Šta je novo?

TV & PC vs TFT & TV

Adfines

Slavan
Učlanjen(a)
22.12.2007
Poena
304
Interesuje me koju bi tv kartu preporučili ako kao kriterijum uzmemo prvenstveno kvalitet slike (nije mi bitno snimanje, teletekst...). Može li neka da obezbedi makar približan kvalitet slike onom na lcd tv-u a da ne kosta vise od 60 e.Interne tjunere koje sam ja do sad imao prilike da vidim davali su očajnu sliku kad god je u pitanju sport ili nešto malo brže, istina bili su oni do 20e.
Na tržištu se u zadnje vreme pojavilo dosta monitora koji imaju ugrađen tv tjuner. Ima li neko iskustva sa ovim monitorima.Da li je slika bolja nego kod kombinacije sa internom tv kartom.Isplati li se dati 260e za takav monitor samo zbog te opcije ili je kvalitet sličan sa onim koji daju prosečne tv karte u kombinaciji sa 22" monitorima.
E da, ako je bitno imam sbb kablovsku.

Poslednja izmena:
nisam imao prilike da uživo pogledam monitore sa ugrađenim tv tjunerom ali sumnjam da se može dobiti neki ekstra kvalitet u odnosu na neku bolju tv karticu.
ono što ja koristim je leadtek tv pro 1920 i slika je bolja nego što sam imao sa svim internim karticama koje sam do sada koristio mada ništa spektakularno jer ipak je to analogni sd signal.

Sto se tice TV kartica vrlo je diskutabilno sta uzeti.
Sad skoro sam kod koleginice instalirao dve kartice i to neku najjeftiniju no-name od 1700 dinara i jednog leadtek od 2500-3000 dinara.
No-name kartica je proradila iz cuga i imala mnogo bolju sliku od leadtek-a koji mi je zadao lepe glavobolje dok ga nisam naterao da radi ali to mi nije bilo ni bitno ali zato kvalitet slike jeste posto su ljudi hteli da gledaju TV na taj nacin.
Na kraju su zamenili tog Leadtek-a za ovu jeftiniju i svi srecni.
Zasto ovo uopste pisem? Cisto zbog toga da se vidi da nema pravila sta valja a sta ne vec je najbolje kada bi moglo da se isproba pa da se uzme nesto sto zadovoljava kvalitet.
A inace ja jos nisam video TV karticu koja ima bolju sliku od nekog kvalitetnijeg televizora.

Pa i nema takve kartice , barem ne sa normalnom cenom .

Da se dopunim, ne ocekujem bolju ali bar pribliznu a na zalost cak i na kablovskoj gde je signal prilicno jak se ta razlika bas dobro uocava. A ako neko nema kablovsku vec koristi antene... Njemu mogu i saucesce da izjavim. 😀

Nazad
Vrh Dno