoviš proces. Format C: je najbolja stvar od kako postoje kompovi... samo što su ljudi u međuvremenu izmislili i registry editor, norton ghost, windows recovery, driver cleaner, ccleaner, your uninstaller... :D

Brate nisam ja od juce, PONOVIO sam proces danas jedno hiljadu puta, naravno da sam je brisao iz registry-ija i koristio dc... Sutra cu da je probam kod Milosa na kompu i ako tad ne radi bacam je, briga me i za garanciju i za sve, ima da uzmem cekic i da je izlomim sa sve kondezatorima....

Poslednja izmena:
Skinuo si najnoviji softver i drajvere? Probao si da updateujes DirectX i VGA drajvere???

Da, cak i probao na burazerovom kompu... Isto je! Sutra je nosim nazad u prodavnicu. Koje glupo cimanje oko obicne TV kartice, kada sam imao neku no-name instalacija je trajala 5 min, sve radilo savrseno - ne znam koj djavo me terao da je menjam...

Koji je chip unutra? Ja sam radio sa Phillipsom 713x kjoa se ne vezuje na interni aux, vec u sebi ima audio in, pa isporucuje i zvuk i sliku iz istog filtera i slika i zvuk su uvek sinhronizovani.

Taj Leadtek ima Connexant chip koji isporucuje zvuk na aux od zvucne.

Sta ne valja kod slike i zvuka? Ako nisu sinhronizovani mozda te zeza nesto sa DS filterima. Pokusaj da skines program graphedit i iz njega napravi graph za gledanje TV-a, pa vidi da li ce tu da pravi probleme.
Znaci.. otvoris graph edit pa u menijma nadji inser filter pa u spisku nadji video capture sources i izaberi tvoju tv kartu. Pojavice se box sa izlaznim pinom. Desni klik na pin i izaberi render. Ako box ima i ulazne pinove, potrazi medju filterima crossbar device za tvoju kartu pa ga ubaci u graph i povezi pinove sa video capture source. Otovri properties od crossbara i podesi sta je ulaz (TV tuner, FM ili kompozitni/s-video).

Kada sve zavrsis stisni play i vidi sta se desava. Takodje.. okaci ovde spisak filtera koje ve windows da ubaci prilikom kreiranja grapha sa tvojom kartom. MOze i screenshot iz graphedita u kome se vidi cela shema.

Hvala puno na savetima, ali evo danas je nesto urodilo plodom... A to "nesto" je sledece.... Otisao sam u prodavnicu i za divno cudo ljubazni prodavci su mi dali novu identicnu karticu. Rekli mi cak da i ako ona zeza da im vratim i da ce mi vratiti pare!

Srecan posle uvidjaja da "sistem ipak funkcionise" dosao sam kuci i na cist sistem je instalirao. Sledilo je odusevljenje (opet i kao prvi put), znaci slika, zvuk sve je extra... ALI cim sam izasao iz fantomskog programa (WinPVR koji se isporucuje uz karticu) i vratio se u njega sve je prslo! Slika ostala super, ali zvuk je neprekidno pucketao... Sva moja cimanja su opet bila uzalud. Srecom setih se da je ovde neko spomenuo WinPVR 2 koji se skida sa njihovog sajta, a i gle cuda nalazi se na CD-u koji se dobija uz karticu! Posle instalacije PVR2 sve sad radi kao zmaj...

Sve hvale tehnickim karakterisitkama Leadtek-ovoj kartici ali im je software narode krs zesci... Nikada nisam imao bolju sliku i zvuk (sada kada sam konacno sve podesio), a promenio sam tri TV kartice do sada, bas steta sto im je software tako bagovit...

U svakom slucaju moje iskustvo sto se tice Leadtek-ovih TV kartica ubuduce je "samo opusteno, proradice kad tad" :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno