Šta je novo?

TV-out problem 2.0

andrew

Čuven
Učlanjen(a)
15.01.2003
Poena
604
detonatori 40.72, winxp, mx440 (znaci nv17 tv-encoder - TVtool ga ne podrzava... jos uvek)
Da ponovim problem je sledeci - ne mogu da dobijem TVout.
Display settings->Advanced->GeForce->nView display modes omogucava da se setuje samo Standard(DualView), dok Clone, Horizontal/Vertical Span nije moguce setovati/zatamnjeni su (zapravo ne znam da li je ovo uopste moguce setovati za TV-out?)
Jedini dostupan je display1: Primary analog display, dok Detect displays ne otkriva nista novo (da li uopste treba da detektuje TV-out?).
nView display modes->Device settings->Select output device (for windows) - otkaceno je samo Analog display, dok su nedostupni za bilo kakvo cackanje/zatamnjeni Digital (sasvim logicno) i TV-out sa svojim opcijama (format, video format output...).
E, sad, ako Clone/Hor-Ver Span nije moguce setovati za TV-out, ako Detect displays i ne treba da otkrije TV-out, zaista mi nije jasno zasto ne rade opcije iz Device settings->Select output device->TV!

Da li neko ima resenje?

Ajde ja ponovo da pitam:

da li ti je chekirana u display properties, kartica Settings, opcija "Extend my desktop onto this monitor" kada klikneš na monitor 2

Ako jeste, unchekiraj tu opciju, zatim idi u nview i imaces clone i ostale mogucnosti.

Ako nije... ne bih smeo da se upuštam u prognoze šta onda treba raditi.

Pozdrav

Pa, zapravo problem je u tome sto uopste nema dva monitora! (u display settings tj.)
Tako, da extend my desktop onto... zapravo i ne postoji da bude checkirana...
Zapravo ponasa se kao kartica bez TV-out-a...
Da li bi mozda flash bios-a pomogao?

Uf

Onda mogu samo da pomislim da sa karticom nesto nije bas OK.
Dok sam ja namestao TV-out (mozda i nadjes neke postove - bilo je to otprilike u julu-avgustu), odmah mi je izbacivao 2 monitora.
Evo sad na 2. racunaru imam karticu u koju nije "utaknut" drugi monitor niti TV i ona uredno ima 2 monitora u kartici settings iako nikada nisu ni "kacena" 2 monitora...

da li ti prijavljuje na "general" kartici kad klikneš na "Advanced" pa GeForce ... TV Encoder type?

Prijavljuje - "TV Encoder Type: Integrated [MV]"

>> Evo sad na 2. racunaru imam karticu u koju nije "utaknut" drugi
>> monitor niti TV i ona uredno ima 2 monitora u kartici settings iako

Nesto razmisljam... Ti imas 3 izlaza (2xvga/dvi + TV), ne ?
Ako je tako, onda je logicno da se prijavljuju dva monitora (vga+dvi steker), da li TV-out uopste treba da se nacrta tu kao monitor? (onda bi ti imao 3 monitora u settings)

andrew je napisao(la):
Pa, zapravo problem je u tome sto uopste nema dva monitora! (u display settings tj.)
Tako, da extend my desktop onto... zapravo i ne postoji da bude checkirana...
Zapravo ponasa se kao kartica bez TV-out-a...
Da li bi mozda flash bios-a pomogao?

Imao sam slican problem sa gf2mx400 sa tv izlazom,tj.opcija clone je bila zatamljena i nije hteo da se aktivira tv izlaz.Sve sam pokusavao(reinstalacija drajvera,...),a onda sam cpu sa 543MHz spustio na 450MHz,pa ga vratio na 543MHz(kakva glupost:( i opet je cudom sve proradilo.To ti je nvidia nikad ne znas sta od nje da ocekujes.Inace OS je bio w2k pro.

p.s.Cisto sumnjam da ce ono sa klokovanjem proraditi zato prvo obrisi stare drajvere,pa instaliraj neke bajate koje ne podrzavaju gf4mx da bi se ostatak fajlova prebrisao,pa onda instaliraj novije drajvere preko tih.

Nesto razmisljam... Ti imas 3 izlaza (2xvga/dvi + TV), ne ?

Ne, druga kartica je "legenda" MatroxG550 za koji jos nisam nasao/napravio kabl za Tv-out.

Poenta je bila da sam imao dva monitora od trenutka kada sam zabo karticu (mx440), iako tv-out nije odmah proradio. Odnosno kabl mi nije bio ispravan, pa sam to zamenio, isprobavao drajvere i setovanja i na kraju namestio...

dakle, samo sam hteo da zakljucim, sto si i sam vec procenio da bice da tv-out nesto ne radi kako treba (mada je dakle "primećen").

Pozdrav

ja sma imao isti takav problem i resio ga time sto sam chekirao opciju "force detection of a monitor od the secondary connector" settings>advanced>nView... posle toga mi je "dozvolio" da chekriam clone, horizontal i vertical span... :)

>>ja sma imao isti takav problem i resio ga time sto sam chekirao
>>opciju "force detection of a monitor od the secondary connector"
>>settings>advanced>nView... posle toga mi je "dozvolio" da chekriam
>>clone, horizontal i vertical span...

Ovu opciju jednostavno nemam (postoje "Make this device primary",
"Disable autopanning on secondary device", ali one su zatamnjene...)
Isprobao sam jos par verzija detonatora, tu opciju video nisam.

>>p.s.Cisto sumnjam da ce ono sa klokovanjem proraditi zato prvo
>>obrisi stare drajvere,pa instaliraj neke bajate koje ne podrzavaju
>>gf4mx da bi se ostatak fajlova prebrisao,pa onda instaliraj novije
>>drajvere preko tih.

Uradio sam remove 40.72, jos dodatno obrisao nvidia fajlove, i
pocistio malo po registry-ju, za svaki slucaj instalirao bajate detonatore,
i onda se opet vratio na 40.72 (probao sam i sa 29.42) - medjutim sve
po starom... Pokusacu jos da zbrisem particiju i reinstaliram winxp sve
sa 40.72, ali nesto mi ne mirise na dobro.

koliko sam razumeo tebi win ne prepoznaje uopshte da imash tv-out? ako je tako proveri da li ti je kabl do tv-a ok? i ja sam se grdno namuchio dok to nisam ustanovio...

G!!! je napisao(la):
koliko sam razumeo tebi win ne prepoznaje uopshte da imash tv-out? ako je tako proveri da li ti je kabl do tv-a ok? i ja sam se grdno namuchio dok to nisam ustanovio...
Ma nema to veze. On bi moro da mu prepozna TV-out i bez kabla ctp;

Crni je napisao(la):
Ma nema to veze. On bi moro da mu prepozna TV-out i bez kabla ctp;

Još kako ima veze. Bez odgovarajućeg load-a od 75 Ohma, TV out je siv tj. disabled. Tako je ne samo kod nvidiae nego i kod ATI-ja.

>> koliko sam razumeo tebi win ne prepoznaje uopshte da imash tv-
>> out? ako je tako proveri da li ti je kabl do tv-a ok? i ja sam se grdno >> namuchio dok to nisam ustanovio...

>> Još kako ima veze. Bez odgovarajućeg load-a od 75 Ohma, TV out >> je siv tj. disabled. Tako je ne samo kod nvidiae nego i kod ATI-ja.

Svaka cast, ovo je bilo resenje kojeg se nikad ne bih setio...
Chinch nije bio u redu, zamenio sam ga - i radi!

Thanx!

Nazad
Vrh Dno