Šta je novo?

TV-out problem, clone mod i LCD TV

Igvan

Čuven
Učlanjen(a)
09.09.2002
Poena
620
preko s-video izlaza na lap topu sam povezao kompozitnim kablom LCD TV Toshiba 26"

grafika je ATI 2400HD i u control centru sam podesio clone mod za tv.

rezolucija na lap topu je 1280x800.

problem je u tome sto slika na lcd-u nije kompletna, odnosno kao da je veca od povrsine tv ekrana. Delovi koji su van ekrana su mi dostupni tako sto strelicom idem u tom smeru i slika se pomera ali na ustrb druge strane.
kao slika u visoj rezoluciji od monitora.

smanjio sam zatim rezoluciju na 1024x768 i tada je sve bilo Ok ali mi se onda smanji i rezolucija na lap topu.
Jel mogu nekako da se odvojeno podese rezolucije za lap top i tv? Ili postoji neko drugo resenje?

Koristi Extended desktop umesto Clone i onda mozes za svaki posebno da odredjujes rezoluciju.
Ako laptop ima izlaz za eksterni monitor, bolje iskoristi taj prikljucak da povezes TV jer ces imati mnogo bolju sliku od one sa S-Videa

pa probao sam ja i extended mod i primetio da onda mogu da menjam rezoluciju, ali je onda slika na LCD-u ista (to jest veca od ekrana) bez obzira na rezoluciju...

Aj probaj ovako,ukljuci extended mod,podesi dve razlicite rezolucije.Znaci jednu za lap top a drugu za lcd,pa onda ukljuci clone mod.Ovako kod mene radi ok.Kod mene je u pitanju graficka karta ati radeon x1950pro.I jos nesto kod mene je vezano DVI-HDMI kablom.

ne pomaze, u clone modu mi izjednaci rezolucije na 1280x800

Zato sto ti je to nativna rezolucija monitora.
Ja na svom laptopu i TV mogu da imam istu sliku istovremeno (clone) kada mi je rezolucija na TV max 1280x800, posto laptop ne podrzava visu rezoluciju.
Cim podignem rezoluciju na TV na neku visu (1920x1080 ili 1366x768 npr.) na laptopu mi se pojavi samo desktop bez icega (ikonica, taskbara...).

Kod mene radi ok.Kad ga stavim na extended mod u catalist control centru ali za monitor ima opcija
DTV{DVI} i kad kliknem na nju pojavi se opcija SCALING OPTIONS i tu mozes da rasiris ili da umanjis sliku na lcd-u.

Nazad
Vrh Dno