Šta je novo?

TV-out

Raptus

Čuven
Učlanjen(a)
09.09.2002
Poena
610
Nabavio sam skoro gfmx460 i se i tvout i ovo i ono :) nije bas da sam mogao da biram, finansije su me izdale.. elem, prvi put imam to tvout cudo, i blage veze nemam sta da radim sa tim. moze li neko da mi objasni(ili da mi da link gde) korak po korak sta treba da bik dobio izlaz na mom matorom televizoru? probao sam nesto malo, ali se nisam usudjivao bas previse da chachkam.. nista nisam uspeo naravno.. bicu mu vrlo zahvalan.. drajveri su mi neki malo stariji, ali skidam nove. e i sta znaci ono SE? neko pomenu da je to slabija verzija??

Unapred zahvalan na bilo kakvom odgovoru :)

Raptus je napisao(la):
Nabavio sam skoro gfmx460 i se i tvout i ovo i ono :) nije bas da sam mogao da biram, finansije su me izdale.. elem, prvi put imam to tvout cudo, i blage veze nemam sta da radim sa tim. moze li neko da mi objasni(ili da mi da link gde) korak po korak sta treba da bik dobio izlaz na mom matorom televizoru? probao sam nesto malo, ali se nisam usudjivao bas previse da chachkam.. nista nisam uspeo naravno.. bicu mu vrlo zahvalan.. drajveri su mi neki malo stariji, ali skidam nove. e i sta znaci ono SE? neko pomenu da je to slabija verzija??

Unapred zahvalan na bilo kakvom odgovoru :)

Pa nista vrlo prosto , samo tii treba kabal , to jest chinch , to sada svaka novija graficka ima(mislim ima dva tv out: svhs i chinc) pa koji ti odgovra i treba u tv da ubodes drugi kraj( e sad koliko ti je tv star) i da li ima odgovarajuci ulaz(chinc) ili ces nesto morati da budzis!
Idi u display propretis i tamo stavi clone ili jos bolje da skines program TVtool gde ces to jednostavnije uraditi(rasiriti sliku po celom ekranu....)!
Nista ne mozes pokvariti:)
Sto se tice SE idi na ww.nvidia.com pa tamo nadji, milsim da je neko postovao nesto u zezi toga , to je valjda slabija propusna moc graficke, ne znam sam vidi!

Hvala ti na odgovoru... U medjuvremenu sam nesto probao i dobio sam sliku, ali ne normalnu sliku, vec, kao ono kad trazis kanal i na ivici si da ga dobijes :) ali ga nisi ustvari dobio... tv je MAAATOOR!... skinuo sam tvtool, probacu sad sa njim, ali izgleda da je ili tv stvarno suvise star, ili da nesto drugo ne valja... hvala ti u svakom slucaju...

to što se tiče te crno-bele slike koja treperi ti je zato što TV-out radi u NTSC režimu, znači prebaci sa NTSC-a na PAL/B (bilo koji, kod mene stoji belgijski:) ) i dobićeš sliku, e ako koristiš drajvere iz serije 4x.xx moraćeš, da bi dobio i sliku i titl na TV-u, da dok gledaš na TV-u u drajverima stoji da je primarni monitor TV, u suprotnom ti overlay neće raditi kako treba sa nekolicinom DivX plejera.

Raptus je napisao(la):
Hvala ti na odgovoru... U medjuvremenu sam nesto probao i dobio sam sliku, ali ne normalnu sliku, vec, kao ono kad trazis kanal i na ivici si da ga dobijes :) ali ga nisi ustvari dobio... tv je MAAATOOR!... skinuo sam tvtool, probacu sad sa njim, ali izgleda da je ili tv stvarno suvise star, ili da nesto drugo ne valja... hvala ti u svakom slucaju...

tvtool ti nece raditi sa tom karticom. Ne radi sa geforce 4 mx 4x0 karticama vec od geforce 4 radi sa 4200, 4400 i 4600. Geforce 4mx u sebi imaju integrisan cip, a posto nvidia nije htela da objavi specifikacije, tip koji pravi tvtool nije uspeo da njegov program podrzava te kartice, a verovatno nece ni u buducnosti. Vise o tome na tvtool.de

Raptus je napisao(la):

NIsta , nista , da ima tu finesa (pal b..) koje moras provaliti , a za ovo da ne radi sa mx4xx, tv tool , karticama nisam znao!
Nista ostaje ti clone!

Nazalost, bez TVTool-a se neces usreciti. Detonatori su ocajni po pitanju opcija i bez podrske za pomenuto (zlata vredno) programce, GF4 MX4x0 je u startu bezvredan, bar sto se tv izlaza tice. Sramota... :(

omnik je napisao(la):
Nazalost, bez TVTool-a se neces usreciti. Detonatori su ocajni po pitanju opcija i bez podrske za pomenuto (zlata vredno) programce, GF4 MX4x0 je u startu bezvredan, bar sto se tv izlaza tice. Sramota... :(

kako to, ja sam svagde citao da je kvalitet odlican, ovo-ono, kao bolji od gf4ti.
pa to im je bio jedan od najjacih aduta, nema directx8 ali ima fenomenalan tv-out?
sipak?

ma tv-out je sasvim solidan, ja imam MX 440 i zadovoljan sam... jedino sto mi je sve bilo mnogo lakse sa starijim driverima, noviji su puni gresaka... te moras prvo ovo, pa ono, pa... tacno je ovo za tv tool, ali meni sve radi ok i bez pomenutog programcica, samo se malo iscimaj da sve podesis...

jaksa je napisao(la):
kako to, ja sam svagde citao da je kvalitet odlican, ovo-ono, kao bolji od gf4ti.
pa to im je bio jedan od najjacih aduta, nema directx8 ali ima fenomenalan tv-out?
sipak?

Gledao sam kod ortaka na GF4MX-u[1024*768] filmove i skroz je dobra slika, iako je sve podeseno iz drivera - sta tu moze bolje ja ne vidim.

jel uspeo neko da pusti film sa titlom preko tv-a a da na monitoru zadrzi desktop i moze da radi bilo sta drugo? MX440 je u pitanju, 41.9 drajveri...

Gledao sam kod ortaka na GF4MX-u[1024*768] filmove i skroz je dobra slika, iako je sve podeseno iz drivera - sta tu moze bolje ja ne vidim

Jedini je problem crna ivica oko filma, u zavisnosti od televizora varira i velicina. To se da resiti sa tvtoolom kod ostalih nvidia kartica, ali tvtool ne radi sa gf4mx karticama.

jel uspeo neko da pusti film sa titlom preko tv-a a da na monitoru zadrzi desktop i moze da radi bilo sta drugo? MX440 je u pitanju, 41.9 drajveri...

To je komplikovano dosta. Ja imam gf2mx400 i probao sam mnogo drajvera i cesto od njih zavisi. Problem je cak i uopste da dobijes extended desktop. Cak i kad sam to uspeo, na monitoru sam mogao da fledam film, dok kad taj prozor pomerim na tv on je crn. Dodatan je problem kako da se maksimizuje film na TV-u. Tako da sam se manuo corava posla. Kad gledam film - gledam film. Kad se igram igram se.

Koliko se ja razumem da bi titlove mogao da vidis treba da koristis ffdshow kodek.

Ljudi ja sam uspeo ono sto sam i sam pitao :). Ne znam tacno kako da vam objasnim jer sam sve prekopao i uopste se ne secam sta sam uradio ali evo sta mislim da je bilo. Prvo sam instalirao NVDVD 2.22 i cekirao opciju NVIDIA nWiev support. Zatim sam (ja bar mislim) dobio u display properties dva monitora (ranije je bio samo jedan i to je bio problem) i slektovao drugi i cekirao extend my desktop. Pri tome mi je monitor primary a drugi je TV. Sve sam grebnuo sa ekrana u attach pa pogledajte i ostala setovanja. Film pustite u prozoru i zatim ga prebacite na TV i tamo aktivirajte full screen. Idu i titlovi. Tuzna vest: radi samo sa RadLight-om, ali meni je on ionako sve sto mi treba za divx. Microdvd, media plejer, BS plejer, nista od toga. Sto se tice DVD-a radi naravno, NVDVD 2.22, ali ne i PowerDVD 4 koji sam do sada koristio. Druge nisam probao. Eto to bi bilo to, rasirilo mi se dupe dok sam pokusavao ali zato vama nece :))
Pozdrav!

ps. detonatori 41.9, divx codec 5.02

Ne radi attach, kome treba nek javi da saljem na mail...

Nazad
Vrh Dno